kiubik Napisano 23 Kwietnia 2007 Napisano 23 Kwietnia 2007 WItajcie. Używam od hoho kilku lat SIGMY BC 800. To jest taki model jeszcze na wsuwaną podstawkę - nie twistlocka. Z racji, że kable często się rwały - kupiłem podstawkę bezprzewodową. Przez pewien czas wszysko super śmigało, potem zaczynał się haczyć. Stwierdziłem, że to baterie i je wymieniłem. Teraz mam często problem (powiedzmy raz na 10 razy działa), że licznik w ogóle nie działa. Wyświetla na ekraniku wsyzstko, godzina się zgadza, więc bateria licznika - ok. Na podstawce i na nadajniku (na amorze) są takie gumowe guziczki i diodki obok - kiedy je naciskam, diodki się świecą - wnioskuję, że baterie też są ok. Co może być przyczyną? Mam jeszcze raz wymienić wszystkie baterie? Pomoże? pozdro JK
Schwefel Napisano 23 Kwietnia 2007 Napisano 23 Kwietnia 2007 A nie stoisz przy jakimś urządzeniu które emituje fale? mikrofalówka, TV, radio, linia elektryczna? Bo przez to może nie łapać sygnału.
Przeor Napisano 24 Kwietnia 2007 Napisano 24 Kwietnia 2007 A w nadajniku też wymieniłeś baterie? Czasami można też kupić w sklepie kiepską baterię, rozładowaną lub lichej firmy. Jeżli masz dostęp do jakiegoś voltomirza to warto to sprawdzić. Ja kiedyś też miałem bezprzewodowy licznik i wszystko działało do momentu wymiany baterii. Potem ciągle gubił sygnał. Z tego powodu przesiadłem się na kabelki i od tego momentu mam spokój.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.