Skocz do zawartości

[Okulary] Rozmiar Okularów

Leo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim. Otóż mój problem polega na tym że nie mogę znaleźć okularów dopasowanych do mojego kształtu twarzy. Mierzyłem już dużo różnych okularów i wszystkie zle na mnie leżą i wyglądają obciachowo. W część okularów zauszniki leżą dobrze ale problem polega na tym że wszystkie okulary które mierzyłem są za szerokie przy skroniach. Szukam okularów w stylu

Accent Barracuda.W okularach będę jezdził raczje bez kasku(tak przez miasto spokojnie :P ) więc okulary muszą być mniejsze, bo niepasują domnie w ogóle duże okulary . I tu prośba do wszytkich, szukam jakichś okularów które dobrze by namie leżały, mam namyśli żeby były wąskie przy skroniach, dopasowane do mojej twarzy . Przeszukałem już wszystkie możliwe zródla i nic nie znalazłem żeby jakieś okulary były wąskie przy skroniach. Więc proszę o poradę czy można gdzieś może zrobić okulary na zamówienie o podanych przezemnie wymiarach twarzy lub jeśli ktoś znajdzie jakieś okulary które były by węrsze np. od Accentów które podałem. Za wszelkie informację będę bardzo wdzięczny. :D

• 2 tygodnie później...

Uwaga, informacja: mozna zrobic okulary na zamowienie, jest kilka zrodel - Tajwan, lub Chiny (dysponuje adresami), ale to minimum 1000 sztuk; ewentualnie kilku niemieckich zlotnikow wypuszczajacych krotkie serie - cena okularow okolo 10 000zl ;) A poza tym nie da sie dobrze dobrac okularow nie przymierzajac ich osobiscie. Amen.

@Leo

chyba lekko przesadzasz z tymi okularami na wymiar, chyba ze jestes narcyzem :twisted:

Przejdz się z po sklepach ze sprzetem rowerowym albo po optykach i na pewno coś trafisz, jak zabierzesz jakaś dziewczyne to doradzi czy dobrze wygladasz....

Tak tylko że ja już obmierzyłem wszsytkie okulary we wszystkich sklepach w

Legnicy i żadne nie leżą tak jak trzeba ... tak to jest jak się mieszka na "wichurze".

Co poradzę, zresztą nie tylko jest problem z okularami ale i z ubraniami, taki nie typowy jestem, wysoki a szczupły i ciężko coś namnie dopasować.

No tak to na pewno nikt Ci nie doradzi bo każdy człowiek ma inne kształty twarzy i musi szukać i szukac i przymierzać az wkońcu uda się trafić. Ja naprzykład miałem złamany nos i lekkie ukruszenie kości przez co teraz każde okulary jakie zakładałem leżą nie tak jak powinny i szkła odstają za bardzo od twarzy. Jedyne co mogłem zrobić to przyzwyczaić się do zaistniałej sytuacji....oczywiście nie licząc opcji operacji nosa której pod uwagę raczej nie brałem :unsure:

leo, może w tym nowym sklepie na jaworzyńskiej

Taaaa ... przecież byli my tam razem i mieżyłem i sam wiesz że żadne nie leżały tak jak trzeba ;) . Zresztą nie polecam nikomu tego sklepu bo wszystko mają drogie i sam szajs ... nic ciekawego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...