Skocz do zawartości

[korba] race face ride xc i shimano deore/lx

Rmk_90

Rekomendowane odpowiedzi

niedługo trzeba by wymienić korbę, a mi sie strasznie podoba race face ride xc...

rozsądek mówi mi zeby brać to co dobre i sprawdzone(deore lx) ale z drugiej strony chciałbym wypróbować RF ride XC... i co tu wybrać... co zrobić mając +/- 300zł??

popróbuj tego raceface'a

zdasz relację, a ja potem kupię :D

znajomy ma gianta xtc z takim właśnie fejsem, muszę go zrzucić z roweru i pojeździć trochę...

ciekawi nie opinia o zębatakach rejsa, akurat na allegro są dwie korby niby takie same a różniące się blatem.

- podobne dylematy...

a może na jesień pojawią się tanie stylo truvativa - z tych co kross nie zdążył zamontować do A8 ? :>

znajomy ma gianta xtc z takim właśnie fejsem, muszę go zrzucić z roweru i pojeździć trochę...

witam, no Panie ro35 nie musisz mnie zrzucac :) jak bedziesz chcial pojezdzic to poprostu musisz w koncu wyjsc na rowerek i troche posmigac w parku wiec jak sie spotkamy to na pewno bedziesz mial taka mozliwosc :P:) a co do tematu to fakt korba jest znakomita i to chyba nie tylko ja powiem! Wszystko chodzi jak w szwajcarskim zegarku, wiec jesli bedzie koniecznosc wymiany tej czesci to z pewnoscia wymienie na ta wlasnie korbe! jesli chodzi o inne to musza sie wypowiedziec ludzie ktorzy maja inny sprzet, pozdro

mialem race face ride xc, i drugi razm bym jej nie wybral. W tej cenie imho brac lx ht2.

RF waży z suportem srx (tak jak w xtc bylo montowane) 995g. Tylko najwieksza koronka jest alu, srodkowa i mała sa stalowe i ciezkie. Same ramiona korby rownierz do lekkich nie nalezą, wiec nawet po wymianie blatow korba nie bedzie lzejsza od lxa.

No i ten nieszczesny isis, łozyska nie wytrzymują za długo.

na plus korby rf to trwale ramiona i mozliwosc budowy 2x9 .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...