Skocz do zawartości

[sztyca] rozmiar 31,4mm

proxx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Już za miesiąc będę miał większość części do nowego roweru. Między innymi brakuje mi jeszcze sztycy. Będę miał DC Amstaffa, w którym jest najdziwniejszy rozmiar sztycy, jaki spotkałem. 31,4mm. Swoją drogą nie potrafię zrozumieć, czemu nie mogli zrobić 31,6... no ale trudno, ramy nie zmienię.

Gdzieś czytałem, że mimo różnicy 0,2mm sztyca 31,6 nie wejdzie do rury 31,4.

Co mam robić? Pomocy. Znalazłem sztycę DaBomba, jest 31,4, ale podobno jest strasznie ciężka, poza tym ciężko ją dostać, a np. na downhill.pl jest na razie tylko 30,0. Na Allegro sprzedają takie najprostsze Zoomy za 30zł, wszystkie rozmiary, jest też 31,4. Ale ja chciałbym już kupić raz a dobrze.

Da radę jakoś zetrzeć te 2mm, gdybym kupił jakąś dobrą 31,6? Przecież nawet farba jest grubsza niż te 0,2mm...

Pomocy. Doradźcie mi coś bo mnie szlag trafi.

Napisano

Podpisze sie pod postem wyzej. Mam taka sztyce i dziala wysmienicie. Aczkolwiek mam otwor 31,6 lecz w twoim rozmiarze tez sa. Jesli nie jestes fanatykiem karbokowo-tytanowych lekkosci to mozesz smialo brac ta sztyce. Przeturlalem na niej juz 4000km i nic sie nie dzieje, minimalnie sie tylko poobdzierala ale to normalne :002:

Napisano

Też miałem ten problem. Kupiłem 31.6 i mozolnie papierem ściernym ścierałem ze sztycy, te 0,2 mm. Męczarnia - nikomu nie polecam. Efekt jest, ale za to nie mogę chować sztycy do końca, ale tylko do pewnego momentu.

..

Napisano

Też mam ramkę DC(Pitbull) i sztycę accent, jak dla mnie jest w porządku. Jeśli chcesz coś lekkiego, ale też dobrze dopasowanego to thomson elite jest też w rozmiarze 31.4.

Pozdro.

Napisano

no, thomson elite. jeszcze nie jestem na tyle bananowy, żeby kupować tak obrzydliwie drogą sztycę. w tym jest problem właśnie, że najlepsze sztyce są produkowane w każdym rozmiarze, a te z nieco niższej półki głównie tylko 27,2 i 31,6. biorę accenta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...