macrianus2 Napisano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 witam, potrzebuje dobrego bagaznika do sakw mocowanych standardowo (paskami), z pretami zapobiegajacymi ocieraniu sakw o kolo, do roweru na 26' kolach, mocowany srubami po bokach rury podsiodlowej. bagazniki do sztycy nie wchodza w gre (za maly udzwig). na co zwrocic uwage kupujac, jakie konkretne modele mozecie polecic? widzialem wiele bagaznikow i nie dostrzegam pomiedzy nimi istotnych roznic zarowno cenowych, jak i w wykonaniu. bagaznik nie musi miec sprezyny. w zasadzie nie jest mi ona potrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 bagażnik Crosso spoko i niedrogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regedarek Napisano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 http://www.allegro.pl/item185167953_hurt_b...a_26_i_28_.html To chyba podróba? Jak myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gal Napisano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Ten z allegro jest stalowy. Aluminiowe sa o niebo lepsze! Sam tez ostatnio chcialem zakupic cos tanio, ale poczytalem tu i owdzie i wole odlozyc jeszcze troszke i kupic pozadny bagaznik i sakwy. Niestety siedze teraz na laptopie i nie mam dostepu do histroii na stacjonarnym kompie, wiec nie podam Ci zrodel, z ktorych czerpalem. Pamietem tylko jeden link. http://www.koloroweru.pl/strony/sbagaznik.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 crosso faktycznie wyglada rozsadnie. upewnie sie jeszcze, czy pasuje do mojego bika oraz sakw i chyba go zamowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razzel Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Pasowac na pewno pasuje kolejny plus bagaznika Crosso to udzwig norma to 25, Croso natomiast 35kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek23 Napisano 9 Maja 2007 Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 A ja polece taki bagaznik: http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/226 a do niego taka torbe na niego z sakwami: http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/523 27l wchodzi , spoko wytrzyma i to i to 30kg. Do tego bagaznika pasuja tez sakwy Ortlieb ale ja uzywalem w takim zestawie jak w linkach, 3 luz zezon i nie widac sladow zuzycia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razzel Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Ale po co przeplacac? Crosso 79pln kontra Topeak 119pln... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winq Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 To powiadacie, że bagażnik TOPEAK Tourist Rack MTX jest dobry i wytrzyma obciążenie 25 do 30 kilo?? Wolałbym by ktoś to potwierdził już po ćwiczeniu tego bagażnika takim obciążeniem. Czekam na informacje Pozdrawiam --- 09.02.08.: Ciekawe czy ktoś tu kiedyś zaglądnie i się fachowo wypowie. Popierając doświadczenie. Taki jakiś zapomniany ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 11 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Co prawda nie miałem doświadczenia z podawanymi wyżej bagażnikami ale za to mogę polecić, z czystym sumieniem, ten oto bagażnik. Wytrzymał już niejedno obciążenie. Po wielu latach użytkowania praktycznie nic nie stracił ze swoich walorów. Nic nie lata, wszystko solidnie się trzyma. Podany udźwig do 25kg spokojnie wytrzyma, ja nie raz woziłem na nim i 30 kg, żadnego wrażenia to na nim nie zrobiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzwa Napisano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Dobra, widziałem tego Crosso i inne tu wspomniane i mam zasadnicze pytanie: zamierzam kupić Krossa A4 i zdałby mi się w nim bagażnik. Tyle że tam nie ma mocowań w ramie. No dobra, gdzieś ktoś pisał o takim zestawiku pozwalającym sobie owe mocowania doinstalować. Tylko czy takie coś będzie podobnie wytrzymałe jak w wypadku, gdybym miał fabryczne otwory? Inna sprawa to wytrzymałość takich bagażników jak ten Crosso. Aluminium, niecałe kilo nie sprawia wrażenia solidnego, Ale skoro piszą, że 35kg bierze... Dotąd miałem w pojeździe taki prostacki stalowy, drut śr. 3mm, giął się ciut ale spokojnie unosił 25kg worki cementu Rozumiem, że materiał nie gra tu takiej roli i aluminium też da radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karrysek Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 witam ja mam bagażnika tranz-x i na razie jestem zadowolony, jednak nie przeszedł on jeszcze ciężkich testów, z opinii zebranych wczesniej o tym sprzęcie, wynika ze to dość rozsądna propozycja pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winq Napisano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Tym razem tak z innej bajki nieco napiszę. Ale też nieco w temacie. Bo też tyczy się bagażnika. Czy ktoś może wie czy gdzieś w Polsce idzie aktualnie dostać bagażnik TOPEAK Tourist Rack MTX, ale w wersji do rowerów z hamulcami tarczowymi?? Akurat taki by mi chyba nieco bardziej odpowiadał. Z góry dzięki za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.