Mod Team Lookas 46 Napisano 8 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Bo to to samo tylko logo inne Chris na WW już jest kilka królików Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 8 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Zoom robi sporo 'carbonowych produktów' Ciekawe jak ze sztywnością tej kiery ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Widziałem już dawno temu tą kierę ale nic o firmie nie znalazłem więc odpuściłem temat jednakże chętnie bym wypróbował tego sprzętu, tym bardziej że jakie korzyści z tego płyną każdy widzi ale jakie konsekwencje... . Ad rem... Call me Kruhlik, jeśli nie znajdę w przyzwoitym stanie i cenie FSA K-Force 600mm to kupię MT Zoom 31.8 o szerokości 620mm, przyjazną dla rogaczy. miskov17 może i lepiej jednak nie miałem z tego typu zmieniarką nigdy do czynienia i nie wiem z czym to się je, a Jarek to najchętniej by zarabiał na swoich, wątpliwej urody, ramach dla mistrzów świata i takimi zamówieniami jak obejma się nie para. na ebay jest nowa http://cgi.ebay.com/NEW-SHIMANO-XTR-FD-M952-E-E-TYPE-CARBON-FRT-DERAILLEUR-/140507375621?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item20b6e46805#shId ale nie wysyła w świat, poza tym cena nie zachęca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Tune wrzuciło do swojej oferty samozamykasz kół na oś 15 http://www.tune.de/index.php?option=com_content&view=article&id=533%3Adc15&catid=35%3Anews&Itemid=73&lang=de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 24 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Niezła maszyna 8,4kg z piastą planetarną http://www.cyclingnews.com/features/photos/eurobike-2010-canyon-adds-new-enduro-bike-track-model-for-2011/140632 I kolejne zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Mam dla maniaków wagi sprzętu jedną radę: warto by spróbować zrobić rower z plastiku !!! Do tego trochę styropinu i waga będzie jak znalazł !! Jak powieje za mocno na halach to zlecicie razem z ta swoją głupotą na dół. Większość z nas dysponuje sprzętem za 4-6 tys zł albo i mniej i nie zawraca sobie głowy takimi pierdołami jak waga tylko śmiga na maratony i indywidualne wyjazdy. I nie wmawiać mi tu ciemnoty, że różnica 2-3kg na np. całodziennym wypadzie dajmy na to w Beskidzkie ścieżki oraz przejechaniu ze 150km będzie odczuwalna!!! Niektórzy tutaj warzą łatki a to już zakrawa na kpinę!!! Z tych mądrości których się tu naczytałem wnoszę, że z moją wagą 90kg, rower ok 11,5 i plecakiem z prowiantem na cały dzień ok 5kg nie powinienem nawet zapuszczać się w teren. Gratulacje!!! Bredźcie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Ale zauważyłeś tytuł tematu, w którym się wypowiadasz, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 I nie wmawiać mi tu ciemnoty, że różnica 2-3kg na np. całodziennym wypadzie dajmy na to w Beskidzkie ścieżki oraz przejechaniu ze 150km będzie odczuwalna!!! Słyszałeś może o kimś takim Maja Włoszczowska?Otóż wyobraż sobie,że jej serwisanci zdarli z jej fabrycznego Scotta oryginalny lakier i zastąpiono go jedynie cieniutką warstewką lżejszego lakieru tylko po to aby zaoszczędzić jakieś 70-80 gram.Wybacz,ale chyba zawierzę Mai i jej trenerom niż tobie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Osobiście odchudziłem mój rower około 2kg i o dużo lepiej mi się skacze, wykonuje triki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Wybacz,ale hyba zawierzę Mai i jej trenerom niż tobie! A też jeździsz w PŚ i wybierasz się do Londynu jak Maja? Powoływanie się na takie osoby jak Maja to bzdura, jej rower jest lekki nie z powodu pasji odchudzania, tylko z konieczności nadążania za konkurencją i zmniejszenia różnic