grzegorz1974paszek Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 Nacięcie na rurze podsiodłowej i na zacisku powinny sie pokrywac.
TocaS Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 Widzę, że nie tylko ja miałem tego typu problem, miałem dwie różne, sztyce i dwie zjeżdżały, wymieniłem zacisk na imbusowy i jak ręką odjął. Przed montażem sztycy przesmarowałem ją smarem teflonowym finish line. Tu już o same tarcie mi nie chodziło, a o uszczelnienie i w razie W strzelanie.
Rulez Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 miałem dwie różne, sztyce i dwie zjeżdżały, wymieniłem zacisk na imbusowy i jak ręką odjął Taaa, ale on napisał : Wymienilem zacisk na nowy (naimbus), nie pomoglo. Po kazdej jezdzie sztyca jest nizej niz byla. Więc nadal proponuję napunktować
DjSzyneczki Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Też miałem ten problem w kelysie salamanderze, tyle ze tam nie trzymal zacisk, skonczylo sie ze zmienilem go na ktm
TocaS Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Więc nadal proponuję napunktować Szkoda tylko napunktować jak ta sztyca będzie Thomsona czy Ritcheya W ogóle w Kellysach często dają sztyce 30,4 i ciężko jest kupić coś dobrego, nie mniej proponowano mi założyć 30,6 bodajże. Możliwe wówczas, że taka sztyca by nie zjeżdzała. Z tym, że nie wiem jak to się potem ma w stosunku do ramy, a zaś samego bezpieczeństwa.
Rulez Napisano 4 Lipca 2009 Napisano 4 Lipca 2009 Szkoda tylko napunktować jak ta sztyca będzie Thomsona Thomson się nie obsunie, ma prążki w poprzek a Ritcheya czemu niby szkoda ? , ważne żeby sie nie obsuwała
Pulse Napisano 6 Lipca 2009 Napisano 6 Lipca 2009 Thomson się nie obsunie, ma prążki w poprzek... Skad ta pewnosc? Tak sie akurat sklada, ze to Thomson, wiec punktowanie odpada Obecnie jest lepiej zobaczymy jak bedzie dalej...
TocaS Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 Heh z tym Thomsonem trafiłem w 10. U mnie test trwa już około 500 km i sztyca nie zjeżdża dzięki zastosowaniu obejmy na imbus o czym wspomniałem wcześniej. Więc mam nadzieje, że będzie już spokój. Pozdrawiam
hheniek1987 Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Już myślałem że jestem jedyny z takim probemem. Pierwsza próbą ratowania bylo dokładne wyczyszczenie podsidłówki oraz sztycy. Jest już znacznie lepiej, ale planuje jeszcze zmienić zacisk na taki ze śrubą, mam nadzieję że pomoże.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.