ramir Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 Witam - stoję przed wyborem nowego siodłeka do mojego śmigacza. Wybór padł chyba na dwóch godnych konkurentów - jak w tytule. Selle Italia SLR TT albo Tune Speedneedle. Oba siodła są lekkie, ale jak jest z ich wytrzymalością i wygodą - jeśli ktoś ma doświadczenia - proszę o opinie. I jeszcze jedno - czy ktoś uzytkował te siodła wykonane w barwie białej??? Czy zużycie siodła bardziej widać na białej czy na czarnym pokryciu???
Pati Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 Ramir ja jeżdżę na Selle Italia SLR od pół roku i z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że jest to najlepsze siodełko na jakim jeździłam (...i najdroższe za razem :021:) Siodełko mam w kolorze czarnym i jedyne co na nim widać, to kurz. Pozdrawiam
ramir Napisano 3 Maja 2007 Autor Napisano 3 Maja 2007 Dzięki Pati za wyrażenie opinii - myślałem już, że ten temat nie ruszy
Klosiu Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 Ja mam SLR genuine gel od jakichs 1500km i nie narzekam. Fakt, ma jakies dodatkowe zelowe wyscielanie w stosunku do tego co Ty podales, ale ksztalt jest ten sam. Wygodne siodelko, i w miare lekkie. Co do tego SpeedNeedle, to nie przekonuje mnie jakos jego ksztalt .
rafalwspin Napisano 4 Maja 2007 Napisano 4 Maja 2007 Zobacz http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?...930177be386c589 tutaj ten sam dylemat, tylko odpowiedzi więcej. Ale widzę, że to ty
ramir Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Napisano 13 Czerwca 2007 Postanowiłem odswieżyć wątek białych siodełek, bo już się zdecydowalem. Wybór padł na białego slr (selle italia). Moje wątpliwości dotyczą konserwacji tego siodełka - jego powierzchni użytkowej Do tej pory jeździłem na siodełkach obitych na czarno. Specjalnie nie zastanawiałem się nad ich czyszczeniem - jak mnie parę razy zaskoczył deszcz - myłem się ja i moje siodełko Ten biały sprzęcik wygkląda świetnie - zwłaszcza że będzie się komponował z białym amorkiem, tylko czy tak będzie po sezonie - tzn. czy siodło nadal będzie wyglądało przyzwoicie?! Dajcie znać o swoich doświadczeniach z białymi siodełkami! Mile widziane komentarze użytkowników różnokolorowych siodełek - wiem że mój "przyszły" (slr oczywiście) jest jeszcze w żółtym i czerwonym kolorze - co robicie żeby utrzymać je w dobrym stanie. Pozdr. Ludzie - czy ktoś wie gdzie można kupić to siodło w wersji białej??? RATUNKU!!!
Iron Napisano 13 Czerwca 2007 Napisano 13 Czerwca 2007 http://tiny.pl/fdxp a co do konserwacji;) ja używam mleczka nivea;p i jest ok
ramir Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Napisano 13 Czerwca 2007 mr.ironman - ile Cię kosztowało to siodło ostatecznie? Czy były wiele kłopotów ze ściągnięciem tego siodła z Niemiec - tzn. czy transakcja jest porównywalnie prosta do zakupów na allegro czy też Niemcy robią komplikacje?
Iron Napisano 13 Czerwca 2007 Napisano 13 Czerwca 2007 ja swoje siodło kupiłem akurat w Polsce, jako używkę. Z doświadczenia wiem, ze w przypadku posiadania karty kredytowej/paypala zakupy a Niemczech nie różnią sie niczym w stosunku do tych w Polsce. Koszt wysyłki <8 E najczęściej. Kwestia dogadania sie ze sprzedającym. Tak btw, podałem pierwsza lepsza aukcje, widzialem takie siodło schodzące za 55-58 E przy licytacji
ramir Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Napisano 13 Czerwca 2007 Cholercia - nie mam tej karty - myślałem o jakimś przelewie lub przy płatne przy odbiorze - ale to chyba się kompletnie nie opłaca Chyba pójdę do banku i zapytam się co i jak z taką kartą. Czy to jest zwykła karta płatnicza???
Przeor Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 Nie wiem czy kupiłeś ale tu są białe http://www.allegro.pl/item209961181_siodel..._bialy_f_v.html
Fifi Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 Takie siodełka są wygodne ?! Ja mam Selle Italia C2 i jest dobre, a do tych lżejszych nie mam już zaufania.
Pulse Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 zalezy naprawde kwestia wygody siodla jest bardzo indywidualna. Ja myslalem ze takie siodla sa nie dla mnie (po katuszach z Kbix Pro Race) obecnie smigam na SLR XC Flow i jest mega wygodne jak na te rozmiary i wage. Poza tym wyglad robia swoje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.