kiubik Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Z pozoru nie wart zainteresowania temat, ale po kilkudzisięciu minutach jazdy po nierównym terenie można oszaleć. Mam przelotki w ramie, które nie utrzymują pancerza od tarczy (hydrauliki) napiętego. W związku z tym, pancerz na górnej rurze jest lekko luźny i przy każdej nierówności obija się o ramę. Jeśli nie wozicie ze sobą zwykłych dzwonków, bo irytuje Was, jak dzwonią same, to potraficie zrozumieć powagę sytuacji Macie jakieś pomysły - na pozbycie się problemu? Oklejenie folią, taśmą czy czymś przylegającym nie pomoże - warstwa będzie zbyt cienka i nadal bedzie dzwoniło. Liczę na wsparcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Sciągnij kilkoma zipami kabel do ramy i niema szans stukac sposób sprawdzony i skuteczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Myślę że najprostsze sposoby będą najlepsze - spróbowałbym ze zwykłą bezbarwną taśmą klejącą, będzie bardziej dyskretne niż zipy a chyba też dobrze spełnią swe zadanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Jak taśma to tylko izolacja bo lepiej trzyma i niezostawia śladów kleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Heh wiem jakie to stukanie jest denerwujące, miałem ten sam problem i rozwiązałem go w taki sposób To "trzymadełko" wcale nie trzeba przypinać zipem - ma pod sobą taśmę dwustronną i można spokojnie przylepić do ramy - ja dla pewności jeszcze użyłem zipa Ale jak komuś nie podoba się estetycznie, może go nie przypinać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderus Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 W miejscu gdzie stuka o ramę przykleić kawałek starej dętki albo łatke, ładnie taśmą zakleić i powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanosdg Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dokładnie... zip + kawałeczek gumy (dętki itd) żeby nie zniszczyć lakieru i to wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Selvan82: gdzie to kupiles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dostałem takie dwa mocowania razem z rowerkiem (w saszetce z książką serwisową) drugi taki mam zamontowany na goleni amorka i wpięty do tego przewód przedniego hampla hydraulicznego. Ale wydaje mi się, że takie rzeczy można dostać w sklepach rowerowych. Podobny znalazłem na szybko tutaj: http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53079917-...01__PZTA_0.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcio Napisano 5 Maja 2007 Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Ja polecam Ci przykleic w kilku miejscach specjalna tasme dwustronna (mam taka w domu i sam tak zrobilem) grubosc tej tasmy wynosi jakies 2mm wiec na pewno nie powinienes slyszec stukania.Jesli tasmy nie dostaniesz to znowu w kilku miejscach przyklej jakas inna(glownie aby nie zdarlo lakieru z ramki) a potem plastikowymi opaskami(tymi coraz zamkniesz to juz tylko ciecie pomaga rozerwac(nie wiem jak sie nazywaja)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nastySX Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 polecam mate do wyciszania komputera/samochodu nakleiłem kilka kawałeczków maty i po sprawie, cisza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KikapuRider Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 z początku użyłęm do tego jakiejś tasiemki od starej koszuli [x2] ;D (miało być doraźnie i tymczasowo, a przejechałęm z tym ponad tysiąc km...) ale ostatnio ze względów estetycznych zamieniłem materiał na rozciągniętą gumkę do włosów... [x2] robisz "ósemkę" -najpierw obwiązujesz przewód hamulca, później ramę, mocno związujesz u dołu i gotowe;) cicho, względnie ładnie i przede wszystkiem skutecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Stuakniem bym się tak nie przejmował. Najgorsze jest że taki pancerz obijający się o ramę z czasem powoduje wyżłobienia w ramie... W swoim rowerze zabezpieczyłem ramę w meijscach narażonych na otarcia kawałkiem dętki, może nie wygląda pięknie, ale chociaż mam pewność ze nic ramie się nie stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.