rafklim1 Napisano 19 Kwietnia 2007 Napisano 19 Kwietnia 2007 Cześć, właśnie stałem się bezmyślnym właścicielem kół Gipemme Tecno 924 - 28" na 24 szprychy za kwotę 179zł. Niestety nie sprawdziłem co to za towar przed zakupem i teraz po wpisaniu w googla zapytania , włosy mi się zjeżyły ze strachu. Same negatywne opinie. dzwoniłem do sklepu i tam sprzedawca (Sklep w kutnie , w sieci dobre sklepy rowerowe) który wydaje się znać na tym co robi, mówi mi , że sprzedawał je i nie było żadnych zwrotów i usterek. Montowane były w rowerach które sprzedawał w cenie ok. 1500-2000zł i też nie było uwag. Nie wiem teraz co robić? Oddać czy nie? Jak sądzicie czy do roweru trackingowego i przy mojej jeździe do 2000km w sezonie i wadze 75-80kg, mogę zaryzykować i zostawić te koła? Dotąd miałem koła nawet nie wiem jakiej firmy i przez 10 lat brak problemów, ostatnio jednak trochę się krzywiły i zauważyłem , że wytarły się już nieźle boki i są ścieżki od klocków hamulcowych. Zdecydowałem się na wymianę kół, bo wymieniam kasetę, suport, przerzutki, klamkomanetki, na 8 rzędowe. Stare mają za krótką piastę. Wszystko będzie Shomano Alivio, a przrzutka tylna Deore. Nie chciałbym aby szprychy mi strzelały jak zapałki, jak to ktoś opisywał na jednym z forum. Przez 10 lat nie miałem takiego przypadku, a jeżdżę po lasach , łąkach , drogach polnych i asfalt w równych częściach. Poradzicie mi czy mam je oddać i czy za taką cenę mogę coś lepszego dostać?
ro35 Napisano 19 Kwietnia 2007 Napisano 19 Kwietnia 2007 jak dobrze zrozumiałem to zakupiłeś przez internet, a kilka minut później piszesz list na forum ? znaczy w łapkach ich jeszcze nie masz ? chyba kiedyś skusiłem się na takie same: http://www.allegro.pl/item183285966_rewela...i_gipiemme.html przyjechały i pojechały nazad. po pierwsze: - paskudnie scentrowane (nie miałem zamiaru płacić w serwisie za zniwelowanie okropnego bicia w pionie) - "czarne" szprychy farbowały dłonie za każdym dotknięciem, - nierównomierny szlif obręczy być może miałem pecha, albo były gipiemmopodobne :>
rafklim1 Napisano 19 Kwietnia 2007 Autor Napisano 19 Kwietnia 2007 Nie kupiłem na allegro tylko w sklepie, ale nie mam ich w domu tylko są w sklepie i serwisie jednocześnie, czekają na zamontowanie wraz z całym osprzętem. Sprzedawca zaklina się, że nie ma z nimi problemu, ale jak to sprzedawca. Nie wiem co robić? Za takie pieniądze faktycznie są złe?
ro35 Napisano 19 Kwietnia 2007 Napisano 19 Kwietnia 2007 za takie pieniądze to raczej ciężko cokolwiek kupić, jeżeli nie mają wad widocznych na pierwszy rzut oka to można brać.
rafklim1 Napisano 20 Kwietnia 2007 Autor Napisano 20 Kwietnia 2007 za takie pieniądze to raczej ciężko cokolwiek kupić,jeżeli nie mają wad widocznych na pierwszy rzut oka to można brać. Czy możecie mi napisać ile procentowo , kosztują koła w stosunku do całgo roweru? Tzn. Jeśli kupiłem rower za 1000zł, to ile kosztują koła do niego- 20-30% tej sumy? Za tyle właśnie kupiłem rower tyko 10 lat temu Czy te koła które mam na jednokomorowych felgach ale wzmacniane, nie powinny być jednak gorsze od nowych Gipiemme? Będę się dziś kontaktował z serwisem i sklepem, jeśli uważacie , że te koła to tylko kłopoty to się wycofam z zakupu i wezmę coś innego. A wiecie zo za piasty są w tych kołach? Czy z nimi nie będzie problemów- sklep zapewnia, że są porównywalne i nie gorsze od obecnych piast Shimano Acera -przód i Point z tyłu.
rafklim1 Napisano 21 Kwietnia 2007 Autor Napisano 21 Kwietnia 2007 Wycofałem zamówienie na te koła, złożą mi koła z obręczy Authora ok. 60zł szt., szprychy DT po 1.6zł za szt, piasty Shimano Deore. Jedno koło wyszło ok. 200zł + zaplecenie.
ro35 Napisano 21 Kwietnia 2007 Napisano 21 Kwietnia 2007 Wycofałem zamówienie na te koła, złożą mi koła z obręczy Authora ok. 60zł szt., szprychy DT po 1.6zł za szt, piasty Shimano Deore. Jedno koło wyszło ok. 200zł + zaplecenie. dobry pomysł, ale ciut drogo: komplet piast deore ok 90zl + obęcze ok 110zl + szprychy (dt) 65zl +zaplecenie (2x25zl) = ok 320zl (z zapleceniem) i to jest dobra cena, bo koła podobnej klasy: http://www.allegro.pl/item186203304_kpl_ko...ore_czarne.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.