Skocz do zawartości

[kierownica] stuki podejrzane

Kemot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam problemik z moją kierownicą a mianowicie gdy jadę szybko obracając pedałami to kierownica dziwnie stuka, są to takie odgłosy jakby dwa młotki uderzone o siebie, gdy skręcam jest tak samo, myślę że jest to sprawa łożyska ( rozkręcając widelec z ramy wypadło mi te dolne łożysko i lekko się pokrzywiło, wsadziłem go z powrotem takie krzywe, na forum powiedzieli że się nic nie stanie. ) nie wiem teraz czy to jest sprawa tego łożyska czy jeszcze czegoś innego.

Proszę o szybkie rady bo jest ładna pogoda ale nie mogę nigdzie daleko wyjeżdżać.

Napisano

Witam. Te łożysko może oddawać z siebie takie odgłosy jak jest krzywe, nowe łożysko kosztuje około 1 zł nie jest tak dużo:). Kup łożysko wyczyść wszystko, przesmaruj, powinno pomóc. Tylko nie czaje jak może łozysko upadając z małej wysokości pokrzywić się (tak na marginesie). Pozdrawiam.

Napisano
Witam. Te łożysko może oddawać z siebie takie odgłosy jak jest krzywe, nowe łożysko kosztuje około 1 zł nie jest tak dużo:). Kup łożysko wyczyść wszystko, przesmaruj, powinno pomóc. Tylko nie czaje jak może łozysko upadając z małej wysokości pokrzywić się (tak na marginesie). Pozdrawiam.

tzn. wyciągając widelec ten wianuszek mi wupadł z tej rury z widelca i spadło, jedna kuleczka mi wypadła wkładając ją pokrzywił mi się też wianuszek no i już, a jeszcze jedno pytanie czy ten wianuszek z łożyskami jak ma być ułożony, tymi łożyskami do góry czy do dołu? Bo zakładając widelec, to też sie to troche pokrzywiło ( wianuszek ).

P.S jest to stary rower Romet Canyon

Napisano

a czy przypadkiem nie masz po prostu za słabo skręconych sterów? zaciśnij hamulec przedni i poruszaj rowerem do przodu i tyłu. Jak będzie stukać to prawdopodobnie o to chodzi.

Napisano

no właśnie nie ma takiego czegoś, głównie jak mocno pochylę się na kierownice, jak szybko wjadę na jakieś wzniesienie ( nawet nieskie ) np.: kamyczek.

boję się że mi może coś "strzelić" i bedzie źle.

niwiem co z tym zrobić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...