SiGGiS Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam nosze sie z zamiarem zakupu ramy... przeglądnąłem już forum i dalej nie wiem co kupić. Accent'a El Nino czy Meride Matts sub-60V ??? cenowo przedstawia sie to tak: El nino juz od 439 a Merida 0d 659. http://allegro.pl/item184554282_nowa_2007_...ts_sub_60v.html http://allegro.pl/item182824561_rama_mtb_a...lka_gratis.html jeżdżę tak 75% miasto a reszta to teren jak ktoś moze mi pomoc w dokonaniu wyboru to chętnie wysłucham. Pozdrawiam i z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Moim zdaniem ACCENT. Wypowiadałem się o ramce tej firmy M003 w temacie wyżej...teraz jak napisałem posta już niżej:) Tamta była super ramką. Wszystko sprawowało się super więc po co przepłacać? Naprawdę moją traktowałem dość ostro (teraz się przerzuciłem na steetówkę) i dzielnie znosiła nasze wspólne wzloty i upadki. A był to model sprzed lekką ręką 3 lat. Więc El nino raczej gorsza nie jest. Cenowo za to bije Meridę na głowę. Ja bym bez zastanowienia brał El nino i tak jak wielu już forumowiczów mówiło uważam, że firma ta ma zasłużenie dobrą opinię, która btw robi się coraz lepsza:) Poza tym El nino ładna jest przy okazji:) Ja bym stawiał na ACCENTA. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti86 Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Mój wybór pada na meridę. Dlatego że jakość wykonania będzie na wyższym poziomie, spawy, lepszy materiału. Merida ma większe doświadczenie w produkcji ram i robi to dla kilku liczących się marek na świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dgim Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 to powiedzcie gdzie mozna kupic rame Meridy, bo w sklepach internetowych pustke widze, na allegro 1/2 sztuki, na polskiej stronie meridy widze az...4 ramy, z czego najtansza to FR-MD609 za 799zl - nie dosc, ze kolor obrzydliwy, to jeszcze 300zl wiecej niz chce dac...gdzie mozna kupic nowa MMS300/500 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noritsu Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Ja mam w jednym rowerku El Nino w drugim Matts 80D. Wygląd to sprawa gustu. I z jednej i z drugiej jestem bardzo zadowolony. Od uderzeń kamyczków lakier w Meridzie już nie jest taki piękny, trochę lepiej wygląda to w El Nino. Z drugiej zaś strony Accent to praktycznie to samo co Author, więc jeśli chodzi o budowę ram polemizował był. Fakt faktem, że w El Nino malowanie szczególnie na krawędziach nie jest idealne. Wytrzymałościowo i jedna i duga ma sie od ponad sezonu bardzo dobrze i nic nie wygląda, że ma się to zmienić. No chyba, że wywalę OTB na moim ulubionym zjeździe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Z drugiej zaś strony Accent to praktycznie to samo co Author Z jednej stajni-owszem,ale nie to samo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noritsu Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Nie napisałem, że jest to to samo tylko, że praktycznie to samo. Nie sądzę żeby Accent miał jakościowo gorsze spawy, czy stopy materiałów niż Author. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiGGiS Napisano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 4 ramy, z czego najtansza to FR-MD609 za 799zl - nie dosc, ze kolor obrzydliwy, to jeszcze 300zl wiecej niz chce dac. w linku do aukcji którą podałem tą ramę można kupić za dużo mniej... bo 659 zł a kolor to kwestia gustu jak dla mnie może być, w jeździe mi nie będzie przeszkadzać a i na rewie mody też sie nie wybieram moje zapytanie bierze sie stąd że jakoś nie jestem pewien accenta a meride już znam bo kiedyś miałem a może ma ktoś inną alternatywe w tym przedziale cenowym ? podstawa to rama musi być nowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 to powiedzcie gdzie mozna kupic rame Meridy, bo w sklepach internetowych pustke widze, na allegro 1/2 sztuki, na polskiej stronie meridy widze az...4 ramy, z czego najtansza to FR-MD609 za 799zl - nie dosc, ze kolor obrzydliwy, to jeszcze 300zl wiecej niz chce dac...gdzie mozna kupic nowa MMS300/500 ? Idziesz od sklepu który sprzedaje meridy , prosisz o katalog ,wybierasz rame i pytasz ,wtedy masz duzy wybór ,ale cena raczej nie bedzie mała . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam! We wakacje będę miał przypływ gotówki, no i mam zamiar tę gotówkę wykorzystać na nowy rower. Miałby to być rower wrzechstronny, bo jeżdżę dużo i po asfalcie, po lesie, sporo skacze i niekiedy wybieram się na jakieś konkretniejsze wycieczki (głównie po szosach, dystans ~90-120km). Jednak wolę nie kupować ramy na ślepo i zapytać się już teraz. Mianowicie w ramie nie zależy mi szczególnie na wadze, ale wiadomo, żeby nie ważyła 9kg . Nie musi być amortyzowana (dla mnie to porażka) i musi być bardzo wytrzymała, ale i do tego stosunkowo tania. Może być z dobrego stopu stali, jednak preferowałbym alu. Myślałem nad Meridą Kalahari 500 w rozmiarze 18", nad Accent El Nino 17" tudzież BOP Stonebrakeer/Iguana 16". Ten ostatni z tego co wiem to jest bardziej w teren niż na wycieczki, ale cuż Ramka powinna mieć mocowanie i na V-brake'i (na początek je wezme) i na tarcze (jak będzie więcej gotówki, V-ki zmienie na tarcze). Rowerek na ok. 5 lat, może więcej, może mniej, robię ok. 1000-1500km rocznie (wiem że mało) Pozdrawiam i dzięki za opowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.