Skocz do zawartości

[trasy] W okolicach Stalowej Woli

THRAK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Znacie jakieś ciekawe trasy w okolicach Stalowej Woli? Bardziej interesują mnie trasy w terenie niż po asfalcie.

Proszę wpisujcie przebieg trasy, jak mniej więcej wygląda jej profil i ilość kilometrów.

Dziekuje i pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hmmm zależy jaka długość tej trasy ma być:P Ja często się pojawiam w okolicach Grębowa, Bojanowa lub innych tego typu dziur to mogę Ci podać parę tras. Jednak ja lubię jazdę mieszaną z przewagą asfaltu i zazwyczaj na 40km tylko 10 jeżdzę po dziurach. :P Tylko problem jest jeden musisz mieć dobrą orientację w terenie, bo ścieżek, szczególnie na Budach, jest dużo. Jeżeli lubisz ekstremalne zadupia możesz skorzystać z mapa.szukacz.pl i zmniejszyć sobie skalę na 8, wtedy masz już wszystkie ścieżki. :)

Ps. jeżeli znasz jakieś trasy w kierunku grębowa lub bojanowa, to też daj namiary :P Może ja skorzystam

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam. Ja czesto jezdze po lesie kolo Huty Stalowa Wola (HSW) jest tam duzo lesnych sciezek. Jestam bardzo ladnie. Sa sciezki proste, z pagorkami jest nawet jedna wieksza gorka. Polecam to miesjce. Pozdrowienia dla rowerzystow ze Stalowej Woli.

• 4 tygodnie później...
Napisano
[...] Bojanowa lub innych tego typu dziur to mogę Ci podać parę tras. Jednak ja lubię jazdę mieszaną z przewagą asfaltu i zazwyczaj na 40km tylko 10 jeżdzę po dziurach. :) [...]

Ale ta droga na bojanów to jest skład łat i dziur.

Ja od siebie mam taką dłuższą trase. Co prawda nie ze stalowej ale kółko jest. Start dom -> Nowa dęba -> Bojanów -> Nisko -> Stalowa -> Grębów -> Tarnobrzeg -> dom. To daje 120Km.

Napisano

Mówiąc dziury miałem na myśli teren :P Dla mnie ta trasa, którą zaproponowałeś jest zbyt monotonna, wolę jakieś trasy z małymi górkami np. na poręby dymarskie-kopcie-majdan. Tam przynajmniej parę górek jest. A tu?? Tylko jedna w miarę za torami :rolleyes: Na Budę jest podobnie, ale przynajmniej stawy są i można pooglądać. :)

Ps. Jesteś z Nowej Dęby :?: Jeżeli tak to ile masz lat i jaki sprzęt może rozpoznam Cię, a ty mnie :angry2:

• 4 tygodnie później...
Napisano

Za Stalową wolą skręć w prawo i spróbuj się dostać na krawce: Emocje gwarantowane ok. 10 stromych podjazdów i zjazdów. Wejdź na szymkowar.fotosik.pl tam będziesz miał zdjęcie ze znakiem stalowa wola, jadąc tą trasą przejedź przez asfalt i wejdź na takie betonowe płyty, będą się ciągnąć ok. 2km i jak się skończą skręć w lewo :( A dalej to już musisz sam zobaczyć, bo nie pamiętam :) Trasa jest świetna, chyba najlepsza jaką do tej pory jechałem :D

Napisano

Ciekawa kolica do jazdy jest jeszcze kolo Turbi, Wólka Turebska, Radomyśl nad Sane. Moza równiez szynobusem (oczywiscie rowerem bo jest tam miejsce na rowery) pojechac do lipy albo krasnika i wrócic rowerm. hehehhee

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Jakiś czas temu władcy naszych okolic zrobili ścieżkę rowerową przez las wzdłuż drogi na Tarnobrzeg. Ścieżka biegnie przez las po żwirowato-gliniasto-piaskowej drodze. Mozna wybrac dwa warianty ścieżki. Albo w pewnym momencie skręcić w prawo i jechac przez las do Zaosia ( wszystko na miejscu oznaczone mapami ) a dalej jak kto chce bo trasa się kończy. Albo cały czas prosto aż do Jamnicy. Potem można wrócić ta samą trasą albo przez Jamnice do Kotowej Woli, Zaleszan I szosą Sandomierz-Stalowa Wola wrócić do domu ( jeśli ktoś mieszka w Stalowej). Ciekawa trasa nie za duża nie za mała.. Po drodze mozna ugasić pragnienie w Gminnej Spółdzielni, która jest w prawie każdej wsi przez którą się przejeżdza. Sklepy z klimatem :) Cała trasa to zależnie od wariantów ok. 20-30 km. Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

można jechać na pysznice, potem kawałek za kościołem w lewo na Piskorowy Staw, można odbić na Studzieniec, ja tam wczoraj na grzybach byłem :D , potem na Spokojną i Krzaki (tam ładny odcinek drogi i lasów), wracając do Stalowej można przez Nisko lub Zarzecze i Kłyżów. Trasa liczy ok. 50 km

