krawiec91 Napisano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Jestem członkiem stowarzyszenia rowerowy szczecin, ktore zajmuje się komunikacja rowerowa w szczecinie. www.rowerowy.szczecin.pl bo nie mam ochoty sie rozpisywac Wystarczy? A za pomylenuie nicku przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Cieszę się, choć nie oglądam piłki nożnej. Lubię za to pośmiać się z tego co się w kraju dzieje A jak nie zdążymy z budową to dopiero będę się śmiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labradore Napisano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 i wszyscy mysla ze my zdarzymy ze wszystkim w ciagu 3 lat??????, autostarady, stadiony, hotele, lotniska???? cala infrastruktura zwiazana z calym przedsiewzieciem...... nie sadze, obawiam sie ze czeka nas niezla kompromitacja, do tego nasz rzad ma zamiar otworzyc rynek pracy dla ukrainy, bialorusi i chin!!!!!! to wcale mi sie nie podoba....., w budownictwie obecnie opoznienia siegaja nawet roku przy niewielkich inwestycjach jakimi jest np. budownictwo mieszkaniowe......, a co dopiero jesli chodzi o taki obiekt jak stadion ktory ma spelniac wymogi UEFA, obawiam sie tego ze po prostu nie zdarzymy, zapewne zadacie sobie pytanie skad wzialem okres 3 lat?? na 2 lata przed mistrzostwami maja byc juz namacalne dowody na to ze jestesmy w stanie zorganizowac te mistrzostwa, czyli maja byc juz wybudowane obiekty ktore beda kontrolowane przed przedstawicieli UEFA..., tak wiec moze mi ktos powie jak chcemy to wszystko zrobic w tak krotkim czasie????, oczywiscie ze jestem za ME w Polsce ale boje sie kompromitacji na caly swiat i boje sie ze bedziemy musieli sie wstydzic pozniej......, Jestem członkiem stowarzyszenia rowerowy szczecin, ktore zajmuje się komunikacja rowerowa w szczecinie. www.rowerowy.szczecin.pl bo nie mam ochoty sie rozpisywac Wystarczy? A za pomylenuie nicku przepraszam. brawo brawo Panie czlonku..........., ale nie chodzi o to zeby sie przechwalac kto co zrobil dla Polski tylko chodzi o to zeby sie Polska nie skompromitowala, bo zarowno ja jak i Ty, jak i wiekszosc na tym forum osob nie jest w stanie nic zrobic w sprawie organizacji ME, chociaz by chciala, niestety ale tymi sprawami zajmuje sie nasz nieudolny rzad, ktory jak wiadomo nie moze sobie z niczym poradzic, wiec stad te moje obawy................pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 spójrzcie kto wypowiada się w tym temacie - warszawa, poznań, kraków i wrocław (kolejność przypadkowa) ano dlaczego? warszawa toczy wojnę z krakowem bo wawa sie super cieszy ze stadionu a kraków robi flame bo jest 'tylko' miastem rezerwowym wrocław się cieszy, poznań się cieszy. czasem się trafi na posty z innych miast :-) natomiast dlaczego inni są cicho? otóż łódź rzuca mięsem w kropiwnickiego (naszego za######istego przezydenta przebywającego w izraelu ;o ) bo tak spieprzył sprawę euro ze gorzej być nie mogło. Ale jest jeszcze szansa dla każdego miasta - ubiegać się o kasę i zrobić centra rozrywki, hotele (np dla drużyn reprezentacji), rozbudować lotnisko, poszerzyć jego działalność (łódzki lublinek - katastrofa, wyloty tylko do Anglii, żeby Polacy daleko nie mieli do wyjazdu z kraju). Więc nie pieprzyć, że nic sie nie będzie działo, bo działo się będzie i to dużo. Przykładem może być Portugalia - początkowo nie był to zbyt rozwinięty kraj, większa część gospodarki opierała się na turystyce - sami przyznacie, z położeniem to oni trafili. Polska ma teraz możliwość wtrącenia się do europy zachodniej a nie środkowo-zachodniej. Ukraina wybije się z nieszczęsnego położenia i nacisku Kremlu. To jest wielka szansa dla Polski i większych miast (nie licząc miast organizatorów i zapasowych, bo oni to już mają zapewnione) wszyscy mysla ze my zdarzymy ze wszystkim w ciagu 3 lat?????? ano jak widać tak - wspomniana portugalia też miała tyle czasu, francja i inne kraje tak samo. Co z tego, że są na zachodzie? Zdążyli? Zdążyli. I to bez problemów. Wielki nacisk UEFA i mobilizacja Polaków i ukraińców sprawi, że się wyrobimy. Poza tym - wątpię, żeby wszystko robili polacy - przetargi na zagraniczne firmy, sponsorzy itd. Będzie kasa - będą chętni. Wielkie