Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe] ocieranie

daniel0657

Rekomendowane odpowiedzi

Zaciśnij klamkę i wtedy przykręć mocno zacisk do adaptera. Wtedy u mnie (LX) też minimalnie ociera ale to tak że nie warto sobie zaprzątać głowy ;)

No chyba że go zapowietrzyłeś (cisnąłeś na przykład w klamkę zanim go założyłeś) to wtedy klocki mogą ułożyć się nierówno (ja tak miałem) co spowoduje ich bardzo szybkie zużycie :P

i zapadła taka niezręczna cisza:P:P:P.... ogólnie to pan w serwisie powiedział mi kiedyś że hamulce tarczowe mają to do siebie że lubią sobie czasami poocierać:):P...oczywiście o ile jest to delikatne, ledwo słyszalne dla ucha muskanie:) tak czy inaczej, jeżeli nie jest to jakieś tarcie które uniemożliwia jazdę i zatrzymuje wolno puszczone koło (gdy uniesiesz rower), to ja bym sie tym nie przejmował... co prawda z mechanikami nie miałem do czynienia ale moje hydrauliki miały tak 2 razy że ni stąd nagle zaczęły ocierać a potem wszystko było ok... nie wiem, pewnie to zależy od zimnej i rozgrzanej tarczy, wiadomo metal pod wpływem ciepła troszku zmienia objętość;/:D:P... pozdrowienia;)...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...