• 1 rok później...
Napisano

jest ktoś ze stalówki?? jak tak to zapraszam na www.robertgtw.bikestats.pl o wpisy a następnie o konatkt ! :)

zachęcam do odwiedzania www.bikeforum.pl :P

• 8 miesięcy temu...
Napisano

Trasa ktora opisal szymkowar jest nawet ok..dobija mnie tylko te fragment z tych plyt betonowych..nielubie bardzo tego fragmentu

Mozna tez np pojechac nowa droga przez hute nastepnie skrecic w pierwszy zjad w las za alutekiem i dojechac az do szosy laczacej przyszow i nisko ..przejechac przez szose w las i wtedy tras tam jest spora ilosc z roznymi nawierzchniami..od twardego szutru az do glebokiego piachu..gorki tez sa ( o ile w naszych okolichac mozna te faldki nazwac gorkami )

Polecam tez las przy zalewie na Wilczej Woli..jedna fajna sciezak wzdluz zalewu jest godna polecenia..mozna sie wyszalec na goralu

To moje trasy jesli kogos interesuje

http://gdzienarower.pl/showpage.php?pageID=59&uid=703

• 8 miesięcy temu...
Napisano

Tak..fajnie tam jest...bylem w tamtym roku i teraz mysle sie tez tam wybrac

Jakby co to daj znać, będzie nas więcej :)

Napisano

Dzis bylem z kumplem w Janowie nad zalewem..potem pojechalismyy do Modliborzyc i tam juz przez las az do Malinnca..a z Malinca do Lipy..z Lipy przez las do Rzeczycy Dlugiej i potem do Stalowej..103 km

Jak bede wybieral sie na porytowe wzgorza to sie odezwe tu

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Jeśli jutro nie będzie "gradobicia" to śmigamy z kumplem pociągiem do Przemyśla i będziemy tam robić trasę w terenie. Wsiadamy w Stalowej.

Jakby ktoś był chętny to piszcie.

• 8 miesięcy temu...
Napisano

Witam :rolleyes: widze ze forum niemal umarlo:P :teehee: Wiec czas je ozywic nieco:P Sezon wlasnie sie zaczyna:P Ja jestem ze stalowej woli i jezdze na rowerze od ponad roku:P Jesli by ktos chcial jakis wspolny wypad to ja z checia jednak tylko trasy asfaltowe :icon_lol:

moje gg to: 11012067 :thumbsup:

Napisano

Damarcus jakbys chcial jechac kiedys sama szosa tak na 50-60km:P :icon_wink: to ja z checia z toba pojade:P jak cos to wiesz daj znac:P Zawsze to we 2 razniej niz samemu :teehee:

Napisano

Ok..jak bede jechal gdzies na trase tylko szosowa to sie odezwe . Tylko wiesz..ja jezdze goralem na grubych oponach wiec moje tempo na trasie zabojcze nie jest..20-25 km . :icon_mrgreen: . Jesli Ty jezdzisz szosowka to ja odpadam :icon_confused:

Tak myslalem moze sie wybrac do Janowa lubelskiego i na porytowe wzgorza niedlugo..co myslisz o takiej trasie ?

Napisano

Jeśli chcesz jechać tam droga szosowa to ja z chęcią sie zabiore:) a że tam mojej geby jeszcze nie widzieli to z chęcia:) co do twojej prędkości myślę że nie ma problemu:) zawsze możesz usiąść mi na kole i już jedziesz 30 km\h a czujesz jakbyś jechał 20:)

Jesli chodzi o trase to trasa do Domostawy jest w porzadku:P Lecz trzeba jechac tak: Stwa-Pysznica-slomiana-krzaki-domostawa:) Potem zaczyna sie robic pelno dziur na asfalcie:P Wiec troche niemilo:P Jednak to krotki fragment drogi ok7km:) Potem juz masz spoko:P

Napisano

A jakim konkretnie rowerem jezdzisz??

Widzialem dzis ( nie pierwszy raz ) gdy jechalem swoim goralem na trasie z Zaklikowa jakas dziewczyna mijała mnie kolarka....ale o ile pamietam nie ujawniła sie tu nam taka dziewczyna... a zatrzymac i zagadac nie moglem bo mnie mineła z dosc spora predkoscia :icon_mrgreen:

Napisano

Ja jezdze dosc stara kolazowka nawet niewiem jak sie nazywa:P ale smiga elegancko osprzet shiomano, leciotki i leciutko chodzi:P Kolarka? hmm ciekawe ja jeszcze dziewczyny na kolarzowce u nas na trasie nie widzialem:PP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...