firmy budowlane swoje zrobią, jak to już zrobiły nie raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Nie ma co narzekać. Sami sobie taki rząd wybraliśmy. Problem Polski tkwi w ciemnocie niektórych (niestety licznych) klas społecznych, dlatego ja nie jestem zwolennikiem demokracji, przynajmniej takiej z jaką mamy do czynienia. Ale co zrobić, trzeba żyć dalej. Co do stadionów to jest to kompletna paranoja, żeby Chorzów był w ten sposób potraktowany. Egoiści z Warszawy chyba nadal nie dostrzegają, wielkości GOP'u. Nie mogę się doczekać kiedy zostanie powołany do życia ten śląski związek metropolitarny. Nie może przecież być, żeby region z tak bogatymi tradycjami piłkarskimi i posiadający najlepszy stadion w Polsce został niedoceniony i zepchnięty na bok. Z tym rozdawaniem stadionów jest tak samo jak z zasiłkami socjalnymi - nierobom i patologii trzeba dać, żeby nie poumierali z głodu, a komuś kto zapieprza od świtu do nocy nic się nie należy. Idę spać, bo się zdenerwowałem. P.S. Mam nadzieję, że nie naraziłem się nikomu na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Shogun - warszawa rozpatrywała najlepsze oferty, a ślązacy mogą mieć tylko pretensje do prezydenta Chorzowa, że tak spieprzył sprawe (podobnie jak w łodzi - obydwie oferty były na ostatnich miejstach tak +/-) pamiętajmy, że ostateczny głos należy do uefy które stadiony znajdą się na liście organizacyjnej, więc chorzów wciąż ma szanse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 brawo brawo Panie czlonku..........., ale nie chodzi o to zeby sie przechwalac kto co zrobil dla Polski tylko chodzi o to zeby sie Polska nie skompromitowala, bo zarowno ja jak i Ty, jak i wiekszosc na tym forum osob nie jest w stanie nic zrobic w sprawie organizacji ME, chociaz by chciala, niestety ale tymi sprawami zajmuje sie nasz nieudolny rzad, ktory jak wiadomo nie moze sobie z niczym poradzic, wiec stad te moje obawy................pzdr Jeśli nie możesz nic zmienić to po co narzekasz cały czas? Twoje narzekanie niczego nie zmieni oprócz tego że cisnienie ci podskoczy, klawiatura się wyciera, zwiększa się zużycie prądu, obniża się transfer mojego internetu bo musi załadować twojego posta itp. itd Skoro nie możesz czegoś zmienić, to albo zrób coś aby mieć na to wpływ albo sie z tym pogódz i nie wylewaj swoich żali w internecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strider Napisano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 O ile wiem to chyba tylko Kolumbii nie udało się zorganizować mistrzostw w wyznaczonym terminie tyle, że to były mistrzostwa świata a nie Europy. Nie pozwolił na to fatalny system polityczny, który był o wiele gorszej rozsypce niż najczarniejsze czasy PRL w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasti Napisano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Wybrany komitet na czele z takimi znawcami piłki jak pan premier na pewno da radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labradore Napisano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 brawo, wybor komitetu z naszym super premierem ktorego najlepszym doradca jest jego kot, powinno dac do myslenia wszystkim optymistom ktorzy tak zawziecie kibicuja na tym forum organizowaniu euro przez nasz kraj, pzdr Jeśli nie możesz nic zmienić to po co narzekasz cały czas? Twoje narzekanie niczego nie zmieni oprócz tego że cisnienie ci podskoczy, klawiatura się wyciera, zwiększa się zużycie prądu, obniża się transfer mojego internetu bo musi załadować twojego posta itp. itd Skoro nie możesz czegoś zmienić, to albo zrób coś aby mieć na to wpływ albo sie z tym pogódz i nie wylewaj swoich żali w internecie widze ze nie masz specjalnie optymistycznych argumentow co do organizacji euro, wiec krytykujesz innych za krytyke, moze teraz na czele z wodzem premierem wiecej zrobisz i pokazesz narodowi jak zmieniac polske, i twoja praca moze cos zmieni, klawiatura sie NIE bedzie wyciarala, NIe obnizy sie transfer mojego internetu, NIE zwiekszy sie zuzycie pradu, i cisnienie ci NIE podskoczy (chcociaz pewnie wyszlo by ci to na dobre, szybszy przeplyw krwi przez mozg, =>lepsze dotlenienie=>lepsze myslenie)..... bo w koncu