Szalej Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Witam, mam pewien problem, a mianowicie, posiadam Avid Juicy 5, i koło przednie na sztywną ośkę 20mm. Piasta taka jest trochę węższa niz standardowa i przez to tarcza na tej piaście jest bliższej środka. Aby móc zamontować ten adapter musiałem użyć podkładek, ok 1cm miedzy widelcem a adapterem. Weszła śruba, zakreciłem i wszystko działało jak należy...przez 3 dni. Wyrobiły się gwiny w adapterze, w tym miejscu gdzie łączyłą sie ze śrubą, dlatego ze śruba za mało "łapała" ten gwint. Rozwiązaniem tego problemu jak na razie widze znalezienie i zamocowanie dłuższych śrub, o ten 1cm który brakuje. Tylko teraz, gdzie moge dostać te śruby zeby idealnie pasowały? Albo moze jakas inna propozycja rozwiązania tego problemu? Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Witam, mam pewien problem, a mianowicie, posiadam Avid Juicy 5, i koło przednie na sztywną ośkę 20mm. Piasta taka jest trochę węższa niz standardowa i przez to tarcza na tej piaście jest bliższej środka. Aby móc zamontować ten adapter musiałem użyć podkładek, ok 1cm miedzy widelcem a adapterem. Weszła śruba, zakreciłem i wszystko działało jak należy...przez 3 dni. Wyrobiły się gwiny w adapterze, w tym miejscu gdzie łączyłą sie ze śrubą, dlatego ze śruba za mało "łapała" ten gwint. Rozwiązaniem tego problemu jak na razie widze znalezienie i zamocowanie dłuższych śrub, o ten 1cm który brakuje. Tylko teraz, gdzie moge dostać te śruby zeby idealnie pasowały? Albo moze jakas inna propozycja rozwiązania tego problemu? Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam =] śruby kupisz w każdym sklepie ze śrubami, to chyba oczywiste. Bierzesz stare na wzór i mówisz, że chcesz o 1cm dłuższe, co za problem..... Myślę, że masz problem z adapterem, bo to nie wina piasty:D JAKI TO AMORTYZATOR? Najpierw kup dłuższe śruby, a jak to nie wyjdzie, to szukaj adaptera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Ale ja zda na takich śrubach (1 cm za długich) to pewne niebezpieczeństwo, przecie amortyzatory z osią QR 20 mm są przeznaczone do cięższych zastosowań, a ta śruba może się łatwo zerwać, ja bym szukał na Twoim miejscu innego adaptera, takiego o grubości 2cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 sruby nie mogą byc byle jakie - musza byc cechowane czyli o oznaczonej wartosci twardosci. sruby są niecechowane albo o twardosci 5.8, 8.8, 10.9 i chyba 12.9. do amortyzatorow i zaciskow stosuje się sruby przynajmniej 8.8 (wg opisu na srubach o ile pamietam do magury). z dostepnościa 8.8 nie powinno byc problemu. kupisz dluzsze to utniesz i tyle. wyzsze modele to chyba moze byc problem. jesli zalozysz byle co to sily obciazenia zetną ci srube. o skutkach wkrecenia zacisku w szprychy chyba mowic ci nie trzeba. kupowalem dluzsze sruby do mocowania amortyzatora. dlatego wiem ze powinny byc dostepne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalej Napisano 14 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 No dobra, pokaż mi jeszcze jakis link w necie gdzie to dostać? Ps: amor to Bomber z1 eta '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 No dobra, pokaż mi jeszcze jakis link w necie gdzie to dostać? Ps: amor to Bomber z1 eta '06 co chcesz kupowac przez net? sruby za 5 zł za kilogram? sklep z takim artykulami jest zapewne w kazdym wiekszym miescie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Jeżeli to o adapter chodziło to prosze bardzo http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=3835 wybierasz "Boxxer" i rozmiar tarczy jaka Cię interesuje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalej Napisano 14 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Mam już prawidłowy adapter który musze kupić... Link: Adapter Avid http://www.dobrerowery.com/product_info.php?products_id=2120 Link: Adapter Hayes http://www.dobrerowery.com/product_info.php?products_id=2121 Puki co, żeby weekend przejeździć zrobie śruby..ale potem mimo wszystko wymiana adaptera Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Heh, to ten sam co ja pokazałem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.