gawel Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Witam , postaram sie moj problem w miare szczegolowo opisac ... a wiec : zamontowalem korbe hollowtech II - lx z lewej strony dalem 2 podkladki a z prawej jedna (tak mi kazano) poniewaz mam krotka mufe (68mm) noo i wszystko pieknie ladnie ale po zalożeniu przedniej przerzutki xt mam problem z wyregulowaniem jej tzn , ze na malej tarczy lancuch ociera o wewnetrzna czesc wozka ... czyli jadac jeden na jeden ociera mi lancuch mimo ze srubka regulujaca jest wykrecona wiec nie da sie baardzie obizyc wozka ... no i moje pytanie jest nastepujace moze powinienem te dwie podkladni dac z prawej strony ? a z lewej tylko jedna ? hmm ... czekam na propozycje , dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 A nie masz przypadkiem za mocno naciągniętej linki? Sprawdzasz z linką czy bez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 poposc linke, przeczytaj instrukcje reg. p.p., przeczytaj front drive made by shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 12 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 a wiec tak jakos wymordowalem i w koncu ta przednia przerzutke wyregulowalem ... ale straszne byly problemy poniewaz manetki i przerzutka przednia maja taki zakres ruchu dziwny ze "pstykajac raz automatycznie jest zrzucenie badz wyrzucenie o jeden tryb takze ciezko tak to dostrojic zeby nie ocieralo badz o wewnetrzny wozek na malej tarczy badz zewnetrzna czesc wozka na duzej tarczy ;/ albo nie wiem moze byc tez tak ze za blisko jest korba :< ? srubki byly mi zbedne musialem linka regulowac ;/ takze wydaje mi sie ze jednak trzeba ta korbe o 2/3 mm przesunac od mufy na podkladce ;/ ///............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 prawie na pewno trzeba odsunąc korbe na zewnatrz. innym trickiem ktory sie sprawdza choc nie mozna z tym przesadzac jest przesunięcie przerzutki lekko tak by byla troche skosnie w stosunku do tarcz korb. w przypadku manetek shimano problem wlasnie jest tego rodzaju ze manetka lewa jest trojpozycyjna: np gripy sram maja skokową indeksacje co umozliwia ustawienie przerzutki w trakcie jazdy w wybranej przez siebie pozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 12 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 o toz wlasnie chodzi ... tak ze zabieram sie za przesuniecie korby od mufy mam nadzieje ze te 3/4 mm cos dadza i bedzie smigac przednia przerzutka jak nalezy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.