w sprzęcie. @beskid, naprawdę świetna wypowiedź, brawo, brawo. A teraz zastanów się co to jest "ta" mania lekkości, a potem ew. napisz jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Mam dla maniaków wagi sprzętu jedną radę: warto by spróbować zrobić rower z plastiku !!! Do tego trochę styropinu i waga będzie jak znalazł !! Jak powieje za mocno na halach to zlecicie razem z ta swoją głupotą na dół. Większość z nas dysponuje sprzętem za 4-6 tys zł albo i mniej i nie zawraca sobie głowy takimi pierdołami jak waga tylko śmiga na maratony i indywidualne wyjazdy. I nie wmawiać mi tu ciemnoty, że różnica 2-3kg na np. całodziennym wypadzie dajmy na to w Beskidzkie ścieżki oraz przejechaniu ze 150km będzie odczuwalna!!! Niektórzy tutaj warzą łatki a to już zakrawa na kpinę!!! Z tych mądrości których się tu naczytałem wnoszę, że z moją wagą 90kg, rower ok 11,5 i plecakiem z prowiantem na cały dzień ok 5kg nie powinienem nawet zapuszczać się w teren. Gratulacje!!! Bredźcie dalej. Czy to nieudolna próba odmiany nazwy wsi Wara Ja za swój rower zapłaciłem +/- 6000zł, waży około 9,6kg i nie uważam, że zejście z wagi byłoby głupotą. Jeżeli tylko fundusze pozwolą to około 1000g zrzucę z tego interesu. To Ty bredzisz mój synu, każdy robi to co uważa za stosowne i nie wmawiaj nam, że czarne jest białe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Słyszałeś może o kimś takim Maja Włoszczowska?Otóż wyobraż sobie,że jej serwisanci zdarli z jej fabrycznego Scotta oryginalny lakier i zastąpiono go jedynie cieniutką warstewką lżejszego lakieru tylko po to aby zaoszczędzić jakieś 70-80 gram.Wybacz,ale hyba zawierzę Mai i jej trenerom niż tobie! Wiem kolego kim jest Majka Włoszczowska i zadam ci proste pytanie. Czy gdyby jej sprzęt był o 1kg cięższy to nie osiągała by takich wyników???? Nie wiem czy wiesz ale u szosowców jest waga poniżej której nie wolno na zawodach zejść a to dlatego, że wszystko ma swoje granice. Napisz mądralo ile masz lat, jakie osiągnięcia a powiem ci coś o bredzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Proponuje test: 2-3 kilo gliny na kola i na calodzienny wypad w beskid. Skoro nie ma roznicy... Za "ta nasza glupote" nalezy sie kop od moderacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Ukaniex masz kolego 22 lata więc się nie dogadamy !!! Jak ja zaczynałem jazdę po Beskidach, ty piłeś jeszcze mleko a na topie był SIS,Altus,STX RC i ramy stalowe (hi-ten) nie mówiąc o amortyzatorach bo jeździło się na sztywniakach.. Umrzesz a nie wyjeździsz tego co ja więc mi tu nie wyjeżdżaj z bredzeniem. Jak byś cwaniaczku spędził na wypadzie w góry 12-15 godzin i przejechał z około 200km to by ci latało czy twój sprzęt waży 9,10 cz12kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Zatem jedź nad morze żeby się do piachu przyzwyczaić stary pierniku. Tak się składa, że przygodę z rowerami zacząłem w 1999-2000 roku więc już trochę wykręciłem jeżdżąc parę tyś. km na sis i sztywnym stalowym rowerze. Wystarczy mi obóz treningowy gdzie spędziłem 12h ale biegając w lesie. Nie lubię ludzi którzy dodają sobie animuszu latami i zmarszczkami na dupie więc nie będę się wdawał w dalsze dysputy. Wejdź na WW/LB i tam siej swoje mądrości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 ukaniex Skoro tyle wyjeździłeś tym bardzie mi cie żal bo jeszcze nie pojąłeś czym jest kolarstwo górskie !! Biegaj dale po lesie to dotlenia i skłania do przemyśleń Jak te gramy robią ci różnicę to jesteś po prostu cienki bolek i nie chce mi się z tobą gadać!