Skocz do zawartości

[serwis] serwisy w warszawie

helmn

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też ich nie polecam, bo to krętacze i tyle. Oddałem Psylo na serwis wcześniej pytając o cenę, odpowiedź 90-100zł zależnie jaki będzie syf w środku, odbieram amor a tu cena 140zł, mówię że miało być 90 a gość na to że tu jest cennik i mogę sobie zobaczyć ile sobie liczą za różne grupy amorów. No i faktycznie Psylo jest wśród Reb, Rvl, Pików czyli amorów które mają Motion Control a nie proste w obsłudze HC2 jakie mam w Psylo. Inne amory z HC2 (Pilot, Duke) mają serwis za 90zł, tylko nie wiedzieć czemu jakiś ignorant wsadził Psylo do amorów z zupełnie innym tłumieniem.

Ja z kolei mam dobre wspomnienia zwiazane z tym serwisem i sklepem.Regulowałem tam przerzutki,zakładałem hamulce i koła.W sklepie mozna fajnie ponegocjowac ceny.Kolega u nich też wymieniał praktycznie cały osprzęt i wszystko świetnie działa.Fakt,że większosc usług serwisowych robione było praktycznie poza sezonem i może wtedy jest to robione staranniej.

Obawiam sie,że teraz kiedy mają kupe pracy wszystkie serwisy mogą robić naprawy i regulacje tak trochę na szybko.

Bikergonia, moje słowa na pewno nie są bezpodstawne bo sam nie lubię nieuzasadnionej krytyki. Wiadomo, że nie partaczą wszystkich rowerów i oszukują każdego klienta(widać Ty należysz do grona ludzi obsłużonych prawidłowo). Jednak ogóle wrażenie jest negatywne co potwierdzają inne wypowiedzi na forum. Zgodzę się natomiast z wypowiedziami na temat Airbike na Dereniowej - serwis w moim przypadku wykonany wzorowo ( zaplatanie kół, nabijanie sterów). Dołączam się do osób, które go polecają:D

zabawne... również mam nie do końca miłe wspomnienia z legionem ale najzabawniejsze jest to że nie wydałem u nich ani złotówki.. ot tak -na rozmowach zawsze się kończyło;) jak ktoś mi daje do zrozumienia że jestem niepożądanym klientem bo "mam już rower", to spoko... dam sobie radę

Może tamtejsi serwisanci są sfrustrowani bo lud przychodzi do nich z makro?

(swoją drogą w jednym z warszawskich serwisów widziałem rozmowę serwisanta z nieletnim-klientem... jak się chłopak nasłuchał że jego rower jest o "kant d***" to się o mało nie popłakał... sprzedawca chyba i tak miał go gdzieś bo nawet w twarz nie spojrzał wyliczając wszystkie wadliwe plastikowe elementy)

Jak komuś nie uda się dobić do legionu to polecam serwis na Powstańców Śląskich(69 chyba)... baner Wheelera i Meridy przed wejściem.. gdzieś w okolicach jednostki straży pożarnej.

Może i tamtejsi pracownicy są barbarzyńcami, nigdy nie mają czystych rąk i zawsze gdzieś chłodzi się browarek ale swoją robotę robią profesjonalnie i szybko. Mają sprzęt i części których brakuje często w "lepszych-popularniejszych" serwisach.. np tuleje z gwintami do lewej korby(chodliwy towar)... nigdy nie przekonują na siłę do kupna czegoś "zbyt drogiego" etc

Tego też nie rozumiem....gdyby każdy miał rower z najwyższej półki na super komponentach to czym by się te serwisy zajmowały?

Mieszkam niedaleko ww. serwisu i faktycznie pierwsze wrażenie nie jest zbyt dobre ale przy odbiorze sprzętu widać, że było dokonać tam zaryzykować ;)

Ja z Legionem mam dobre doświadczenia raczej chociaż prawda, że nie wszyscy jednakowo znają się na swojej robocie. Serwisowałem swoje rowery na Modzelewskiego 35 czyli w drugim sklepie Legion-serwis. Raz było super, a innym razem okazywało się, że na zakręcie kierownica skręcała w lewo, a koło w prawo, bo ktoś "zapomniał" dokręcić mostek. Ostatnio serwisuje rowery na Browarnej, w sklepie, gdzie sprzedają ktm i wheeler. Czasem nie trzymają terminów, ale robota zawsze super. Polecili mi ten serwis goście z wheeler -polska w Majdanie i rzeczywiście znają się na swojej robocie. Ale oni też lepiej mnie traktują kiedy przychodzę z nowym falconem, niż ze starą kozą...

