aldek Napisano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Wypatrzyłem, że w tych lx-ach jest jakaś regulacja modulacji (czyli pewnie wyciągu linki). Mam stare cantilevery alivio, lubię je, a orginalne klamkomanetki mi się właśnie rozsypały. Jak myślicie, czy da się je wyregulować te lx-y, by się nie zabić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Zabić to się nie zabijesz klamki pod v-łki wybierają więcej linki dlatego klamka będzie bardzo tępa, i będziesz musiał użyć więcej siły do zahamowania a może pozbył się canti i kupił jakieś vbrejki będą o niebo lepiej działały niż przedpotopowe canti jeszcze trochę i w CX canti wyginą a tanie i genialne vłeczki to AVID SINGLE DIGIT 3 Zarąbista cena za ten komplecik a klameczki to polecał bym avida FR 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Zabić to się nie zabijesz klamki pod v-łki wybierają więcej linki dlatego klamka będzie bardzo tępa, i będziesz musiał użyć więcej siły do zahamowania IHMO tak by bylo przy szczekach V i klamkach od canti. w konfiguracji podanej przez kolege hamulec powinien byc bardziej nerwowy, bo w koncu klamka V wybiera wiecej linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Nic z tych rzeczy ja mam przełajówkę i czasem na lato zakładałem prostą kierę z klamkami od Vbrejków wcale rower nie był bardziej nerwowy W hamowanie trzeba byłowłozyć więcej siły, fakt klocki szybciej dochodziły do obręczyproces hamowania zaczynał sie o milisekundy wcześniej :mrgreen: ale naprawdę trzeba mocniej ściskać klamki, się wysilić trzeba, by rower zatrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldek Napisano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 a może pozbył się canti i kupił jakieś vbrejki będą o niebo lepiej działały niż przedpotopowe cantijeszcze trochę i w CX canti wyginą Ja tam lubie swoje cantilevery. Mam je na dwóch rowerach (na drugim stx). Nie robię żadnych tam fików, a mają taką fajną modulację, ze schodów się fajnie zjeżdża... Na vbrejkach jakoś mi się zjeżdżało źle. Ja jednak pytam o ten konkretny model, bo on ma takie trzy dziurki (jak stare STX RC miały), i tak sobie kombinuję, że może jakbym sobie na tę trzecią skrajną sztyft przełożył, to bym orginalne klamki od canti uzyskał... a tanie i genialne vłeczki to AVID SINGLE DIGIT 3 Zarąbista cena za ten komplecik a klameczki to polecał bym avida FR 5 Dzięki, ale dla mnie za nowoczesne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 IMO lepiej poszukaj klamek do Canti jakieś Tectro RX pewnie tobie się spodobają bo wyglądają zabytkowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.