Loko Napisano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 (edytowane) Kupiłem te siodło jakiś tydzień temu ,zrobiłem na nim pierwszego dnia ok 20 km i strasznie sie ucieszyłem .Była to jazda po miescie , dziurawych szosach itd czyli z tyłkiem na siodle i po powrocie do domu jak i w trakcie jazdy siodło sprawowało sie super ,nie przeszkadzało w szybszej jeździe (gabaryty) a co najważniejsze to nie odczułem ani troszke bólu tyłka .Dziś zrobiłem sobie 30 km i to samo , wracam , zsiadam z roweru i nie czuje ani troche bolącej dupy .Siodło kupiłem całe w kolorze czarnym ,wykończenie jest ładne , skóra jakby matowa ,z tyłu duzy odblask który ładnie mnie prezentuje nocą na trasie .Kształt siodełka pozwala na szybką jazde , nie miałem zadnych obtarć ani nic z tych rzeczy .Siodło ma komory żelowe które zapewne powoduje ze jest on tak wygodne .Mój styl jazdy to ogólnie turystyka , duzo jeżdze po szosie lub zwirówkach itp ,nie zasuwam ostro po lasach wiec nie wiem jakby tam się spisało , a poza tym waży ponoć ok 420 gram (sam nie wazyłem bo nie mam jak ) więc waga jak najbardziej słuszna . Polecam te siodełko i jest bardzo z niego zadowolny , po raz pierwszy ( a jest to juz moje 4 siodełko ) po jedzie nie boli mnie dupsko i mam ochote znowu szybko wskakiwać na rower i jechać dalej ,pierwszy raz jestem tak zadowolony z jazdy , szczególnie że po ostatnim wypadzie ( 60 km ) na starym siodle myślałem ze sie zapier.... (moje stare siodło to mc selle merapi ) .Myśle że w turystyce ,albo jakimś xc o dużym zasiegu sprawdzi sie elegancko . Jutro ide na rower i planuje stuknąć 40 km ,tą samą trase co na starym siodle ,wiec bede mogł sobie porównać ,bo na starym zawsze mnie bolał tyłek bo tym przejezdzie . Siodło kupiłem w sklepie i kosztowało mnie 78,80 zł ,waże 85 kg ,rama rozmiar 20 ''( moze to komus bedzie potrzebne ) .Poniżej daje zdjecie roweru z siodełkiem . http://i32.photobucket.com/albums/d48/mah1983/ergogel090.jpg http://i32.photobucket.com/albums/d48/mah1983/ergogel089.jpg Edytowane 9 Maja 2007 przez Odi Zmieniłem za duże zdjęcia na linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Dzisiaj poszło 65 km i musiałem wracać do domu bo juz pozno sie robiło i nie miałem gdzie jechać , zebym miał gdzie wyskoczyć to bym jeszcze pojechał .Żadnego bólu tyłka ani obtarć ,normalnie jakbym dopiero co wsiadł na rower .Kumpel za to płakał ze nic nie wyszło mu sie juz połamała .Jazda to 2/3 szosa ,1/3 pola ,żwirówki ,trawniki itd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 9 Maja 2007 Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Też mam, siodło jest boskie, choć po 147 km już tak fajnie nie było Dla mnie maksimum na tym siodle to 70-80 km. Siodło po przebiegu 3689,5 km praktycznie nie widać śladów zużycia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirspider Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Też posiadam to siodełko. Naprawdę wygodne. Ale jak jest gorąco to po przejechaniu ponad 100km w ciągu dnia to tyłek też zaczyna troche być zmęczony, bo gorąco jest (nie ma wentylacji). Siodełko waży 460g realnie. Przebieg na nim to jakieś 2000km. Planuje zmienić na coś o połowę lżejszego Więc, jeśli ktoś chce odkupić (jedynie nadruk ergo gel sie starł, bo tak to jak nówka) to prosze o kontakt na mail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 31 Maja 2007 Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 hmmm ja ważyłem i wyszło mi 420 g. Aktualny przebieg 4266 km, moje siodło nadal wygląda jak nowe, napis w stanie idealnym, nie wiem jak sirspider jeździsz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 ani obtarć otarcia masz głównie jak masz za wysoko wysuniętą sztyce i wykunujesz ruch biodrami w tedy powstają głównie otarcia.... co do siodełka to własnie chce zakupić ps nie mniej jednak nie wiem czy to w ogóle nie jest czasami siodełko dla kobiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 ps nie mniej jednak nie wiem czy to w ogóle nie jest czasami siodełko dla kobiet dziwne rozumowanie, skąd taka opinia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 dziwne rozumowanie, skąd taka opinia ? tak złe rozumienie po prostu jest jeszcze wersja lady pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Ja wczoraj walnąłem 106 km ,tyłek nie bolał ,zajechałem do domu zjadłem poleżałem i poszedłem dalej na rower . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 a ja zauważyłem że jak jadę w normalnych spodenkach i gaciach to nie jest tak miło Cały sezon tak jeździłem, jak wytrzymałem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi