sebekfireman Napisano 18 Kwietnia 2007 Napisano 18 Kwietnia 2007 No to próbuję trzeci raz założyć ten temat, mam nadzieję że forum znowu nie nawali i ten temat nie wsiąknie Na stronie http://www.cyklista.ovh.org/index.html znaleźć można opisy, profile, trasy najciekawszych pagórków w Wielkopolsce. Czy znacie jeszcze jakieś inne ciekawe pagórki w Wielkopolsce nie wymienione na tej stronie?
Przeor Napisano 18 Kwietnia 2007 Napisano 18 Kwietnia 2007 Wczoraj właśnie myślałem żeby napisać do Ciebie o powtórzenia tego tematu . Stronka naprawdę super, od siebie dodam, że zjazd z Łysej Góry w kierunku Śmiełowa jest rzeczywiście bardzo szybki (na stronce jest napisane, że to najszybszy zjazd w Wielkopolsce). W zeszłym roku wyciągnąłem tam 70km/h.
aldona Napisano 18 Kwietnia 2007 Napisano 18 Kwietnia 2007 no proszę jaka ta Łysa słynna i jak straszy w drugą stronę miło poczytać, bo to takie moje dobrze zaprzyjaźnione wzniesienie
nikodem Napisano 18 Kwietnia 2007 Napisano 18 Kwietnia 2007 Dziewicza Góra-zaliczona w tępie wyścigowym Góra Morasko i Radojewo-he he blisko mam to jeżdżę wszerz i w poprzek Kobyla Góra-zaliczona
sebekfireman Napisano 18 Kwietnia 2007 Autor Napisano 18 Kwietnia 2007 Kilka filmów video ze zjazdu z Łysej Góry - film nakręcony z samochodu http://sebekfireman.wrzuta.pl/film/qla4jLK...zjazd_asfaltowy Duszna (Wał Wydartowski) - ten już na rowerze http://sebekfireman.wrzuta.pl/film/gOnpkfv...zjazd_asfaltowy Niestety fotografie i filmy nie oddają tych różnic wysokości.
martwa wiewiórka Napisano 25 Kwietnia 2007 Napisano 25 Kwietnia 2007 Tu jest taki pagór, wydaje się całkiem:) A chyba nie jest ujety na stronie, która sebek podał - szukalam, ale nie zauważyłam... daję go tu dlatego, bo na tej stronie sa opisane i niższe od tego wzniesienia, a ten wydaje sie dosc stromy sadzac po poziomicach byłam tam w pobliżu, przejezdżałam obok - ale terenowego pagóra nie zaatakowałam jadac na wagancie... czerwonym kółkiem otoczyłam pagór niebieska linia - to szlak ktory tam istnieje (szlak niebieski zresztą) jak widac idzie od Stęszewa, a potem do Mirosławek i nad jezioro Tomickie. kto przetestuje pagór?
Przeor Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 Pojechałem sobie na Łysą Górę i bynajmniej nie na zlot czarownic . Dzięki tej stronce, którą wyszperał Sebekfireman zdobyłem ją w innym wariancie, natomiast zjazd był ten co zwykle, czyli asfaltowy w stronę Śmiełowa. Zamocowałem aparat i nakręciłem filmik. Zlazd z Łysej Góry Niestety swojego rekordu tym razem nie pobiłem. W zeszłym roku miałem tam prawie 71km/h i muszę powiedzieć, że to nie jest szczyt możliwości tej górki. Zawsze coś przeszkodzi w deptaniu do samego końca (albo jakiś traktor wyjedzie, albo inny zawalidroga, czasami przeciwny wiatr, teraz trochę bałem się o aparat i czasami musiałem go uspokajać jedną ręką - na filmie słychać jak się trzęsie :lol: ). Poza tym jestem zwykłym amatorem, za dużo czasu nie mam żeby jeździć, jakby kogoś wpuścić tam z żelaznymi łydkami to przypuszczam, że bariera 80km/h jest spokojnie do osiągnięcia.
DuzyMarek Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 W czwartek byłem z bratem w BCM Nowatex i jechaliśmy tam tędy: wariant 17. Hehe, koszmarnie było, bo byliśmy już zmęczeni i zmęczenie nóg dawało się we znaki nawet przy jednocyfrowej prędkości
martwa wiewiórka Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 Dzisiaj byłam w rejonie Puszczykowskich Gór i nabralam szacunku:) dotychczas przejezdżałam tam moim starym wagantem bezproblemowo, bo żółtym szlakiem, podjazd lajtowy bardzo a dzis postanowiłam pomyszkowac tam po innych nieoznakowanych terenowych ściezkach. no i faktycznie, tak jak jest na stronie którą sebek wyszukał, wariantów jest tam masa do wypróbowania i sa naprawdę fajne mimo ze nowy rower teraz bardziej przystosowany terenowo, to i tak nie wszedzie podjechałam za pierwszym razem:)
Bax21 Napisano 15 Lipca 2007 Napisano 15 Lipca 2007 Fajny zjazd jest od strony Procynia do Kamionka. Lekko 50-60km/h. Do tego w dole jest jeziorko Gać i fajne bagienka. Znasz ten zjazd, to rzut kamieniem od Trzemeszna? Pzdr.
sebekfireman Napisano 15 Lipca 2007 Autor Napisano 15 Lipca 2007 Fajny zjazd jest od strony Procynia do Kamionka. Lekko 50-60km/h. Do tego w dole jest jeziorko Gać i fajne bagienka. Znasz ten zjazd, to rzut kamieniem od Trzemeszna? Oooo - witam Witkowo Znam ten zjazd - parę razy nim zjeżdżałem. A dzisiaj sprawdzałem jakie przewyższenie ma hałda w Kamienicy (między Kleczewem a Koninem) i jest nieźle bo aż 73 metry przy podjeździe o długości ok. 1200 metrów. Szkoda tylko że droga jest z płyt betonowych bo przy zjeździe i prędkości powyżej 60 km/h zaczyna się robić niebezpiecznie.
