mlevy Napisano 24 Kwietnia 2007 Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam, mam problem. Chciałbym skonstruować przyczepkę a'la Extrawheel. Czy ktoś już podobną robił? Macie może schematy? Mógłbym oczywiście kupić takową w sklepie, tylko: 1. To straszna kasa 2. Czy nie przyjemnie coś samemu zrobić
pstan Napisano 25 Kwietnia 2007 Napisano 25 Kwietnia 2007 Tylko uważaj na prawa patentowe. Nawet jak nie robisz na sprzedaż...
razzel Napisano 25 Kwietnia 2007 Napisano 25 Kwietnia 2007 Sama idea jednokolowej przyczepki nie moze byc przedmiotem patentu, zreszta Extrawhele nie jest jedyna konstrukcja jednokolowa Ale patent samego zaczepu juz moze byc Sama konstrukcja takiego pojazdu (bo jest to pojazd:) ) nie jest trudna, problem wlasnie w zczepie... z drogiej strony najpierw zrob sobie bilans czesci i materialow na mala rame opasajaca i mocujaca kolo dodaj koszty spawania i innej robocizny... wydaje mi sie ze cena Exrawheela nie jest wygorowana... Pogadam z qmplem moze w AutoCADzie zrobi rysunki policzy i takie tam... pzdr
mlevy Napisano 30 Kwietnia 2007 Autor Napisano 30 Kwietnia 2007 Dzięi serdeczne, w gruncie rzeczy szukam, szukam i chyba oswajam się powoli z myślą o zakupie owej przyczepki od firmy extrawheel...
Metal69 Napisano 26 Marca 2009 Napisano 26 Marca 2009 Elo, mam dużą prośbę do osób które mają extrawheel'a, potrzebuję 3 zdjęcia tego uchwytu. Potrzebuje aby zdjęcia były zrobione pod kątem jak najbardziej prostym żebym mógł zrobić kontur: boczny, górny i tylni tego uchwytu. Chyba, że jest ktoś z okolic Gliwic to bym wpadł i sam pościągał wymiary tego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.