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Wiem kolego kim jest Majka Włoszczowska i zadam ci proste pytanie. Czy gdyby jej sprzęt był o 1kg cięższy to nie osiągała by takich wyników???? Nie wiem czy wiesz ale u szosowców jest waga poniżej której nie wolno na zawodach zejść a to dlatego, że wszystko ma swoje granice. Napisz mądralo ile masz lat, jakie osiągnięcia a powiem ci coś o bredzeniu. Po pierwsze to nie ja się mądruję tylko Ty,ja przytaczam tylko fakty,to po pierwsze i osiągnecia nie mają tu nic do rzeczy!Po drugie gdyby rower Mai był o kilogram cięższy to by nawet nie chciała na nim wystartować i jest oczywistym,że dobry wynik okupiła by większym zmęczeniem!Po trzecie masa roweru podczas jazdy ma znaczenie co jest naukowo stwierdzone i udowodnione,dlatego takie dążenie do obniżania masy komponentów!Po czwarte nie widzę powodu do podważania słuszności "odchudzania"rowerów skoro to przynosi efekty w postaci lepszych osiągów kosztem mniejszego wysiłku i nie wiem co chcesz osiągnąć negując "lajtowców" skoro cały świat podąża w tym kierunku.Pozatym nikt nikogo nie zmusza na siłę do odchudzania roweru,za wszęlką cenę a już na pewno nie kosztem bezpieczeństwa.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Jakby Majka chciała to ten rower mógłby być spokojnie jeszcze kilogram lżejszy... Ja ścigam się 2 sezon i stwierdziłem, że kilo w jedną czy w druga mi różnicy nie robi. Jak się jedzie np. w takim błocie jak na Pucharze Szlaku Solnego w Podstolicach to nawet 10 kg różnicy nie robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Widocznie wszyscy są "inni" i dziwni, bo wolą mieć lżejszy rower, a tylko beskid nosi głowę na karku i ciągnie 15kg pod sobą Widać, że kolega nie przeczytał po co jest ten dział, do tego próbuje wszystkich przekonać do swoich racji, bo przecież jest tak dojrzały i w ogóle dorosły, a kłóci się z innymi użytkownikami jak pięcioletnie dziecko, śmiech na sali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Widzę, że wsadziłem kij w mrowisko . Odchudzajcie dalej do spodu !! Bez talentu, siły, wytrzymałości i tak nic nie wskóracie !!! Niedługo te wasze ultra-lekkie rowerki same będą jechać pod górę. Koniec tematu bo z prostej zajawki pojawią się wyzwiska. Pozdrowienia z Beskidów!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Nie zauważyłem, żeby ktokolwiek chciał rzucać wyzwiskami, no może Ty Każdy robi, to co lubi i tyle, Tobie nic do tego, żeby to potępiać, swoje zdanie możesz wyrazić w inny sposób a nie taki, że "ja robię dobrze, a wy źle" ,bo większość ma o tym pojęcie Masz rację, że bez siły i wytrzymałości może być ciężko, ale uwierz, że sporo tutaj ludzi jest takich, którym tego nie brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 A czego sie spodziewales z takim wjazdem w temat, na dzien dobry obrazajac wszystkich zainteresowanych. Taki masz sposob prowadzenia dialogu i wyrazania dezaprobaty dla odmiennych pogladow i zachowan? Nie rozumiesz czegos, to tego czegos nie komentuj, a tym bardziej w tak buracki sposob. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Koledzy i koleżanki czy wy naprawdę nie widzicie tego że szanowny kolega beskid tylko czekan na takie posty? Istna prowokcja na którą dajecie się złapać Widać że kolega nie ma pojęcia od czego jest ten dział i nie warto się denerwować. Wiosna idzie i trzeba kręcić a nie wdawać się w dyskusję z osoba która nie ma zielonego pojęcia w odchudzniau rowerów. Mania lekkości to styl bycia i prawdziwa zajawka dla ludzi którzy kochają swoje rowery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Widze cos sie ruszylo w temacie Dla mnie lekki rower to zbawienie kiedy braknie pary i trzeba prowadzic/wniesc pod gore Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Nie ma o co kruszyć kopii... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.