slawas2001 Napisano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam, regulowałem samemu przerzutki w półrocznym authorze stratosie, ...efekt jest taki że kiedy wrzuce tarcze przeciwstawne po maksymalnym skosie to łańcuch mi obciera troche na przedniej i coś nie mogę tego obcierania wyeliminować,inna sprawa że linka jest troche mocno naciągnięta - czy tak może zostać? a tak na marginesie chciałem jeszcze zapytać czy terkotanie łancucha gdzieś chyba na kółeczkach przerzutki to z czego może wynikać, jutro sprawdze czy to przypadkiem z niedosmarowania-łancucha oczywiscie... pozdrawiam slawas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Terkotanie możę być faktycznie winą łancucha ale takżę zbyt dużego skosu. Wątpie żebyś wyregulował przednią przerzutke tak żęby nie obcierała na skrajnych położeniach. Pozatym takich biegów i tak sie nie stosuje ze względu na duży skos łancucha. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 kolega ma na myśli: nie jeździj na przerzutkach 1:8, 3:1 (przód:tył przód-1 najmniejsza, 3-największa; tył-1 największa 8 najmniejsza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 17 Kwietnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Nierealne do wyregulowania żeby na takich przekosach łańcuch nie ocierał o pantograf przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Nie no, bywają przypadki że nie obciera, ale nie jest zalecane jeżdżenie na takich przelożeniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 przed regulacją chyba nei obcierał.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 to po co regulowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 to po co regulowałeś musiałem troche poprawić tylne bo nie do końca łapały, i jak już się wziąłem za kręcenie śrubkami....ehh a wystarczyło lekko podciągnąć przy klamce....skonczyło się na 3godzinnym mieszaniu to w lewą to w prawą aż w końcu zakumałem co do czego...kij z tylnymi, ale z przednimi to była przeprawa podchodziłem chyba z 10 razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 slawas, jeśli obciera ci tylko na tych skrajnych przełożeniach, to albo masz na maxa wyciągnięty łańcuch, albo po mistrzowsku wyregulowane przerzutki Pozdrówko uspokajające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiek Napisano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Nierealne do wyregulowania żeby na takich przekosach łańcuch nie ocierał o pantograf przerzutki. Łańcuch nie może ocierać o pantograf przerzutki. Jak już to o prowadnicę, wodzik, czy jak to tam się nazywa . Przynjamniej tak mi się wydaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.