Skocz do zawartości

[hamulce] co wybrac

olek123

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

obecnie mam hamulce sh alivio nawet jestem zadowolony z ich pracy choc przy wiekszych predkosciach ich sila drastycznie spada oraz zeby ostro przyhamowac trzeba mocno wcisnac klamke. Chcialbym zamienic na cos lepszego i moje pytanie brzmi na co? Mam trzy opcje;

1. kupic używanie sh xt z rownoleglym prowadzeniem

2. kupic nowe avidy 5

3. kupic porzadne klocki do moich obecnych hamulcow

co polecacie co bedzie najlepszym wyborem ??

uŻywane :P Hamuja głównie klocki a jest nieduza róznica między klockami w avidach Sd5 a Twoich Alivio. Sugeruję kupic nowe, mocniejsze klocki {na przód} bo z tyłu dopóki klocki są w stanie zblokowac koło jest ok. Sprawdz też czy linka ci gdzies w pancerzach nie haczy- to też osłabia siłę hamowania :) Jeżeli to nie pomoże to naturalnie Avid Sd5 nada sie na hamulec - kotwicę :D Ma dobre odbijanie szczek {mocna sprężyna} i jest ogólnie sprawdzony. xt nie kupuj - ważą dużo i po pewnym przebiegu łapią luzy {a skoro są uzywane to tym bliżej do tego} :)

a jeszcze mam pytanie co do tych hampli xt a mianowicie w czym przeszkadzaja te luzy beda powodowac ze gorzej beda hamowac czy jak? bo moge je kupic za 20 zl z klockami, jezdzilem na nich i owiele lepiej hamuja niz moje alivio

W hamowani raczej nie beda przeszkadzać (najwyżej nie beda już tak równoległe) ale dźwiek wydobywający sie znich będzie na pewno dokuczliwy:)

PS

To mój 100post:)

teraz czekać na tysiąc:)

a za 20 zl kupie jakies dobre klocki ktore beda lepsze od tych "seryjnie" montowanych w alivio?

widzielm w sklepie za 20 zlotych jakies klocki BBB polecacie je ?? czy wybrac cos innego ?

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=186325340 co o tym sadzicie to naprawde sie sprawdza czy tylko taki chwyt marketingowy ??

--- 25.04.07.:

hej pomózcie mi wybrac jakis klocki takie zeby byly w miare tanie przy czym dobre

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...