Skocz do zawartości

[pedały]

DRIVEMAN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem ostatno CRANKI model MXR. Jest to "niski" model, ale chce sprawdzić jak się jeździ na tzw. ubijakach nie wydając "kupy forsy" niepotrzebnie (jeśli nie będę zadowolony). Problem jest taki, że ciężko się obracają - choć po zdjęciu gumowych osłon (na łożyska) jest trochę lepiej to i tak jest do D..Y. Pytanie czy w tym "słabym" modelu tak po prostu ma być, a jeżeli tak to czy w modelach SL i TI będzie lepiej...Chodzi o to, że mam na nie gwarancje i mogę je ewentualnie reklamować... Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

Napisano

Prawdopodobnie fabrycznie specjalnie są skręcone za mocno, zeby jak sie rozjezdzą niemiały luzów, spróbuj przesmigać na nich pare dni(najlepiej koło 100-200km) jeśli nic sie nie zmieni to je reklamuj

Napisano
Prawdopodobnie fabrycznie specjalnie są skręcone za mocno, zeby jak sie rozjezdzą niemiały luzów, spróbuj przesmigać na nich pare dni(najlepiej koło 100-200km) jeśli nic sie nie zmieni to je reklamuj

Ok. - Dzięki... Pozdr.

Napisano

Mam model C i też się ciezko obracają - może taka ich uroda??? Przejechałem już około 200-300 km na nich. Może niższe modele tak mają???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...