Skocz do zawartości

[kask] kask na owalny czajnik?

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam "mały" problem ze znalezieniem kasku dla siebie ze względu na swój owalny czajnik (czytaj: głowę :P ). Nigdy nad kształtem i wielkością głowy się nie zastanawiałem (chyba w normie) ale dopiero jak zacząłem przymierzać kaski zauważyłem problem. Przede wszystkim wyglądam w nich komiczne - głównie dlatego, że te kaski jakby leżały mi na czubku głowy, jakbym sobie kapelusik położył na głowie ;) 1,90cm wzrostu + kask leżący na czubku głowy = LOL :D A abstrahując od wyglądu to źle się czuje mają kask jako przykrywkę czajnika zamiast całkowicie na głowie ;) Obwód dyni: 59cm czyli standardowy rozmiar kasków (54/56 do 62 na ogól są takie rozmiary). Tak jakby brakowało mi głębokości aby zanurzyć swoją głowę w kask. Poprzyglądałem sie ludziom w kaskach - na ogół mają go w okolicach 1-2cm nad brwiami, a u mnie to całe czoło spokojnie widać :D Może jest tu jakiś podobny przypadek i podzieli się informacją czy udało mi się znaleźć odpowiedni kask dla siebie? :D

Wypróbuj Uvexa - są głębokie - i Speca. Mój Rycerz szukał kasku bardzo długo, też ma jakąś niewymiarową głowę :D - wreszcie dorwał speca AirForce i pasuje idealnie.

Spec i Uvex - kaski na nietypowe czerepy ;)

Pozdrówko czubate ;)

sam mam speca chamonix i na jajowatej glowie mojego brata wyglada komicznie:) z tego co pamietam z wlasnych przymiarek, cratoni zethos jest gleboki jak garnek. polecam. swietny kask, choc troche drozszy. ale mozna w promocjach roznych za ok 200 zl wylapac. jak rok temu szukalem kasku, to wlasnie za bodajze 219 zl go widzialem.

dzieki za propozycje.

ale mozna w promocjach roznych za ok 200 zl wylapac. jak rok temu szukalem kasku, to wlasnie za bodajze 219 zl go widzialem.

no to chyba rok temu była jakaś akcja bo teraz niestety wszędzie za 350 zeta :/

niedawno miałem podobny problem, każdy kask był dla mnie za wąski i nie dało się wcisnąć głębiej- jedyny kask w rozsądnej cenie który pasował na mój koński łeb to Giro Skyline i jakoś niedrogi (75zł chyba) ale dość fajny kask w Decathlonie w Sosnowcu, wybrałem Giro i jeździ się w nim fantastycznie :)

niedawno miałem podobny problem, każdy kask był dla mnie za wąski i nie dało się wcisnąć głębiej

hehe :) u mnie nieco inaczej: w obwodzie raczej standard i kask nachodzi na całą dynię :), problem w tym, że dynia wysoka i kask kończy się na czubku głowy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...