Skocz do zawartości

[lancuch] LX czy SRAM pc951 ?

gawel

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli z tej pary to oczywiście że LX - sram pc951 jest odpowiednikiem grupy Deore.

Najpierw napisz z jaką kaseta będzie łańcuch chodził. Staraj się zawsze dobierać tej same grupy - lepiej to chodzi. Taka jest ogólna opinia. Aczkolwiek są różne opinie na forum. Było sporo tematów na forum.

Ja osobiście nie widzę różnicy między kasetami i łańcuchami Srama SH. Moim zdaniem Sram szybciej sie zużywa. Poza tym nie widzę sensu przepłacac za Srama - wychodzi sporo drożej. Generalnie cenowo jest przesunięcie jednej grupy na korzyść SH

wzialbym srama ze wzgledu na spinke przydatna i funkcjonalna rzecz ponadto od dawna jezdze na lancucach srama(ale na 8rzedow)i sa niezle trwalosc ok-zaryzykuje ze lepsza niz shimano, nie zerwalem rowniez zadnego do tej pory.Przy okazji jesli shimano to wez XT jest juz calkiem przyzwoity i prownywalny do srama ktory jednak spinka moim zdaniem wygrywa

wzialbym srama ze wzgledu na spinke przydatna i funkcjonalna rzecz p

spinka sram pasująca do SH - koszt 3 pln w każdym rowerowym. Wczoraj kupowałem. To akurat nie jest żaden arkument

Dalej masz sporo kasy w zapasie :rolleyes:

Poza tym niech chłopak się wypowie jaką ma kasetę - wtedy sprawa będzie jasna. Jesli ma np LX to łańcuch LX, jeśli kasetę Srama to jednak doradzę łąńcuch Srama. Jestem przeciwnikiem mieszania systemów.

oczywiscie ze dobieral bym kasete tej samej marki i odwrotnie ... to nawet nie ma oczym mowic musi to trybic jak nalezy ... hehe nie posiadam kasety planuje ja kupic <lol> chyba bedzie to jednak shimano lx i lancuh tez lx

btw w tych lancuchach srama pc951 spinka jest zlota :) niechce mi sie w to wierzyc najwyzej pozlacana ... :]

ale po co mi spinka :):oO ??????????????

zawsze mam z nia problemy nie moge jej rozpiac nigdy ... wiec skuwacz w ruch i po spince :PP

To ja sie podepne. Mam juz załozony łancuch LX. Wczesniej jezdzilem (z tego co piszali na stronie internetowej)

na łańcuchu Sram PC-950. kaseta Sram PG-950-9 11-34T. Zmiany dokonalem po 2,1 k km. No i mam problem, łancuch skacze pod naciskiem po kasecie. Kazałem sobie zalozyc spinke srama, choc w serwisie mowili ze srednio kompatybilny to zestaw z shimano. Tyle ze spinka jedna a lancuch skacze pryz kazdym nacisnieciu korby. Pytanie wiec to wina zuzytej kasety czy po prostu zle ustawiona przerzutka?

To ja sie podepne. Mam juz załozony łancuch LX. Wczesniej jezdzilem (z tego co piszali na stronie internetowej)

na łańcuchu Sram PC-950. kaseta Sram PG-950-9 11-34T. Zmiany dokonalem po 2,1 k km. No i mam problem, łancuch skacze pod naciskiem po kasecie. Kazałem sobie zalozyc spinke srama, choc w serwisie mowili ze srednio kompatybilny to zestaw z shimano. Tyle ze spinka jedna a lancuch skacze pryz kazdym nacisnieciu korby. Pytanie wiec to wina zuzytej kasety czy po prostu zle ustawiona przerzutka?

a co wy macie z tymi spinkami ? wywal ja ... i normalnie skuj ten lancuch

druga sprawa to taka ze to na pewno wina przerzutki ktora jest zle wyregulowana :)

CYTAT(Deith @ 14.04.2007, 17:04) *

a co wy macie z tymi spinkami ? wywal ja ... i normalnie skuj ten lancuch

druga sprawa to taka ze to na pewno wina przerzutki ktora jest zle wyregulowana :)

dżiza gawaeł co Ty piszesz. To 100% objaw zajechanej kasety !!!!!! Kaseta jest do wymiany. Po 2,1 kkm raczej nie ma szans że kaseta przyjmie nowy łańcuch. Mi po 700km nie przyjęła nowego łańcucha.

Deith, możesz próbować ułożyć łańcuch do kasety ale raczej mała szansa przy takim przebiegu kasety.

Co do spinek - to naprawdę dobra rzecz. Skuwaczem parę razy rozepniesz łańcuch i jest bardzo w tym miejscu osłabiony. Poza tym ja zawsze wożę zapasową spinkę. W razie czego jak łańcuch się zerwie bardzo łątwo go ponownie spiąć. Kiedyś jeździłem z trzema spinkami w łańcuchu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...