marcin92 Napisano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 A więc chciałbym mieć jak najlżejszą przerzutkę przednią do 80zl, jak wiemy mogę za tą kasę kupić Shimano Deore XT lecz ona nie jest najlżejsza, jak się tak rozejrzałem na light-bike to ludzie mają pelno xtr-ów ale są też LX-y z roku 2004 czy one są lekkie?? proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 deorka , 128g , sram 7.0 ca 118g, sram 9.0 115g, lx ~140g. Zajrzyj do galerii LB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamileq Napisano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ja miałem kiedyś 120 g Deore LX stara, czarną, ale na ramę stalową czyli 28,6 bodajże rozmiar ;-) Nowe to kloce. Mój XT z 2005? waży 135 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Nowe to kloce ale sztywność i trwałść lepsza. Działają też zdecydowanie lepiej, radzą sobie nawer ze zrzucaniem pod obciążeniem. Mimo że również zależy mi na wadze sprzętu mam przerzutke XT która waży 165 gramów Ale DZIAŁA !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamileq Napisano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Nowe to kloce ale sztywność i trwałść lepsza. Działają też zdecydowanie lepiej, radzą sobie nawer ze zrzucaniem pod obciążeniem. Mimo że również zależy mi na wadze sprzętu mam przerzutke XT która waży 165 gramów Ale DZIAŁA !! No a jak to? Moja nie działa? Działa bardzo dobrze, i nawet jest typu down-swing a nie top, więc ciężej chodzi i to z 8-rzedowym łancuchem (czyli grubszym), też zrzuca bez problemów pod obciążeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 25 Kwietnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 http://www.allegro.pl/item187450825_shiman...zja_od_1zl.html !!!! oferta z LB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Ja ostatnio miałem podobny problem, założyłem nawet temat w tym dziale, ale przestał działać :/ Jednakże udało mi się kupić od jednego z użytkowników tego forum lx 04', top swing, górny ciąg, 34,9, katalogowa waga nieco poniżej 130g, niestety nie miałem okazji przetestować jeszcze. Musisz po prostu poszukać po forach w dziale sprzedam, na allegro jest sporo fajnego sprzętu, z tymże przede wszystkich dolny ciąg więc kiepsko, szukaj okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 1 Listopada 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Mam wrażenie jakby Deore LX była lżejsza od XT przy niższej cenie co się bardziej opłaca kupić. Mówię o rocznikach 2007/08. Mylę się czy nie?? Chciałbym kupić możliwie najlżejszą przerzutkę przednią, tylko raczej nie chce Sram bo tam z tego co pamiętam są jakieś plastikowe elementy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Weźmy pod uwage ze przy wyborze cięższej ale lepiej działającej przerzutki zyskujemy mozliwosc dobrania blatów które nie posiadają tych "naprowadzaczy" mam nadzieję wie wiecie o czym mówie. Z resztą przerzutki XT na ten rok nie sa takie złe, więc polecam. Róznica w cenie na poszczoególnych grupach z przodu nie sa takie wielkie (poza XT-XTR) więc chba lepiej dorzucic na XT zamiast LX czy Deore. Ale SH generalnie ma całkiem niezłe przerzutki na przód tylko SRAM ma cos nie halo z tym przodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Jeździłeś na Sramie że wiesz? W temacie to polecę od siebie LX to zielone z 2004, za 50 kilka złotych waga ~134 g DownSwing 34.9 górny ciąg Sztywna i dobrze pracuje Wersja TopSwing waży poniżej 130 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 6 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Czemu SRAM ma coś nie halo z przodem? Ja użytkuje Srama 5.0 którego kupiłem już używanego na aukcji, przebieg nieznany, lecz przejechałem na nim ponad 1400 km i nada przerzuca idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.