Skocz do zawartości

[przerzutka przód] najlżejsza

marcin92

Rekomendowane odpowiedzi

A więc chciałbym mieć jak najlżejszą przerzutkę przednią do 80zl, jak wiemy mogę za tą kasę kupić Shimano Deore XT lecz ona nie jest najlżejsza, jak się tak rozejrzałem na light-bike to ludzie mają pelno xtr-ów ale są też LX-y z roku 2004 czy one są lekkie?? proszę o pomoc :(

Nowe to kloce ale sztywność i trwałść lepsza. Działają też zdecydowanie lepiej, radzą sobie nawer ze zrzucaniem pod obciążeniem. Mimo że również zależy mi na wadze sprzętu mam przerzutke XT która waży 165 gramów :) Ale DZIAŁA !!

No a jak to? Moja nie działa? Działa bardzo dobrze, i nawet jest typu down-swing a nie top, więc ciężej chodzi i to z 8-rzedowym łancuchem (czyli grubszym), też zrzuca bez problemów pod obciążeniem.

Ja ostatnio miałem podobny problem, założyłem nawet temat w tym dziale, ale przestał działać :/ Jednakże udało mi się kupić od jednego z użytkowników tego forum lx 04', top swing, górny ciąg, 34,9, katalogowa waga nieco poniżej 130g, niestety nie miałem okazji przetestować jeszcze. Musisz po prostu poszukać po forach w dziale sprzedam, na allegro jest sporo fajnego sprzętu, z tymże przede wszystkich dolny ciąg więc kiepsko, szukaj okazji.

• 6 miesięcy temu...
  • Mod Team

Mam wrażenie jakby Deore LX była lżejsza od XT przy niższej cenie co się bardziej opłaca kupić. Mówię o rocznikach 2007/08. Mylę się czy nie?? Chciałbym kupić możliwie najlżejszą przerzutkę przednią, tylko raczej nie chce Sram bo tam z tego co pamiętam są jakieś plastikowe elementy :)

Weźmy pod uwage ze przy wyborze cięższej ale lepiej działającej przerzutki zyskujemy mozliwosc dobrania blatów które nie posiadają tych "naprowadzaczy" mam nadzieję wie wiecie o czym mówie. Z resztą przerzutki XT na ten rok nie sa takie złe, więc polecam. Róznica w cenie na poszczoególnych grupach z przodu nie sa takie wielkie (poza XT-XTR) więc chba lepiej dorzucic na XT zamiast LX czy Deore. Ale SH generalnie ma całkiem niezłe przerzutki na przód tylko SRAM ma cos nie halo z tym przodem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...