worms Napisano 10 Czerwca 2008 Napisano 10 Czerwca 2008 Wax, pisz co jak ustawiasz, bo jestem bardzo ciekaw, bardzo podobną mamy wagę, no może te 6kg jestem cięższy. Cytuj
Wax Napisano 10 Czerwca 2008 Napisano 10 Czerwca 2008 Ok, napiszę co i jak. Pewnie napompuje go na około 60-70 PSI, a negatywną minimalnie więcej, żeby był bardziej miękki, SAG jeszcze musze ustawić bo to co zrobiłem zaraz po założeniu amortyzatora to było na szybko. Wcześniej też zastanawiałem się jak to jest z tymi 100mm, ale okazało się, że mam jednak tyle ile powinno...czyli 100. Cytuj
Wax Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 Dobra przysiadłem do Reby trochę Ciśnienia: + 80/ - 85, tłumienie powrotu na około 40%. Fakt amortyzator leciutko stracił na skoku, ale mi to nie przeszkadza, bo lubię mieć kanapę Worms jak tam u Ciebie ? Cytuj
worms Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 Dziś może trochę bardziej przysiądę do spraw regulacji, bawiłem się jedynie zwiększając ciśnienie w negatywnej, aktualnie mam 100+ i 115-, musze przyznać z przykrością że u mnie amorek nie zachowuje się jak kanapa, wręcz stał się bardziej twardy po osiągnięciu sagu. Może za bardzo ma skręcone tłumienie powrotu, będę musiał to oblekać. Na tą chwile nie przekonałem się do tych ustawień jeżeli tak dalej będzie to wygrywają 100+ i 90-. Jeszcze pokombinuje. Cytuj
patyk Napisano 23 Czerwca 2008 Napisano 23 Czerwca 2008 Tak troszkę zbaczając od głównego tematu (nie chciałem zakładać nowego dla tak błahego pytania). Gdzie kupiliście Wasze Reby, bo ja wreszcie nazbierałem na nią kasę i nie wiem czy kupić ją w Harfie czy dużo jednak tańszą na allegro. Jestem ciekawy jak z gwarancją. W warunkach jest napisane, że gwarancja nie przysługuje amorom kupionym poza autoryzowanymi dealerami. Nie wiem czy warto dla tych 200 zł ryzykować. Cytuj
Wax Napisano 23 Czerwca 2008 Napisano 23 Czerwca 2008 Ja osobiście wolałem dołożyć i jednak kupić w stacjonarnym sklepie z gwarancją od Harfy i tak dalej. Kusiło mnie Allegro, ale późniejszy brak ewentualnych problemów był na 1 miejscu Cytuj
mucher Napisano 29 Czerwca 2008 Napisano 29 Czerwca 2008 Ja osobiście wolałem dołożyć i jednak kupić w stacjonarnym sklepie z gwarancją od Harfy i tak dalej. Kusiło mnie Allegro, ale późniejszy brak ewentualnych problemów był na 1 miejscu Ja tam zdecydowałem się na niemieckiego Ebaya - po 2 latach Reba działa jak nówka, a różnica w cenie.. .well, kupując w marcu 2006 zapłaciłem ok. 1200 zł za Race z manetką - na Allegro o ile pamiętam zaczynały się gdzieś od 1500 zł za 'gołe SL' Cytuj
Orzech89 Napisano 2 Lipca 2008 Autor Napisano 2 Lipca 2008 Osobiście brałbym z allegro chyba... Za Rebę WC możesz na allegro zapłacić 1800-2000zł jak trafisz na okazję. Mowa oczywiście o nie używanej, zapakowanej ładnie w pudełko, z manetką. Cytuj
havok82 Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 Witam podłącze się do tematu i zapytam: w jaki sposób mam ustawić sag, ważę 77-78 chce, aby amortyzator był w miare miękki, i w jaki sposób ustawiać floodgate na zablokowanej manetce. Sorki ale jestem początkującym i te pytania mogą was rozbawić Cytuj
KONAbiker Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 Na dolnej lewej goleni masz tabelkę z tymi wartościami, żeby ustawić sag, musisz napompować komorę pozytywną do takiej wartości, jaka odpowiada Twojej wadze w tabelce. Do floodgate też jest taka tabelka, ale w instrukcji, teoretycznie powinno się ustawić floodgate tak, żeby Cię nie bujało na podjazdach, czyli znaleźć sobie jakiś podjeździk, trzaskać go i w międzyczasie ustawiać floodgate do tej pory, aż Ci się go uda ustawić tak, żeby amor nie bujał. Ja natomiast ustawiłem sobie dosyć mocno, żeby mnie nie bujało, jak cisnę na stojąco po płaskim;p Cytuj
havok82 Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 no tak teraz ustawilem bodajze troche mniej bo jak ustawie tak jak w tabelce to mi za twardo jest, ale przecież ajk się ciśnie wystarczy blokadę właczyć a bez chce mieć kanapke:) Cytuj
uchmanek Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 havok82: sugeruje uwazne przeczytanie tematu. kilka stron wczesniej produkowalem sie o tym. Cytuj
Rafał87 Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 ale pech... zgubiłem pokrętło od regulacji tłumienia powrotu może wie ktoś gdzie można dostać części zamienne do reby ? Cytuj
uchmanek Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 zadzwon do harfy, powiedza gdzie albo wysla. Cytuj
havok82 Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 no tak ale jak ustawic sag mam siedziec na rowerze, bo nieznam poprostu tego pojecia , aż wstyd sie przyznać Cytuj
Kubus18 Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 Sag-Ugięcie wstępne amortyzatora czyli wtedy kiedy siedzisz na rowerze, amortyzator musi się chować na 15-25% swojego skoku(nie wiem jak to jest w RS) Pozdrawiam Cytuj
havok82 Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 dziękuje, teraz muszę się zabrać za regulację.. Cytuj
uchmanek Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 swoja droga, to objasnienie podstawowych pojeci znajdziesz w instrukcji: po angielsku na stronie rs'a, a po polsku na stronie harfy. Cytuj
havok82 Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 wiem dzięki już przeczytałem sobie i chyba nieżle ustawiłem.. jeszcze mam tylko jedno pyt. off top jutro jade na pierwszy serwis i zauważyłem, że przy koeonie lekko wycieka smar..czy to normalne?? Cytuj
havok82 Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 No więc to wygląda tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/96127671bfe21987.html poprostu nie chcę żeby mi powiedzieli na przeglądzie że wszystko jest ok..co myślicie?? Cytuj
Kubus18 Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 To nie amortyzator cieknie(bo jak niby przy rurze sterowej). Na moje oko to przesadziłeś z ilością smaru na miskach sterów. Cytuj
havok82 Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 to jest nowy rower ja przy nim nic nie robiłem jeszcze.. Cytuj
Jason Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 W takim razie fabrycznie dali za dużo pokręciłeś trochę i wylazł . Co do cieknącego amora to nie widziałem jeszcze oleju który cieknie po koronie pod górę . Może mało widziałem Cytuj
havok82 Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 nie no luzik mówilem że w tej dziedzinie na razie jestem zielony.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi