Skocz do zawartości

[licznik] atech f13 pomocy

Przemek-991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no wiec kupiłem bezprzewodowy licznik tech f13 i nie mam pojęcia jak go założyć:P ponieważ jakbym go nie założył to nie chce pokazywać prędkości. proszę o pomoc kogoś kto ma ten licznik może on będzie wiedział jak mam go założyć??

Napisano

No ja mam akurat wersję przewodową.

Poradzić nie bardzo tutaj jest co - wystarczy dokładnie i zrozumiale przeczytać instrukcję - wszystko jest w niej dokładnie opisane. Jeżeli robi się tak jak w instrukcji napisano i odpowiednie odległości ma się zachowane to musi licznik działać. A jak nie działa tzn. że wadliwy jest.

Napisano

nom w sumie tak... ale tam jest napisane ze magnes musi być w odstępie 2 mm(tak pisze w instrukcji) od tego nadajnika który wysyła prędkość do licznika... a takie ustawienie jest niemożliwe...

Napisano

A dlaczego jest niemożliwe? Szprychy nie są ułożone równolegle względem widelca, więc jak zjedziesz w dół, to nadajnik z magnesem powinny się zbliżyć do siebie.

Napisano

Jeżeli nadal masz za daleko to trzeba podłożyć pod czujnik kawałek grubej gumy, najlepiej czarnej bo się z nim zleje kolorystycznie. Docinasz taki kształt jak ma czujnik, podklejasz to taśmą samoprzylepną, dwustronną, dociskasz i już trzymie na wieki wieków :) . Powinno wystarczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...