Blue Napisano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Postanowiłem coś napisać, bo zdarza się ze ktoś mnie pyta jak się mój potworek sprawuje . Powiem tyle- nie mam doświadczenia za bardzo z różnymi ramami, wcześniej jeździłem na 19”[za dużym] giancie rinconie. Po przesiadce na tą ramkę już w dobrym rozmiarze poczułem, że to jest to- zwinność, wygoda, przyśpieszenie itp. Niewątpliwym plusem ramy jest waga[<1500g]. Moje zdjęcie ramy jest na LB już dokładnie nie pamiętam ile tam ważyła[nie chce mi się sprawdzać sami zajrzyjcie ], wiem ze swoja ważyłem razem ze sterami i owijką na tylnym trójkącie. Lakier na ramie jest ok, co prawda dostałem ramę już z lekkim odpryskiem, ale nowych nie nabyła. Rama ma bardzo wiotkie tylne widełki. Na początku miałem założoną na tył oponkę Continental Survival Pro [szer. 2.3 wg producenta… ale raczej przypomina 2.1]. Przerzutka z przodu to LX, korba LX, suport LX i pojawiał się problem- za Chiny ludowe nie mogłem wyregulować przerzutki tak, żeby chodziła dobrze z najmniejszą zębatką korby, a jednocześnie przy mocniejszym przyciśnięciu w pedała[tez przy ustawieniu na najniższą z przodu] nie ocierała o oponę[tj. żeby dobrze zostać zrozumianym- wózek przedniej przerzutki tarł o boczne klocki opony]. Miejsca między oponką[w sumie to bocznymi klockami] a przerzutką było ok. 4-5mm. Sprawdziłem nawet na sucho i widać było jak pięknie zmienia się odległość między oponą a widłami :/. W końcu się wkurzyłem i porostu założyłem na tył Coninental Escape Pro[2.1…przypomina 1.9] a na przód tego Survivala i jest ok[tj nie ociera przerzutka o oponkę ]. Rama prezentuje się bardzo fajnie i bardzo dobrze mi się na niej jeździ, jednak gdybym miał wybierać- wziąłbym jednak coś innego ze względu na tą wiotkość. Może ktoś lżejszy tego nie będzie odczuwał. Ja swoje ważę [75kg] dlatego taka sytuacja pewnie wynikła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Chciałem tylko jeszcze dodać, że ramę kupiłem używaną. Gość twierdził, że ma przejechane niewiele[2 maratony, bo teraz niby dostal nowy sprzet od sponsora... coz nie mialem jak sprawdzic czy mnie w jajo nie robi, zresztą nawet by mi nie przyszło do głowy, żeby sprawdzac sztywność tylnego widelca], ale istnieje duże prawdopodobieństwo, że rama poprostu ma juz swoje przejechane i dlatego straciła na sztywnośći. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi