gawel Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 sory za nazwe tematu !!!!!!!! czy mozecie poprawic ??? Witam, zakupilem klocki corratec, ku mojemu zdziwieniu sa jakby za grube, tym samym zbyt blisko obreczy, tylny vbrake (z bolcem na srodkowej dziurce kompletnie nie odbija) do tego klamki bez sprezyny ... to wszystko rowna sie badziewie ;/ moze doradzicie co robic ... myslalem juz o wlozeniu bolca na najwyzsza dziurke ... nie zacisniete szczeki ps. zauwazcie jak mocno odstaja vbreki na bok;/ po zacisnieciu i puszczeniu , klamka wyglada tak :| n/c linka looz totalny nawet nie daje zdjecia... aa klocki przy opbreczy tak :surprised: dawniej mialem normalne jakies taniec klocki chyba nawet fabryczne srama ... i nie mialem az takie problemu jedynie odczuwalem ze ta klamka wolniej wracala a teraz to juz porazka jest ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 No faktycznie szeroko te ramoina są. Nie ma na klockach jakiś dodatkowych podkładek?? Jeżeli chodi o linke to wina leży albo w pancerzach albo w spręzynach odbijających. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Jeśli poprzednie klocki były zjechane, to teraz, przy nowych, musisz popuścić linkę, wówczas klocki się "zmieszczą". Natomiast co do klamki: mnie to wygląda na blokowanie się linki w pancerzu... Pozdrówko na pierwszy rzut oka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 No faktycznie szeroko te ramoina są. Nie ma na klockach jakiś dodatkowych podkładek??Jeżeli chodi o linke to wina leży albo w pancerzach albo w spręzynach odbijających. hmm panowie wiem ze linke trzeba popuscic, i tak tez zrobilem , a ramiona wciaz szeroko, a z podkladek nie da sie zrezygnowac .... sa to specjalne profilowane by klocek dobrze sie ustawiaj przy regulacji, pancerze tez raczej sa oki , rower nie byl katowany w blocie, przypominam ze klami nie maja sprezyny !!! ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Autor Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Albo możesz zamienic poskładki na odwrotnie. cieńszą dalszą od obręczy zamienic z grubszą przy obręczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 No wałsnie o to mi chodziło, bo przeicez innego wyjścia z tejże sytuacji nie widze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Jedyne, co mi jeszcze przychodzi do głowy po dokładniejszym przyjrzeniu się fotkom, to że nie wcisnąłeś tych klocków do końca. Sądząc po ostatnim zdjęciu, one za bardzo wystają z gniazd... Pozdrówko zgłębiające ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Albo możesz zamienic poskładki na odwrotnie. cieńszą dalszą od obręczy zamienic z grubszą przy obręczy. tak tez zrobie , yooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 A więc tam gdzie zaznaczyłem kółkiem czerwonym są podkładki z jednej jak i z drugiej strony ramiona. Jedna podkładka po jednej stronie jest grubsza druga chudsza więc zamień je miejscami zyskasz jakieś 2mm luzu na jednym klocku czyli razem 4mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Ja mam corateca klocki i ta sama akcja była , to wsadziłem szpilką na ostatni otwór ,a reszte podregulowałem podkładkami tak jak koledzy piszą .Blokowanie sie klamki to wina linki .Ustawiając pobaw sie podkładkami w poprzednich klocków , ja tak robiłem i działa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 tak rzeczywiscie , chyba nie bez powodu jedna podkladka jest wezsza druga zas grubsza (pole manewru), ale z tym powrotem vbrake-ow do normalnej pozycji to obczajilem sprawe i jest to wina linki ktora juz swoje przepracowala i stala sie grubsza dwa to brak sprezyny w klamce, (mialem z tym zawsze ... problem.) jeszcze mam jedno pytanie , jutro chce wyczyscic pancerze i nasmarowac je na koniec ... i tu moje pytanie jest nastepujace, nie mam zadnego smaru typu finsline , wd40 itp ... czy moge uzyc zwyklego oleju silikowego , mam jeszcze stary towot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Olej wazelinowy byłby lepszy chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 najlepiej wymienic calosc. otwartych pancerzy nie powinno sie smarowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Z czyszczenia raczej niewiele wyjdzie, tym bardziej, jeśli wcześniej był w pancerzach smar. Lepiej wymień je po prostu razem z linkami. Pozdrówko od ręki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 nie mam zadnego smaru typu finsline , wd40 itp ... WD40 nie służy do smarowania. Jest to odrdzewiacz, preparat penetrujący połączenia gwintowe i inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Po to własnie są te podkładki różnej grubości zeby można było dopasować klocki do różnej szerokości obręczy, poprostu: do szerokich obręczy wąskie podkładki po stronie wewnętrznej , a przy wąskich obręczach na odwrót:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.