Skocz do zawartości

[wycieczka] Kazimierz Dolny i okolice Puław

bikerman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w ostatnim czasie zacząłem troche jeździć z kumplami w te okolice, głownie Kazimierz....poniewaz cały czas ciagnie mnie do gór...i tutaj moje pytanie czy miał by ktoś ochotę wybrać sie na mała wycieczke i oprowadzić mnie po terenie oraz pokazać najlepsze zjazdy oraz trasy...??? Jeżeli tak to proszę sie tutaj wpisywać.... ;) Pozdrawiam

Właśnie wróciłem z narzeczoną z wyprawki po okolicach Kazika.

Spaliśmy w Janowcu, bo tylko tam było miejsce i pierwszego dnia objechaliśmy pólnocny brzeg Wisły (turystycznie raczej, ale mojej niuni spodobało się zjeżdżanie i parę razy mykaliśmy różnymi ścieżkami z tej góry na której stoi zamek)

Drugiego dnia przepłynęliśmy promem (3 zł studencki bilet, rower za friko) na stronę Kazimierza i tam dłużej pośmigaliśmy. Polecam Korzeniowy Dół, Lipową Dolinę i kończące się w niej wąwozy i zjazdy w okolicach Skowieszynka. Dla większych wariatów mogą być zjazdy z Góry Trzech Krzyży (południowa i wschodnia strona) i ruiny w Bochotnicy.

Chętnie bym się z Tobą wybrał pokazać fajne hardkorowe szlaki, ale nie mam już niestety czasu na kolejną wycieczkę, a niedługo idę na morze.

Poza tym nowe hobby mojej lali pożarło mi całe okładziny w hamulcach i nie odważę się teraz zjechać nawet z podjazdu przed Garażem :)

Popytaj o te miejsca przewodników z terenówek, którymi wożą emerytów do wąwozów - na pewno znają jeszcze wiele fajniejszych trasek.

Pozdrawiam

Jacunio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...