Kristofer37 Napisano 21 Sierpnia 2016 Napisano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Ok, dzięki, czy jest są jakieś różnice w pracy gdybyśmy porównali dwa wcześniej wymienione amortyzatory, oczywiście poza wagą - jak sądzisz ? Jeszcze jedno, jak wygląda regulacja flodgate w rebie rl 29er 2012, fotka tłumika w zał. Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez Kristofer37 Cytuj
Kristofer37 Napisano 21 Sierpnia 2016 Napisano 21 Sierpnia 2016 Ok, dzięki a w rebie 2011 jest czy nie ? Cytuj
Kondziocz Napisano 26 Sierpnia 2016 Napisano 26 Sierpnia 2016 Cześć, Czy do tłumika reby jako zamiennik 5WT lepiej nada się motul fork oil factory 2.5w czy motul shock oil (dużo wyższy viscosity index) ? Cytuj
Gość Napisano 26 Sierpnia 2016 Napisano 26 Sierpnia 2016 Dobierz co ma blizsze cSt i tyle i tak roznicy w jakosci nie odczujesz. Cytuj
JustMe Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 Witam. Czy ta część zaznaczona strzałką odpowiada za regulację skoku ? Jeśli ją wyjmę to będę miał 100mm ? Cytuj
Gość Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 Odpowiada za to, ze amortyzator nazywa się amortyzator. Cytuj
phoe Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 To jest Reba Solo Air?Tylko wymiana sprężyny pozwoli zmienić skok. Cytuj
Gość Napisano 23 Września 2016 Napisano 23 Września 2016 Po prostu jak to wyjmiesz, to bedziesz mial solo air i to w doslownym tego slowa znaczeniu. Nie posiadasz tu nic, czym mozesz zmienic skok. Mozesz wyjac ewentualnie te stozkowa gumke, ale zwiekszysz skok o okolo 1.5cm, czy tam 12mm..., ale bedzie Ci dosc silno tukal przy odbijaniu. Mozna to zminimalizowac regulujac DA, precyzujac negatywna i dokladajac zamiast tej gumki jakas plaska uszczelke o grubosci 3-4mm. Analogicznie jak tu - http://emtb.pl/forumo/showthread.php?tid=7274 Cytuj
michaljg Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 Podawany przez Rock Shox skok, to skok efektywny czy odległość od uszczelki do korony? Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 1 Października 2016 Mod Team Napisano 1 Października 2016 Uszczelka - korona +/- 2mm Cytuj
Punkxtr Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 Warto wspomnieć, że podawany przez RS cały maksymalny skok (np 100 mm) jest mierzony od zawsze nie od końca uszczelki kurzowej tylko od górnego rantu goleni dolnych (miejsce styku uszczelki kurzowej z goleniami od zewnątrz). Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 1 Października 2016 Mod Team Napisano 1 Października 2016 I że w nowych solo air zawsze 3-5mm wideł się zasysa Cytuj
Punkxtr Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 Dlatego śmigam na poczciwym Dual Air ;-) Cytuj
MD11 Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 (edytowane) A jak się ma skok Reby Solo Air 100 mm do skoku Fox-a 32 100 mm? Czy wersje step-cast mają mniejszy efektywny skok? Edytowane 1 Października 2016 przez MD11 Cytuj
Kondziocz Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 Witam, jakie są wymiary uszczelek do komory powietrznej w rebie solo air 2014? Czy wymiary z tematu o serwisie dual air będą pasować? Cytuj
Nastar Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 Tak na marginesie ale w temacie: kupiona kilkanaście dni temu na niemieckim eBay'u nowa Reba 27,5'' po otwarciu dolnych lag wykapało dosłownie kilka (!) kropel oleju ! Sucho jak na Saharze ! Dostała po 10ml do każdej lagi i dopiero teraz zacznie jeździć w nowym rowerze. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 1 Października 2016 Mod Team Napisano 1 Października 2016 Ja bym był zdziwiony, zszokowany, wręcz z podziwu bym do jasełek nie wyszedł jak by z niej wyciekła normalna, prawidłowa ilość oleju. Cytuj
Gość Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 Ja jak to czytam to trochę zdziwiony jestem, ponieważ co trafia mi się rower z nową Reba to ma prawidłowa ilość oleju i jest nasmarowana. Fakt -jest to dość nieczęsto ponieważ nie jestem serwisantem tylko robie znajomym. Widocznie takie mam szczęście. Puklus , do jasełek juz niedaleko. Cytuj
HarveyDent Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Ostatnio "nastraszyłem" kumpla że bez serwisu "0" się nie obejdzie, więc przyjechał swoim, nowym pachnącym Canyonem na Rebie (rocznik 2015). Rozkręcamy, a tam wycieka piękny, czyściutki olej w okolicach ilości książkowych Dobra zmiana Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 2 Października 2016 Mod Team Napisano 2 Października 2016 Shotgun, tu chodzi o model niemal z podła wyjęty, taki którego koś se już ma, może być po serwisie zerowym A wtedy płyny ustrojowe zazwyczaj są optymalnie zalane. Cytuj
Nastar Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 co trafia mi się rower z nową Reba to ma prawidłowa ilość oleju i jest nasmarowana Właśnie - być może problem dotyczy tylko wersji box-owych ? Ale jeśli tak to dlaczego ? BTW - smaru na kurzowych też prawie nie było. Dołożyłem uczciwie Rock'nRolla jak "książka pisze". Cytuj
Fonika Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Raczej zależy od tego kto to składał, w końcu robią to ludzie, a nie maszyny. Jak to bywa z czynnikiem ludzkim - znajdzie się taki co Ci dowali w nadmiarze i taki co zrobi na odwal. A akurat w rebach gdzie książkowa ilość oleju jest śmiesznie mała wystarczy że jeden wlał 4ml, inny 6ml i już różnica jest ogromna. Jak sobie myślę o tych 5ml to mam wrażenie że tego nawet nie wystarczy żeby się rozprowadziło po całym wnętrzu . Cytuj
lucass3 Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Jak sobie myślę o tych 5ml to mam wrażenie że tego nawet nie wystarczy żeby się rozprowadziło po całym wnętrzu . Dokładnie, tyle co kot napłakał. Dlatego leje uczciwe 20ml Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi