Skocz do zawartości

[pedały] do enduro

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

po buty w najbliższym czasie będę jechał do sklepu wybrać, żeby było wiadomo czy są wygodne i dobrze leżą na stopie

P.S. Klimaty fajne ale w puszczy bukowej jeszcze lepsze, można to podzielić tak lasek arkoński do FR a puszcza bukowa do ostrego XC i dłuższych przejażdżek

Napisano

Niezupełnie - jeśli chcesz podpedałować trochę bez wpinania bądź pojechać niewpięty kawałek w dół, platforma + turystyki sprawdzą się nieporównywalnie lepiej. Sama myślę o przesiadce na Time'y i gdyby nie ta mordercza waga Zetek, już bym się nie zastanawiała... a i tak biorę je pod uwagę (choć pewnie stanie na Atacach XS i butach turystycznych, co też powinno być niezłą kombinacją).

Napisano

Ecia do butków turystycznych polecam małą platformę - przyczyna prosta, z racji podeszwy bardziej miękkiej niz typowe SPD butki trochę gorzej współpracują z pedałami bez plaformy.

A przynajmniej tak jest u mnie - buty Sidi bardzo dobrze współpracują z pedałkami Look Quartz - natomiast moje buty turystyczne Time słabo współpracują z Lookami natomiast bardzo dobrze współpracują ze słabymi - co by nie napisać -Crankami Smarty.

Mój obecny typ pedałów Cranki Candy.

Napisano
Ecia do butków turystycznych polecam małą platformę - przyczyna prosta, z racji podeszwy bardziej miękkiej niz typowe SPD butki trochę gorzej współpracują z pedałami bez plaformy.

Wiem o tym, ale z racji posiadania małej stopy liczę, że może powierzchnia typowych Ataców XS by mi wystarczyła jako podpórka. Sprawa jest zresztą ciągle jeszcze otwarta.

Napisano

Może to tylko kwestia współpracy moich butów z Lookami - ale jednak występuje efekt "gumowego połączenia" but nadmiernie się wygina - a przecież Looki też mają pewną platformę.

Przy Crankach tego efektu nie ma .

• 2 tygodnie później...
Napisano

po pierwszej jeździe, mogę stwierdzić, że pedały dobrze znoszą małe i średnie skoki, nie wypinają się(Eciu miałaś racje masz jakiś felerny egzemplarz). Wbrew też czyimś ostrzeżeniom dobrze znoszą błoto i się nie zapychają. Zobaczymy jak będzie na dalszych etapach użytkowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...