Skocz do zawartości

[obręcze] czyszczenie

Kemot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam trochę obręcze przyrdzewiałe i chcę je wyczyścić szczotką drucianą tylko że jest problemik bo boję się że zniszczę zewnętrzną stronę felgi i hamulec źle będzie hamował, jak to zabezpuieczyć tą stronę???

Proszę o rady

Pozdrwaiam Kemot

Napisano

Może zamiast szczotki drucianej potraktuj obręcz wd40, a następnie benzyną ekstrakcyjną?

Jak mocno jest obręcz zerdzewiała? Jeśli są to starsze obręcze to ja bym je przejechał papierem ściernym 500.

Napisano

zaklej tasma ? izolacja ? obklej gazetami ? kup nową ? przetrzyj papierem sciernym ?

jest wiele opcji czy tak trudno jest myslec ?

Napisano
zaklej tasma ? izolacja ? obklej gazetami ? kup nową ? przetrzyj papierem sciernym ?

jest wiele opcji czy tak trudno jest myslec ?

...tak tylko że jeżeli obłorz/żę ją gazetami to przy czyszczeniu twadymi włoskami szczotki potarga się gazeta, z taśmą to samo

tak trudno jest myśleć ? ]:-/

Napisano

Ogór no już nie bądź taki cwaniak :D

Zadziałaj wd40 albo colą - to powinno odrdzewić skutecznie. Jeśli to nie pomoże to ja na twoim miejscu zrobilbym to papierem ściernym zamiast szczotą. Ewentualnie watą stalową.

Napisano

no to zamiast szczoty drucianej niech uzyje papieru sciernego :/

zadaje pytania jak 10 latek...

najpierw oczyscic trzeba papierem sciernym / pozniej przeczyscic benzyna ekstrakcyjna i psiknac jakis ladnym sprejem ;) elo

Napisano

A najlepiej papiery 60,120,340,500,800,1000,1500,2000, filc z pastą polerską.

Pamiętaj każdym papierem czyścisz w kierunku o 10 stopni innym niż poprzednim, np 60- 0 stopni, 120- 10,340 20 Będziesz miał obręcze wypolerowane na lustro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...