labradore Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 mam pytanie czy standardowy adapter z hayesa hfx9 do tarczy 203mm przod, bedzie pasowal do amortyzatora rs pike 409, os 20mm???? czy musze zmieniac adapter na jakis inny????, teraz mam duracza i wszystko pasuje, ale czy po zmianie amora bede musial zmieniac ten adapter na jakis "specjalny"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baukan Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Nie. Wszystko będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 A mnie się jednak zdaje że trzeba będzie zmienić adapter na taki pod oś 20mm, taki 2 razy grubszy, ew. mozesz dać podkładki żeby wyrównąć tą różnice ale to może być niebezpieczne dla Twojego zdrowia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labradore Napisano 13 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 no to jak w koncu,?? pasi czy nie pasi????, chyba sie wszystko okaze jak zmienie dzisiaj amora i dopasuje wszystko, w pike'u jest ta os maxle i mozna zwykla piaste zalozyc i 20mm takze, to jak mozna zwykla piaste to chyba standardowy adapter powinien spasowac????, chyba czas zajrzec na strone hayesa, a moze ktos ma taki zestaw hfx9 i pike 409???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 do marzocchi na sztywną os np z1 fr potrzebny byl szerszy adapter. tu prawdopodobnie tez. wszystko sie okaze - jak zalozysz i zostanie ci wolne miejsce miedzy zaciskem a adapterem. zawsze mozna to skorygowac odpowiednimi tulejkami (choc to bardziej prowizoryczne rozwiazanie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 a w piku nie ma czasem post mount ?? bo jak tak to musis kupic adapter pod ten system :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Z tego co wylookałem na allegro to ma system International Standard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labradore Napisano 13 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 na 100% jest IS, patrzylem na stronie hayesa i wyglada na to ze tam jest standardowy adapter do pike'a, ale okaze sie po zamontowaniu amora, dam znak jak zamontuje pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 http://www.hayesdiscbrake.com/pdf/Mount_Br..._Chart_2005.pdf Adapter jest standardowy. Tylko Marzocchi potrzebowało różnych wersji w zależności od ośki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labradore Napisano 13 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 czyli na 100% pasi standardowy adapter, a tak przy okazji gdzies wyczytalem ze mozna zwykla piaste zalorzyc do tego amora pomimo ze tam jest 20mm, tylko jak???? trzeba jakies przejscie na zwyklaka????, czy jak...?? piasta nie doszla jescze do mnie a pasiloby na new fork'u posmigac......pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalej Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Już Ci mówie mam wlasnie ten sam problem. Kombinowałem ze śrubami i podkładkami, ale wkoncu gwint sie zerwał na adapterze i nic nie wyszło . Tam są da duze obciązenia żeby próbować takie patenty. Musisz kupić pod qr20 nowy inny adapter, ponieważ tarcze na piaście masz przesunietą ok 1cm do środka niż stardardowo na normalnej piaście. Link: Adapter Avid http://www.dobrerowery.com/product_info.php?products_id=2120 Link: Adapter Hayes http://www.dobrerowery.com/product_info.php?products_id=2121 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Szalej, masz problem, bo masz Marzocchi ( ) W tym temacie jest mowa o Pike'u w którym nie ma tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labradore Napisano 14 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 wszystko sie okaze jak zaloze amor ale dopiero we wtorek bo bede mial kolo z nowa piasta, ale raczej bedzie pasowalo, a wiadomo ze do marcokow i chyba manitou trzeba kupowac specjalny adaper i chyba do fox'ow tez...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labradore Napisano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 halo halo, zalozylem w koncu ten amorek i nowe kolko, adapter pasuje niby wszystko ok ale nie moge wyregulowac zacisku, i kjakbym nie wyregulowal to tarcza trze o klocki, przygladalem sie pod swiatko, ze swiatlem jak sie tylko dalo i doszedlem do wniosku ze adapter i zacisk nie sa idealnie rownolegle wzgledem tarczy, tarcza jest dealnie prosta wiec to nie wina tarczy, ale nie wiem juz teraz czego wina ze tak trze????, moze mail ktos z tym problem kiedys????, pomocy....., !!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.