Pawel_maths Napisano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Witam Mam problem z suportem (zdjęcie poniżej) nie jest to standardowy (wkręcany) suport jest on na wcisk ograniczają go dwie plastikowe końcówki (na zdjęciu widoczna tylko jedna, ponieważ druga uległa zniszczeniu). Wiec nie wiem gdzie mogę taki dostać, pytałem po sklepach, ale mówili, że do nie gwintowanych misek nie mają suportu. Co mam zrobić?? Gdzie szukać?? Czy możliwa jest w ogóle wymiana?? Pozdrawiam Pawel_maths Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A jaką masz rame? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Po pierwsze. Możesz wymienić suport na ośkę z łożyskami kulkowymi i wbijanymi miskami suportu. Dostaniesz takie cudo w zwykłych sklepach rowerowych, które zajmują się sprzedażą części do starych rowerów. Koszt około 25zł komplet (miski, łożyska, ośka, nakrętki, podkładki). Po drugie. Można zanieść suport do tokarza, bez problemu dorobi taką końcówkę. Koszt w zależności od fachowca, ale myślę, że w 30 zł powinieneś się zmieścić. W tym drugim przypadku zostanie Ci lepszy suport, gdyż ten z kulkami wymaga okresowej kontroli, smarowania i wykasowania luzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel_maths Napisano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Co do wbijanych misek to chciałęm tak zrobić ale średnica jest za za mała 3,5cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 To faktycznie jakiś nietyp. Tradycyjnie stare ramy mają 40mm średnicy. Pozostaje Ci chyba udać sie do tokarza, albo zmienić ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel_maths Napisano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Rzeczywiście chyba dorobie tą jedną część a tak apropo bo ktoś sie pytał jest to rower damka BATAVUS LOCARNO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 To jest suport firmy Thun...nie do dostania niestety...wyjściem może być coś takiego YST BB-993 http://www.sjscycles.co.uk/product-Sealed-...hreads-4521.htm , ale w Polandii też raczej niedostępny:-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.