fricozoid Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witam wszystkich! Przejrzalem forum, ale nie zobaczylem takiej kategorii cenowej. Poszukuje roweru w granicach 1300 - 1500 zl. Modeli i marek jest naprawdę bardzo duzo, a ze sie nie znam na osprzecie, bo ramy to czesto z tego samego materialu, prosze o pomoc i wytypowaniu jakis docelowych modeli, z ktorych moglbym cos wybrac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 A do jakiego stylu jazdy ma być ten rowerek? Szosówka, cross, xc, czy coś jeszcze innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 W kwietniowym Bike Boardzie jest test rowerow wlasnie w granicy cenowej 1300 - 1500 zl. Moze to Ci pomoze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halidar Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Muszisz określić do czego ma ci służyć ten rower, inaczej niemozemy ci pomóc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fricozoid Napisano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Hej PRZEPRASZAM OGROMNIE i wlasnie sobie pluje w brode ze taki blad popelnilem, juz pisze do czego rower. Oczywiscie jutro empiku wybieram sie zeby przejrzec to czasopismo! Rower do jazdy: 1. Po miescie czyli kostka, asfalt, trawa, chodniki, krawezniki i rownolegle nie patrzcie prosze na kolejnosc, 2. Lasy, piasek, zuzel, drogi utwardzone, pagorki, sciezki rowerowe itd. itp. Myslalem o jakims goralu pewnie do tego moze z czasem opony szosowe, widzialem jakies opinie dobre na temat Unibike Evo, ale naprawdę nie mam na ten temat zielonego pojecia wiec nie sugerujcie sie tymi moimi przemysleniami. dodam jeszcze ze ogolnie do kwoty 1500, jezeli jest cos na moje potrzeby tansze np 1200 a spelnia mniej wiecej stawiane przez wszystkich wymagania, cena/jakosc, to tez chetnie obejrze taki rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 szybka odpowiedź (góral nie wskazany) - najlepiej ten : http://www.unibike.pl/viper.html I trochę gorszy ale tańszy : http://www.unibike.pl/crossgts.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fricozoid Napisano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 szybka odpowiedź (góral nie wskazany) - najlepiej ten :http://www.unibike.pl/viper.html I trochę gorszy ale tańszy : http://www.unibike.pl/crossgts.html dzieki za rade, czekam rowniez na opnie innych uzytkownikow, moze ktos ma jakis rower i moze go polecic? A jak takim crossowym rowerem bym chcial czasem zaszalec i zeskoczyc tam w lesie z pol metra to on sie nie zlamie? ;-). Ta firma unibike to Polska firma? To chyba nie rewelacyjnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Firma Unibike, to Polska firma. O dziwo nie jest ona taka jak przykładowo Tigger czy Horizon Wiele osób sobie ją chwali. Co do skoków w lesie, złamać się raczej nie złamie, ale nie wiadomo co się może stać po wylądowaniu Musisz się zdecydować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fricozoid Napisano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Heh, no tak, ale w takim przedziale cenowym do 1500 kazda marka ma pare swoich modeli, wlacznie z markowymi rowerami, Giantem, Merida wheelerem Kellys itd (przepraszam jak kogos uranilem nie wymienieniem jakiejs marki), dlatego uderzam do fachowcow Was , ktorzy maja o tym pojecie i na bierzaco wiedza jaki rower akurat ma dobry osprzet i rame i jest w tech chwili, bo zdaje sobie sprawe ze to sie zmienia, najbardziej wart kupienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Tak jak napisałeś, w tym przedziale cenowym znajdą się też MARKOWE rowery (Giant. Wheeler, czy Merida i jeszcze inne). Tutaj niestety największą cenę płacisz za markę, a później dopiero za osprzęt. W zeszłym roku Kross wypuścił sporo modeli w BARDZO atrakcyjnych cenach i wiele osób się skusiło (ja też i nie żałuję). Każdy podaje Ci tutaj modele, które są najlepsze w tym przedziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Biorac pod uwage fundusze pamietaj, ze rower to tylko pierwszy wydatek... Chyba, ze zamierzasz jezdzic bez kasku (za co zostaniesz tutaj zrugany jesli sie przyznasz , bez rekawiczek i w niewygodnym stroju "cywilnym". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drath Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witam, Ostatnio przymierzam sie do zakupu rowru, i tak oto trafilem tutaj. Aby nie zasmiecac forum kolejnym podobnym tematem, postanowilem sie podpiac do tego . Na starcie chcialbym zaznaczyc, ze przed napisaniem postu przegladnalem forum w poszukiwaniu odpowiedzi, ale w sumie moje watpliwosci nie zostaly do konca rozwiane ^^". Chcialbym zakupic rower w cenie do 1500 zł. Do czego ma sluzyc? W miare mozliwosci do jazdy po urozmaiconym terenie (lasy, gorki, pagorki, sciezki, to mozna podpiac do XC, zgadza sie? ^^" ). A teraz przejde do sedna, prosilbym Was o pomoc w wyborze czegos dobrego (jak za ta cene oczywiscie) ze szczegolnym uwzglednieniem ramy. Tzn. najbardziej mi zalezy na jakosci ramy (chcialbym miec po prostu w miare dobra i solidna baze do ewentualnej pozniejszej rozbudowy ), na II miejscu na amortyzatorze, a reszte osprzetu stawiam na dalszym planie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 ze szczegolnym uwzglednieniem ramy. Tzn. najbardziej mi zalezy na jakosci ramy Jedna z najlepszych ram w tej klasie jest tym rowerze - Rockrider 5XC : http://www.decathlon.com.pl/PL/files/asset...e2007-index.swf Strona 13 Oraz w tym : http://www.wheeler.pl//?menu_id=12&sub=1&sub2=5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fricozoid Napisano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Dzieki wielkie za pomoc, prosze jeszcze o jakies typy konkretnych modeli, zeby nie bylo ze sprzedawca bedzie mi wciskal co ma aktualnie na magazynie albo z czego ma najwieksza marze. Jestem typem powiedzmy informatyka (informatyka i wyksztalciucha ;], a ludzie sa powierzchowni), a chce pokazac ze troche mam o tym pojecie )). