Iron Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 zmien jeszcze zaciski kól na bbb np zyskasz koło 50 g w stosunku do zwyklych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubiiDubii Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 słuszna uwaga ale to bedzie uzaleznione od pozostalych mi funduszy poniewaz wprowadzilem jeszcze jedna modyfikacje a mianowicie oponki Continental Explorer Supersonic 2.1 - zwijana para wazy 920 gr co daje pomniejszenie masy calego bika o 890 gr i przy tej opcji zostaje a wynik jaki uzsykam to 11 810 gr dla calego roweru z 21 calowa rama... i prawie bedziemy w domu tylko te ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 28 Sierpnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 nie wiem co to za obrecze ambrossio ale polecilbym np DT http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=3236 lub mavici 717 zmniejszysz wage z 1100 na ok 860g a waga obreczy ma duzo wieksze znaczenie niz np masa piast czy kasety Jest jeszcze tansza alternatywa sun mach 4 http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2241 ale nie slyszalem wiele dobrego o obreczach tej marki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romi Napisano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Felunie Keba mają 560g, a te maviki 117 430g, więc jesteś 160g do przodu na komplecie. Jak przeniesiesz mase koła do środka to łatwiej je rozbujać. Ma ktos pojęcie ile ważą oponki Maxxis Ignitor 1,9" na kewlarze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubiiDubii Napisano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 romi felgi wazylem 550 jak byk i ani grama wiecej niechce waga pkazac.. a teraz inny problem poszukuje polskiej wersji jezykowej czegos gdzie bedzie opis zaplatania kol na 3 krzyze, macie cos takiego lub wiecie gdzie szukac bo ja znalazlem tylko po angielsku i rosyjku a wladam hiszpanskim i niemieckim :/, wiec prosze o pomoc za ktora z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romi Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 HubiiDubii pozwól, że rozwieje swoje wątpliwości i spytam, jaki to system zaplatania na trzy krzyże i czy można gdzieś to zobaczyć? No i sprawa najważniejsza, co to daje?? A co do masy felg to jest to, waga katalogowa, więc jestem zdziwoiny, że rzeczywista jest niższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł 13 Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 470 g za 1 opone to dużo czy mało ??bo to najlżejsza opona którą znalazłem edit: do XC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 470 g to tak w sam raz. Większość dobrych opon waży w tych okolicach. Lżejsze są już delikatniejsze i mają gorszą przyczepność. Najlżejsze opony MTB to Maxxisy Maxxlite 310 wążące ~305 g . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubiiDubii Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 wydaje mi sie ze zaplot na 3 krzyce jest o tyle ciekawy bo dosc mocno usztywnia kolko a ale mam problem bo nie wiem jak go sie zaczyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 ale mam problem bo nie wiem jak go sie zaczyna Tu jest to w nieźle opisane. Z opon poniżej 500g mogę polecić Schwalbe Racing Ralph - są teraz w niezłem cenie na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł 13 Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 470 g za 1 opone to dużo czy mało ??bo to najlżejsza opona którą znalazłem edit: do XC tu chodziło mi o maxxis hard driver - co o nich sadzicie leprze od panarcer fire XC pro? bo wiem że lżejsze ale czy leprze? mam zamiar kupić gary fisher hkek lub kona caldera ale może ktos wie ile te ramy waża? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubiiDubii Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 thx skrzynia za linka a wracajac do fotek jakie zamiesciles ze swoja malzonka na roweruch swietne miejsce bylem tam w tym roku na kilka dni na zaproszenie kumpla ktory prowadzi tam biznesa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubiiDubii Napisano 23 Września 2006 Udostępnij Napisano 23 Września 2006 moja maszynka znowu stracila kilka gram a mianowicie przez wymiane mostka z zooma na kibix 100mm i straci kolejne gramy przez uciecie sterowki o prawie 1cm zmienilem tez lancuch na hg-93 z 53 na dniach wymienie kasete z deore na xt i znowu kilka gram ucieknie wojna z nadwaga rozpoczyna sie na dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Paweł_13 jeżeli pasuje ci geometria Genesis to bierz GF'a bo rama jest lżejsza od Kony, niestety nie znam dokładnych wag(tzn nie pamiętam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 470 g to tak w sam raz. Większość dobrych opon waży w tych okolicach. Lżejsze są już delikatniejsze i mają gorszą przyczepność. Najlżejsze opony MTB to Maxxisy Maxxlite 310 wążące ~305 g . Szukałem tych oponek wszędzie i nie umiem ich nigdzie znałeść możecie podac link?? Mojemu rowerkowi jutro może we Wtorek ucienke z kilkaset gram, bo zmieniam amorka już zamowłem Mantiou Axel Copm 80 mm a zaniedługo zmieniam oponki, bo moje po dziejszej przejażdzce są łyse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konio Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Wie ktoś może ile waży Manitou Axel Comp 2006 http://www.manitou.com.pl/index.php?id=axel5x06 Jest napisane na stronie producenta że 1,850 Ale wyczytałem gdzieś na forum że wazy 2,500 która waga jest prawdziwa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 ja widziałem,że waży 1854 g a te 2500 g to na pewno nie Mantiou chyba RTS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 1854 to pewnie najwyzsza wersja box a 2500 to te compy ktore sa montowane seryjie w tanich roweruch maja malo wspolnego materialowo z compami sprzedawanymi oddzielnie w sklepach(duzo stali zamiast alu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Wie ktoś może ile waży Manitou Axel Comp 2006http://www.manitou.com.pl/index.php?id=axel5x06 Jest napisane na stronie producenta że 1,850 Tylko , że to jest waga bez rury sterowej , a stalowa rura sterowa też trochę waży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 stalowa to nawet ze 300 moze wazyc..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Sixer, są na zamówienie w centrumrowerowe.pl. Pamiętam jak weszły była niezła promocja na Flyweight'y. Zastanawiałem się czy nie łyknąć zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Dzięki gruczniak ja będzie przypływ gotówkii to zamówie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Mam to samo obecnie. Ja daję obecnie na Conti Escape i mogę je zdecydowanie polecić. Tyle, że mają dość agresywny bieżnik. Na lajtowe warunki chyba sobię sprawię Twistery SS, wieść głosi że Flyweight'y mają duże opory toczenia... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konio Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 dajcie mi jakis amortyzator przedni lekki do 700 zł bo ja juz się nie moge połapać z tym wszystkim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartez23 Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 @konio ja polecam sountura axon s-rl - waga 1600 gram Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.