mikołaj Napisano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam. Kupiłem dętki Continental MTB 26 Light. Rozmiar 26x 1,7-2,5 , waga katalogowa - 126 g , waga realna według sklepu cyklotur - 120 g. Cena 19 zł. Przejechałem dopiero nieco ponad 300 km, ale we wszystkich możliwych w okolicy warunkach. Krzaki, kamienie i droga wyrównana gruzem. Na razie jest dobrze. Nie zauważyłem też żeby ciśnienie spadało ot tak więc nie było jeszcze potrzeby dopompowywania. Na komplet ogumienia składają się opony Continental Vapor Pro 2,1 o takim samym przebiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Mam tą dętkę od jakiegoś miesiąca i jest poklejona w 6 miejscach :/ Może to wina zniszczonej opony, ale straciłem zaufanie do continentala. Jedynie nakrętki na wentylki są fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 To wina zniszczonej opony, bo u mnie nie ma najmniejszego problemu z Contim. Rewelacyjnie trzyma cisnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikołaj Napisano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Napiszę coś jeszcze w tym temacie, szczególnie dla osób nastawionych sceptycznie do tytułowego produktu. Po przejechaniu tysiąca kilometrów wszystko w porządku. Możliwe że oprócz stanu opon ma też wpływ moja waga-66 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimitr87 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Jestem w posiadaniu tych dętek na obu kołach i przez rok jazdy zadnego problemu az do dzis kiedy na swojej drodze napotkalem gwóźdź! Nie miala zadnych szans. Zostala poklejona i dalej pieknie sie sprawuje. Szczerze polecam. Uzywana z oponami Continental Moutain King Protection 2.2 pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanleypaw Napisano 26 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Najlepsze dętki jakie miałem w tej wadze. 3 lata doświadczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 To prawda. Od dwoch lat jezdze glownie na nich i sa bardzo wytrzymale, nie zdarzaja sie saoistne pekniecia. Kiedys na blotnym maratonie po laczku zalozylem ta detke wraz ze spora iloscia blota (nie dalo sie porzadnie wyczyscic ubloconej opony) i spoko, bez problemu jezdzilem pare dni zanim sobie przypomnialem i wyczyscilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Czy MTB light występuje tylko z zaworem presta? Próbuję ją kupić i jakoś nie widzę wersji z auto ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi