Wax Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 A ja poszedłem do sklepu z o-ringami, zostawiłem u nich potężne 5.40zł i zrobiłem serwis xD O-ringów spod zlewu nie polecam, bo jak we wszystkim - są o-ringi i "o-ringi", chodzi o jakość wykonania i idealna zgodność z rozmiarami oryginalnymi. Cytuj
.PaVLo. Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 Przypomnijcie mi jakie było najlepsze ciśnienie w komorach dla bikera ~85kg . Czuję, że amor jest za twardy i chce go dobrze ustawić Cytuj
Sol Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 Obawiam się, że nie ma czegoś takiego jak najlepsze ciśnienie, bo 1) Reba Rebie nierówna; 2) biker bikerowi nierówny (w sensie gustów, a "najlepszość" to rzecz gustu). Jeżeli jest jakiś pewnik, to taki, że nie jest to ciśnienie zalecane fabrycznie . U mnie na tych wartościach amor praktycznie się nie uginał i nie jest to odosobniony przypadek. Jeżdżę na 100(+)/90(-) i jest w miarę ok. Ważę tyle co Ty. Cytuj
rafalek940 Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 i to jest tez dziwne wy wazycie 85 kg ja waze 69 kg a mam 100+ 105- i mam sag 25 % wiec reba rebie nie rowna Cytuj
razorjack Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 na samym amorku mam napisane żeby dmuchać tak samo pozytywną i negatywną komorę, ale zauważyłem że jest wtedy dosyć twardy. do spokojnej jazdy po mieście i lasach zacząłem dmuchać zupełnie inaczej. + 120psi - 40psi (głównie chodzi że mniej więcej takie proporcje zastosowałem) amorek staję się mięciutki i milutki, akurat na łykendowe przejażdżki Cytuj
kezcuzj Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 A powiedzcie mi, jaki imbus jest potrzebny, żeby dokręcić linkę z manetki do pokrętła na goleni? Cytuj
.PaVLo. Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 2.5mm, mniejszym zjechałem gwint a większy nie wchodzi Cytuj
pinkhc Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Witam, przepraszam za głupie pytanie, ale czym napompować rebe? Pompką samochodową nie mogę w ogóle. To potrzebna jest jakaś specjalna? Cytuj
andi333 Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) Musisz miec pompkę do amortyzatorów samochodową nie dasz rady np taką http://www.allegro.pl/item963225346_pompka_do_amortyzatora_beto_od_rower_sport_pl.html Edytowane 1 Kwietnia 2010 przez andi333 Cytuj
pinkhc Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Haha tak myślałem, że z siebie idiotę zrobię. Mam nadzieje, że będą mieli w rowerowym obok Dzięki Cytuj
kezcuzj Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 2.5mm, mniejszym zjechałem gwint a większy nie wchodzi Na pewno 2.5mm? Z tego co mi się wydaje, to tyle ma imbus od tłumienia odbicia, a ten (znaczy się to czerwone pokrętło, bo jego próbowałem użyć) zupełnie nie pasuje, za duże. Cytuj
Sel Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Zeby nie zakładać nowego tematu, przy serwisie reby (chce wymienić oringi + zalać od nowa olejem) jakiego smaru używać do oringów ? Chodzi mi bardziej o skład aniżeli o nazwę ;P Cytuj
detonator Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Zeby nie zakładać nowego tematu, przy serwisie reby (chce wymienić oringi + zalać od nowa olejem) jakiego smaru używać do oringów ? Chodzi mi bardziej o skład aniżeli o nazwę ;P Wydaje mi się, że najlepiej takim, który nie zawiera grafitu i litu. Cytuj
Sel Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 W sumie zapomniałem że mam blisko do Harfy we Wrocławiu, najwyżej wykosztuje się te 20zł Cytuj
RAFI1784 Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 Hmm ja mam problemy z twardością Jakoś cały czas strasznie miekki mi się wydaje... mam już nawet 135/135- 90-95 kg Cytuj
detonator Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 Hmm ja mam problemy z twardością Jakoś cały czas strasznie miekki mi się wydaje... mam już nawet 135/135- 90-95 kg A może za mało oleju w tłumiku ? Nie wyciekło Ci trochę ?? Cytuj
Sel Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 Napompuj negatywna na (0,8 * pozytywna) - imo pompowanie po równo nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. Cytuj
.PaVLo. Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 Dzisiaj przetestowałem 100(+) i 90(-) i pod moją wagę (~83kg) wydaje się być idealne, wcześniej miałem 110/95 i było za twardo (Reba 08) Cytuj
andi333 Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 (edytowane) Ja przy wadze 78kg testuje 90+ 60- jak na razie nie jest zle.Reba 08 Edytowane 3 Kwietnia 2010 przez andi333 Cytuj
Artineo Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) W sumie nie na temat, ale w tym temacie też się pojawiał problem z serwisem, więc można albo przenieść, albo niech tu zostanie. Pewnie już gdzieś to było, ale dla przypomnienia, bo widzę, że nadal niektórzy mają z tym problemy. Mam nadzieję, że komuś się przyda. Wszystko ładnie, fachowo a nie gdzieś na chodniku. Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez Artineo Cytuj
Sel Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Dzisiaj gość z serwisu troszkę mnie zdziwił, pytałem się o judy butter i rozmowa jakoś zeszła co będę serwisować - czy do przeciwkurzowych powinno się stosować judy butter w rebie ? W service guide przeczytałem że jedynie trochę oleju się nakłada. Cytuj
detonator Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Dzisiaj gość z serwisu troszkę mnie zdziwił, pytałem się o judy butter i rozmowa jakoś zeszła co będę serwisować - czy do przeciwkurzowych powinno się stosować judy butter w rebie ? W service guide przeczytałem że jedynie trochę oleju się nakłada. Na uszczelki kurzowe daje trochę smaru ( nie koniecznie judy butter) ale głównie ze względu na to, żeby podczas sparowania górnych lag z dolnymi poszło bardziej gładko i nie zaginało uszczelek. Co innego na gąbki pod uszczelkami, je nasączam olejem 15W. Na pewno trochę smaru nie zaszkodzi na uszczelkach kurzowych. Jak pisałem wyżej, nie musi to być judy butter, byle nie miał w składzie litu:) Cytuj
Sel Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 No tak, gość mi sam proponował inne smary Jakoś ten judy butter non stop mi chodzi po głowie, może z racji tego że nie znam innego o podobnych właściwościach Cytuj
detonator Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Na temat judy buttera się nie wypowiem ale Ty spróbuj i opiszesz go nam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi