gruczniak Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 Witam, Moja druga połowa śmiga na bajku z zamontowanym obecnie siodłem WCS. Niestety narzeka na brak wygody. Przy poprzednich siodłach również był problem. Chciałbym poprosić o informacje kobiety lub osóby posiadające informacje z pierwszej ręki: Jakie wybrać siodło dla kobiety(wygoda), możliwie lekkie i niedrogie? Z góry dzięki za jakiekolwiek info. Pozdrawiam
MarcinKowalczyk Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 Dokładnie ci nie powiem, ale wiem, że musi być szersze niż dla mężczyzny ze względu na szerszy rozstaw kości biodrowych u kobiet niż u mężczyzn...WCS pewnie jest za wąski
marcin_ostrów Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 Po pierwsze musi to być siodło typowo dla kobiety, związane jest to z budową ciała. Ja na przykład na biku żony jestem w stanie zrobić max 10 km i to w spodenkach z pampersem, bez spodenek w ogóle nie podchodzę Co oznacza pojęcie niedrogo ? 50 , 100 ,500 ? Żonka śmiga na tym : http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=0&am...p=%&id=1140 i bardzo sobie chwali. Nie wiem czy odpowiada do końca Twoim wymogom. M
gruczniak Napisano 13 Kwietnia 2007 Autor Napisano 13 Kwietnia 2007 Ten author ciężkawy jest, ale za to bardzo przestępny cenowo. Niedrogie to max 100. Na pewno weźmiemy je pod rozwagę.
Kaska Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 Osobiscie polecam to siodelko => http://www.allegro.pl/item182327761_siodlo...arco_blaze.html Przede wszystkim nie jest drogie. Poza tym polecam SLRa, ale tu cena jest zdecydowanie wyzsza. Mialam okazje sie na nim przejechac i idealnie lezalo mi pod tylkiem tak wiec powoli przymierzam sie do jego kupna. Porozmawiaj z dziewczyna o tym jakie siodelko by ja satysfakcjonowalo - miekkie czy twarde, mniejsze czy wieksze, krotsze czy dluzsze. Wtedy latwiej bedzie Ci pomoc, bo pojecie "wygodne siodelko" dla kazdego oznacza co innego.
Ecia Napisano 13 Kwietnia 2007 Napisano 13 Kwietnia 2007 Ja jeżdżę na San Marco Atola - kobiece siodło sportowe. Moje to jego tańsza wersja - Atola Pullteck. Z tą szerokością to zależy od upodobań - Atola ma 14-14,5 cm i ja akurat wolałabym, aby było węższe. Ale poza tym nie mam najmniejszych zastrzeżeń, jeździ się świetnie, również na terenowo-asfaltowe wycieczki powyżej - czasem dobrze powyżej - 100 km (a pampersa nie używam). Toteż polecam. Realna waga w okolicach 310 g. Pozdrówko rekomendujące PS. Następnym razem załóż temat zgodnie z Zasadami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.