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ro35 Napisano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Jedna z najlepszych ram w tej klasie jest tym rowerze - Rockrider 5XC : http://www.decathlon.com.pl/PL/files/asset...e2007-index.swf na razie trochę wirtualny ten rower :> pytałem o niego w sosnowieckim decathlonie i jak na razie nie wiadomo kiedy będzie (podobno można się zapisywać ) a całkiem niezły osprzęt ma... a skąd wiesz, że rama w nim taka dobra ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drath Napisano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Dzis bylem na miescie rozgladnac sie za rowerami, rozmawialem ze sprzedawcami proszac o doradztwo jakiegos roweru z dobra rama, i tak oto po obejsciu kilku sklepow moge stwierdzic, ze kazdy co innego polecal ^^" Dokladnie byly mi polecane takie modele: Trek 4300 Scott Reflex 40 Giant Yukon Kelly's Quartz (w ogole tutaj dziwna sprawa, bo niby dwoch sprzedawcow polecalo tego Kellysa, a jeden stwierdzil, ze zdecydowania odradza rowery tej marki i stwierdzil, ze sa przereklamowane) Felt Q600 (w ogole tutaj koles w sklepie bardzo zachwalal jakosc ich wykonania, i mowil, ze zdecydowanie prowadza w porwnaniu do innych rowerow). Co o tym sadzicie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Drath Kellysy odrazu odpadają - najgorsze ramy. Felt jak dla mnie ma najlepszą geometrię - zbliżoną bardziej do Scotta Scale . Reflex, Trek i Yukon mają krótsze ramy bardziej "rekraacyjne" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fricozoid Napisano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 mi dzis w jednym sklepie doradzono: http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m...3&pID=11693 Kellysa scrape 1299 co o nim sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 fricozoid Radzę przeczytaj mój post powyżej , ramy w Kellysach do Salamandra DSC włącznie to tragedia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fricozoid Napisano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Przyuwazylem w tym sklepie ze maja troche tych kellysow na stanie, no dobra to jest ktos w stanie mi pomoc w wyborze, jak o cos poprosze to zamowia przeciez? Ogladalem te czasopismo, ale w sumie tam nie ma nic konkretnego ogolne porownanie. postaram sie niedlugo opisac co tam jest poruszone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 ro35 a skąd wiesz, że rama w nim taka dobra ? Rama nie jest ciężka , porządnie wykonana i ma klasyczną geometrię - jak w rowerach z wyższej półki (jest to ta sama rama co w Rockrider 5,2) Jak za takie pieniądze to dardzo dobra rama warta rozbudowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winorlose Napisano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 widze ze tutaj temat troszke sie ruszyl wiec skopiuje moj post z inntego tematu, moze ktos cos doradzi ==== ja takze przymierzam sie do kupna nowego roweru. jezdzic nim bede poczynajac od zwyklej polskiej drogi, poprzez drogi polne[zwirowe], konczac na drogach lesnych. i mam wlasnie taki dylemat czy kupic -tego scotta reflex 40 http://www.scott.pl/product.php?UID=33 - ile rabatu moglbym dostac to tego jeszcze nie wiem -czy moze tego ktm'a chicago za 1400zł http://lato.bikershop.pl/index.php?akcja=p...&id_pro=419 waham sie pomiedzymi tymi 2 rowerumi, poniewaz nie wiem czy ten ktm za 1400 zl bylby wystarczajacy do mojego "stylu" jazdy ? - czyli na drogach raczej płaskich. czy lepiej dorzucic te pare stowek i kupic rower z lepszym osprzetem? czy moze uwazacie ze ktm to ogolnie slaba firma i nie warto zawracac sobie nia glowy ? oczywiscie jestem otwarty na inne propozycje pozdrawiam;) ==== Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 winorlose Tobie potrzebny jest rower crossowy a nie żaden góral :idea: Ten jest niezły : http://www.unibike.pl/viper.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winorlose Napisano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 crossowe wygladaja jak dla dziadkow ;d mam 18 lat nie wiem co mi jeszcze odbije, mzoe za miesiac bede jezdzil bede chcial jezdziwc po gorach(?) dlatego wolalbym gorala, ktory jest jednak bardziej uniwersalny. tak wiec co sadzicie o tym KTM'mie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drath Napisano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Rulez, moglbys powiedziec cos wiecej o tej geometrii ram? Bo szczerze mowiac, w tej materii jestem zielony . A, byloby by fajnie jakbys jeszcze napisal cos o tych Feltach, bo o ile o jakichs Giantach, Trekach i Scottach wczesniej slyszalem, to o Felcie nic ^^" Ale generalnie rozumiem, ze nie liczac tych Kellysow, kazdy z tych rowerow posiada raczej dobra rame? To teraz jadac dalej, jak sie sprawa ma z amorkami? W Scoccie Suntour XCR, w Treku RST Gila T7, natomiast w Felcie RST Gila TnL, ktory z nich sie wydaje najrozsadniejszy? ^^" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.