Skocz do zawartości

[suport]

Pawel_maths

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z suportem (zdjęcie poniżej) nie jest to standardowy (wkręcany) suport jest on na wcisk ograniczają go dwie plastikowe końcówki (na zdjęciu widoczna tylko jedna, ponieważ druga uległa zniszczeniu). Wiec nie wiem gdzie mogę taki dostać, pytałem po sklepach, ale mówili, że do nie gwintowanych misek nie mają suportu. Co mam zrobić?? Gdzie szukać?? Czy możliwa jest w ogóle wymiana??

Pozdrawiam

Pawel_maths

suppotgx2.jpg

Po pierwsze. Możesz wymienić suport na ośkę z łożyskami kulkowymi i wbijanymi miskami suportu. Dostaniesz takie cudo w zwykłych sklepach rowerowych, które zajmują się sprzedażą części do starych rowerów. Koszt około 25zł komplet (miski, łożyska, ośka, nakrętki, podkładki).

Po drugie. Można zanieść suport do tokarza, bez problemu dorobi taką końcówkę. Koszt w zależności od fachowca, ale myślę, że w 30 zł powinieneś się zmieścić.

W tym drugim przypadku zostanie Ci lepszy suport, gdyż ten z kulkami wymaga okresowej kontroli, smarowania i wykasowania luzów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...