miechu Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Ostatnim razem dowiedzialem się że piszczenie było spowodowane przez nienasmarowanie kół zębatych w przerzutce. Nasmarowanie ich skończyło się pozytywnie Dzisiaj w czasie jazdy zaczeło mi znowu coś piszczeć więc nasmarowalem koła zębate, ale piszczenie/skrzypienie nie ustaje. Zauważyłem spory luz na zębatce (tej na początku wózka) czy to może powodować hałas. Jakie inne części moga wydawać taki dźwięk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 oj duzo czesci moze Ci skrzypiec, suport, pedaly, moze kolcki hamulcowe ocieraja o obrecz ? rozbierz rower, przetrzyj, nasmaruj i zloz go z powrotem powinno pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 nasmaruj porządnie napęd, spiskaj jeszcze raz kółeczka tylnej przerzutki(najlepiej WD-40) I takie pytanie masz SPD ? Bo jak masz to jest możliwość ze to mogą być SPD-ki P.S Tematów tego typu było sporo... pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miechu Napisano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Potraktowalem cały napęd Brunoxem ( WD40 nie posiadam) i nic nie piszczy Tylko troche mi kaplo na obręcz, ale to już inny temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Aha i na wszelki wypadek , pamiętaj że jak psikasz np. tylną przerzutkę to zawsze obręcz osłoń... by nie mieć problemów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miechu Napisano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 OK dzieki za radę. Nastepnym razem zakryje czymś obręcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Mam nadzieje że wytarłeś nadmiar?? Bo wiesz...co za dużo to niezdrowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.