Bax21 Napisano 16 Lipca 2007 Napisano 16 Lipca 2007 Witam, witam! no prosze, ja juz od pewnego czasu obiecuje sobie ze odwiedze w koncu ta gore, musze sie tam wybrac. skoro mowa o okolicach Konina, to próbowałeś zjeżdzać do tej dużej kopalni zaraz przed Kleczewem? Smielow przy tym wysiada, tyle ze zjazd tam graniczy z samobjstwem. Gdybym mial sprzet do downhillu... i jeszcze pare zdjec z Kleczewa
Mod Team Odi Napisano 16 Lipca 2007 Mod Team Napisano 16 Lipca 2007 Bax mógłbyś wrzucić te fotki w nieroworowym w temacie ze zdjęciami. Rewelacyjne są!
Bax21 Napisano 16 Lipca 2007 Napisano 16 Lipca 2007 Wybacz Odi, ale ja nietutejszy. Bede pamietal na przyszlosc. Sorki, ze tak posta mi rozwleklo, ale jak juz wkleilem zdjecia to nie moglem go edytowac. Troche sie nazbieralo fotek przez te lata podrozy, przyzdalo by sie jakas stronke machnac albo jakis temat zalozyc. Pozdrawiam!
mortimer Napisano 17 Lipca 2007 Napisano 17 Lipca 2007 nie weim jak wy ale ja w śmiełowie jestem prawie codziennie an rowerku z Mad Maxem Mam do śmiełowa jakieś 15 km może nawet mniej. Jak ktoś będzie planował jazde w tych okolicach to niech da znać pojawie sie ;D Ja na tej górce wyciągłem na lighcie własnie mój rekord 60,6, ale zbytnio sie nie wysilałem, Mad Max bodajże coś koło 70 a najlepszy z naszej ekpiy 75 lol Znam jeszcze wszystkie okolice tych miejscowości moge pokazac naprawde fajnych tras polecam wszystkim!!
Przeor Napisano 17 Lipca 2007 Napisano 17 Lipca 2007 O tak, Łysa Góra moja miłością . Byłem tam w sobotę. Cztery razy na nią wjechałem, dwa razy asfaltem i dwa razy po terenie. Fajnie się na nią wjeżdża jadąc przy kościele w Brzóstkowie
Bax21 Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 powiedzcie mi jak teraz wygląd tam nawierzchnia, bo ja tam zjeżdzałem ostatnio z 2-3 lata temu i wyciągnełem tylko 70km/h bo asfalt był podziurawiony i strach było szybciej jechać.Pzdr!
Przeor Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 Nawierzchnię możesz sobie obejrzeć wyżej na filmiku. Post nr 7. Nakręciłem podczas zjazdu. Na początku i na końcu asfalt jest podziurawiony a w środku jest nawet ładny.
Bax21 Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 Nawierzchnię możesz sobie obejrzeć wyżej na filmiku. Post nr 7. Nakręciłem podczas zjazdu. Na początku i na końcu asfalt jest podziurawiony a w środku jest nawet ładny. qrde, czyli nic się nie zmieniło...szkoda. Ciekawe ile by można wyciągnąć nie martwiąc się o dziurzyska.
mortimer Napisano 19 Lipca 2007 Napisano 19 Lipca 2007 co wy gadacie pod koniec 2006 roku odremontowali!!! Asfalt bdb. mozę gdzieniegdzie tylko dziurka po zimie!!!! Nie jest wcale tak źle! O jakich dziurach mówisz. Dopiero po zjeździe zaczyna sie słabszy odcinek asfaltu. Kiedyś było znacznie gorzej!
Przeor Napisano 19 Lipca 2007 Napisano 19 Lipca 2007 Nawierzchnię możesz sobie obejrzeć wyżej na filmiku. Post nr 7. Nakręciłem podczas zjazdu. Na początku i na końcu asfalt jest podziurawiony a w środku jest nawet ładny. Przecież napisałem, że w środku jest ładny a na początku i na końcu jest podziurawiony
Bax21 Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 skoro poprawili nawierzchnię to muszę sie tam wybrać i machnąć nowy rekord.
mortimer Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 Jak masz zamiar sie wybrać do daj znać na forum może się spotkamy!!
Bax21 Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 Jak masz zamiar sie wybrać do daj znać na forum może się spotkamy!! ok, nie ma sprawy! Nie będę jednak sam, spodziewaj się przynajmniej 2-3 osób. Może nawet w przyszłym tygodniu by sie udało. Zobaczymy jak będzie bo 23 VII jak dopisze pogoda planuję zrobić dłuższa trasę, jeśli nie to będę czekał na poprawę warunków. Pozdrawiam! Marcin
mortimer Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 Ja raczej tez nie będę sam. Najprawdopodobniej z Mad Max'em, najczęsciej razem jeździmy. Mam nadzieje że spotakie wypali!! pozdrawiam Mikołaj
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.