Skocz do zawartości

[zakup roweru] używana Biria

muzycom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niedawno połamałem ramę MTB i nie mam na czym jeździć. Na allegro znalazłem ciekawy moim zdaniem rowerek

http://www.allegro.pl/item188812634_biria_...ko_okazja_.html

Czy opłaca sie go kupić? Na co ewentualnie powinienem zwrócić uwagę przy zakupie.

Zdążyłem sie zorientować, ze przednie koło nie jest niestety najwyższej jakośći.

Słowem piszcie szybko bo jeździć na czymś trzeba :surprised:

straszne muzeum, ale przynajmniej wygląda na to że jest w niezłym stanie..

weź pod uwagę to że w 'tamtych czasach' pojęcia 'lekka' oraz 'aluminiowa' w odniesieniu do ram stały ze sobą w sprzeczności. mimo to reszta komponentów jest w miarę ok, po za tym, że każde koło jest inne no i od razu wymień sobie tarcze na normalne.

osobiście jednak nie dał bym takich (ani żadnych innych) pieniędzy za rower, który 'technologicznie' jest 1-2 dekady wstecz

Ostatni raz na biopace jeździłem chyba w roku 94 :) Nie znam jeszcze rozmiarów. Przez telefon dowiedziałem się że była dobierana pod właściciela, który ma 184 cm. z Wrenchscience.com wyszło mi że :

Frame Size center-to-center: 58 cm

Frame Size center-to-top: 60 cm

Overall Reach: 67.50 cm

Saddle Height: 79.47 cm

Uważam jednak, że wartości są z lekka zawyżone.

Cała długość rury w którą wchodzi sztyca to 58 cm. Długość razem z mostkiem to 56 cm.

Moje wymiary:

Height: 186.00 cm

Sternum Notch: 153.00 cm

Inseam Length: 90.00 cm

Arm Length: 64.00 cm

Nie będzie za mała?? :)

Ostatni raz na biopace jeździłem chyba w roku 94 :P Nie znam jeszcze rozmiarów. Przez telefon dowiedziałem się że była dobierana pod właściciela, który ma 184 cm. z Wrenchscience.com wyszło mi że :

Frame Size center-to-center: 58 cm

Frame Size center-to-top: 60 cm

Overall Reach: 67.50 cm

Saddle Height: 79.47 cm

Uważam jednak, że wartości są z lekka zawyżone.

Cała długość rury w którą wchodzi sztyca to 58 cm. Długość razem z mostkiem to 56 cm.

Moje wymiary:

Height: 186.00 cm

Sternum Notch: 153.00 cm

Inseam Length: 90.00 cm

Arm Length: 64.00 cm

Nie będzie za mała?? ;)

masz stosunkowo krótkie ręce, więc nie potrzebujesz długiej ramy. ta wygląda mi na STA 73 (kąt rury podsiodłowej) i 56c-c (górna rura śr-śr), ale równie dobrze może być i 54c-c (dziwnie kiedys toto budowali... :wink:).. tak czy inaczej będziesz pewnie potrzebował dłuższego mostka, ale jak bardzo długiego, powiem ci jak podasz mi dokładne wymiary ramy

No to kupiłem. Jak tylko dojdzie obmierzę dokładnie i pomożecie mi dobrać mostek :)

Dostane jeszcze gratis bloki i pedały do roweru.

Blue kusi decathlon, ale nie dam w ciemno za rower ceny nowej Reby SL jak nawet nie wiem czy polubię szosę :)

Myślę że jak na początek przygody z rowerem szosowym może być.

Wiesz ja tez tak myslalem ;) tzn ze nie wiem czy szosa chwyci. Ale chwyciła :>. Naprawde fajnie sie na tym smiga. Przez pierwsze 60-70 km nie moglem sie przyzwyczaic wogole do siedzeni na tym, chwytów, zmiany przelozen[mam klamkomanetki shimano] ale teraz juz jest ok :). I coz nie ma porownania do górala ... tylko ze tak sie zastanawiam czy kolo siebie do jazdy bede ja wyciagal bo w okolicy mam asfalt w okropnym stanie, w Kraku jest duzo lepiej[trasa na Kryspinów].

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...