No to zgodnie z poleceniem oddałem rower do Airbik'a. Udało mi się zaangażować do rozmowy człowieka z serwisu więc odnośnie fachowości i obsługi nie mogę mieć większych zastrzeżeń. Serwis też budzi zaufanie. Zobaczymy jak będzię po odbiorze ;)

Główną wadą jest brak możliwości negocjacji cen osprzętu jak i nowego roweru :-((((

Jak usłyszałem mają natyle atrakcyjne ceny że nie są w stanie ich ruszyć....

Ganisz używasz ostrych słów (nie masz prawa nazywac kogoś bez podstawnie oszustem) i wierz mi że w każdym nawet bardzo renomowanym serwisie takie rzeczy się przydarzają.

Powiem tylko tyle że ja swoje rowery od wielu lat serwisuję w Legion-serwis i zawsze jestem zadowolona (a znam się na rowerach i ich serwisowaniu i nikt mi kitu nie wciśnie).

otóż nie zgodzę się z Tobą Bikergonia :/ Jakieś błędy oczywiście mogą się zdarzyć ale nie typu niedokręcona śruba itp rzeczy. Ludzie w Legionie rzeczywiście są różni i trafiłem kilka razy na takich którzy się wymądrzali ponad miarę i wciskali kit. Jest dla mnie oczywistym że Tobie lub innym zaawansowanym bikerom nie da się wcisnąć kitu ale jeśli ktoś jest niezorientowany? Dobrym i niedrogim serwisem jest MArcel na Grochowskiej 324 i o ile można nie przepadać za jego gadką to nie spotkałem się ani osobiście ani przez znajomych z jakimiś zonkami z jego strony. Wiem że mogę tam zostawić bika i nie trząść się jak będzie działał/wyglądał kiedy go odbiorę. Poza tym zawsze coś doradzą i wspomogą dobrym słowem :) Przyzwoitym serwisem jest sklep na Grochowskiej naprzeciwko Reala (bodajże sie nazywa GTPolska? Ostatni pawilon w budynku ) tylko nie wiem jak cenowo tam wygląda ;)

pozdrawiam

• Mod Team

Wiecie jak dla mnie to możecie sobie robić nagonkę na legion-serwis bo mi to tak naprawdę nie przeszkadza. I tak będę serwisować u nich i amora i rowerek (jak na razie nie nawalili przy moim sprzęcie). A w wawie jest tak dużo dobrych serwisów że można wybierać i przebierać.

PS. A może te mocno negatywne posty napisane są przez konkurencję. ;)

Pozytywne opinie słyszałam o: Airbike, IX, Marcel, Browarna

To nie jest nagonka tylko wymiana opinii, chyba po to jest forum aby doradzać i dzielić się własnym doświadczeniem. Widać że w przypadku Legion-serwisu wiele opinii było zbieżnych(niestety w negatywny sposób ). Podobnie sprawa wygląda w przypadku Airbike, Marcel itd jednak tutaj przeważają opinie pozytywne. Najwidoczniej w tych wszystkich ocenach i spostrzeżeniach musi być ziarnko prawdy.

a ja mogę polecić sklep i serwis rowerowy Kazoora.pl który to znajduje się jak sama nazwa wskazuje obok górki kazoora :D (Ursynów-Natolin)

Ja u nich robiłem korby stery etc... można sobie z panami porozmawiać na luźniej sztopie :P ja zazwyczaj swoje sprawy załatwiam w jeden dzień.

P.S. w Airbiku na dereniowej składałem koło... wszystko ok, bo koło dalej się trzyma, ale panowie chyba trochę zakręceni. Na nowe koło założona została stara opona, chociaż kupiłem nową... oraz gdybym się nie upomniał to bym został bez kasety :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...