wezmiesz sie za cos bardziej pozytecznego niz krytyka innych w internecie......pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverik Napisano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Po raz kolejny UEFA wykonała dyplomatyczny ruch... Nie wiem czy pamietacie, ale w roku 2004 kandydowały m. in. Hiszpania i Portugalia. Hiszpanie mieli wszystko: Od stadionów przechodząc do dróg az do komunikacji miejskiej. Ale UEFA postanowiła dać szansę Portugalii, która (tak jak teraz Polska)miała słabe zaplecze futbolowe. Dlaczego? Przecież Hiszpanie byli murowanym faworytem! Aby mógł rozwinąć sie w Europie przemysł piłkarski. A teraz? Włochy juz prawie sie cieszyły ze zdobycia Euro przed ogłoszeniem wyników , ale Michel Platini pokazał kartkę: "POLAND & UKRAINE". Niedość, że w Polsce rozwinie się piłka nożna to jeszcze zdobędziemy popularność w Europie, której nie mamy. Np. gdy byłem w Anglii Anglik zapytał w swoim języku: "Polska? TO wy macie dostęp do morza? Gdzie leży Twój kraj?". Kolejnym plusem EURO u nas będzie polepszenie kontaktów z Ukrainą, co niewątpliwie się stanie. Minusem będą konfrontacje polityczne na ten temat. Nienawidzę tego. A poza tym wszystkim będzie można obejrzeć kawał dobrej piłki!!!!! Pozdrawiam PS. Gronkiewicz-Waltz juz kazała wynieść się handlarzom ze stadionu X-lecia w Wawie, gdzie stanąć ma Stadion Narodowy. Pierwsze projekty są dostępne na portalu gazeta.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 i wszyscy mysla ze my zdarzymy ze wszystkim w ciagu 3 lat??????, autostarady, stadiony, hotele, lotniska???? cala infrastruktura zwiazana z calym przedsiewzieciem...... nie sadze, obawiam sie ze czeka nas niezla kompromitacja jak mnie wku... takie teksty :evil: moim zdaniem powinniśmy się cieszyć że dostaliśmy jako tako szansę na wybudowanie kilku autostrad(wreszcie), paru hoteli... no i mecze będą blisko ... a tu nagle trafia się kilku jak zwykle z niczego niezadowolonych i zaczynają [tu następuje wulgarne słowo] że i tak się nic nie uda... jak ma się udać skoro wszystkie media bębnią że i tak się nie uda(jakoś dziwnym zbiegiem okoliczności było to że na TVN i Polsacie w dniu "przyznania" nam Euro wszyscy się cieszylietc a po 2dniach był materiał filmowy czego to nam brakuje, jakie mamy problemy etc)a stado obywateli podłapuje i powtarza... ech... skoro tyle ludzi twierdzi że się nie uda to jak ma się udać?? może warto wykazać trochę inicjatywy i dobrej woli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 29 Kwietnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Ja jestem zadowolony i nie mogę się już doczekać możliwości wydania kasy na bilety A i może coś z tymi drogami się ruszy bo jest to tragedią w tym kraju :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 a no właśnie jak jest z biletami? bo podobno to nie można sobie kupić i już. Z tego co słyszałem trzeba zgłosić chęć kupna i dopiero jak cię wylosują możesz kupić bilet czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Dokładnie tak. Zgłaszasz chęć kupna przez internet (tylko) i jak będzie więcej chętnych niż miejsc, a na pewno tak będzie, to nastąpi losowanie. Jedna osoba nie może kupić więcej jak 4 bilety. Oczywiście w Polsce te zasady mogą się różnić gdyż to dotyczy najbliższych mistrzostw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 29 Kwietnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Spoko spoko na allegro się znajdą dobre miejscówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 bez kitu allegro to jest to!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Z tym allegro to ja bym się tak nie cieszył. W Polsce nie wolno sprzedawać biletów na jakąkolwiek imprezę powyżej ceny nominalnej. Sprubój wystawić aukcję na allegro z takim biletem, nie minie parę godzin i aukcja poleci. Z tego co się orientuje w Niemczech na mistrzostwach świata też to było zakazane. Chyba, że wystawi aukcje prywatną, klient maila wysyła, umawiają sie na mieście i tam już z rączki do rączki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Przeor spokojna głowa, Polak potrafi, jak nie na allegro to się u koników kupi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.