Versus Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Witam mam zamiar kupić sobie korby, manetki, kasete i tylną przerzutkę alivio ale nie wiem jaki kupić łańcuch żeby wszystko razem ze sobą współpracowało. Przednią przerzutkę też mam alivio. Doradzcie mi cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasGCE Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Shimano IG-51, Shimano IG-70, SRAM PC-48, SRAM PC-58. Każdy z nich będzie dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Versus Napisano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 a do przerzutki tylnej acery też by pasowały?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 tak. Każda przerzutka jest kompatybilna z każdym łańcuchem. Niekompatybilność zachodzi tylko na płaszczyźnie: manetki -> kaseta (np manetki 8, kaseta 9) kaseta -> łańcuch (np kaseta 8, łańcuch 9) w jednym przypadku przerzutka tylna - manetki: kiedy manetki są 9, a przerzutka max 7. Aha. Niekompatybilność występuje także między manetkami a tylną przerzutką jeśli różnią się systemem (SRAM wykorzystuje w większości swoich przerzutek i manetek system ESP - 1:1. Shimano wykorzystuje we wszystkich swoich przerzutkach system 1:2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasGCE Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Tak, będą bez żadnych problemów współpracować z każdą przerzutką. No to zostałem minimalnie wyprzedzony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Przerzutka nie ma tu nic do rzeczy, a łańcuch CN HG50 lub Sram Pc-48 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 ja mam jakiegoś średniego KMC do 8rzędówki i chodzi miodzio... ważne żeby wszystko dobrze czyścić, serwisować... polecam KMC(mam również spinkę tejże firmy i jeszcze łańcuch nie pękł)... wszystko zależy od ilości kasy jaką chcesz wydać na łańcuch(chyba każdy KMC/shimano na 8rzędową będzie dobry) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 tak. Każda przerzutka jest kompatybilna z każdym łańcuchem. Niekompatybilność zachodzi tylko na płaszczyźnie:manetki -> kaseta (np manetki 8, kaseta 9) kaseta -> łańcuch (np kaseta 8, łańcuch 9) Polemizowałbym z tą niekompatybilnością kaseta 8b - łańcuch 9b, posiadam kasetę Sram 5.0 i łańcuch HG93, czyli łańcuch 9 rzędowy i nie mam żadnych zastrzerzeń, napęd chodzi cicho i płynnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Zgadza się, w tę stronę będzie działać - odwrotnie nie. Pozdrówko prostujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 cóż... człowiek uczy się całe życie a i tak umiera głupi:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Versus Napisano 30 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 wielkie dzięki wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.