Skocz do zawartości

[koło tył] na piaście XT ?

Rmk_90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zakupiłem piaste XT w celu wymiany w moim starym seryjnym kole:)

oczywiscie debile przysłali mi XT'ka z 36h a nei 32H

po fakcie pomyślałem ze to i lepiej bo sobie całe nowe kółko złoże

teraz tylko moje pytanie

na czym?

myślałem o obręczy mavic'a XM 317

szprychy : jeszcze nie wiem ale chyba jakieś cieniowane 2.0-1.8 albo 2.0-1.5-2.0 (nie znam sie kompletnie na szprychach więc tu prosze o rade!!)

jako ze piaste mam chciałbym przeznaczyć na reszta koła jakieś 200zł (bez zaplatania)

prosze o porady i propozycje

ps. słyszałem ze najlepiej jak z lewej strony(nie od strony kasety) zaplecie sie na 3 krzyze a z prawej(od kasety) na 4 krzyze?? nieznam sie na pleceniu więc sie pytam "dobry ten mix??" ;):D:D

Napisano

Po pierwsze: pisze się "piaście".

Po drugie: ludzie nauczcie się zadawać pytania! Skąd ja mam wiedzieć czy masz np. v-brake'i czy tarczówki, albo ile ważysz? Takie informacje są istotne jeśli chcesz, żeby forumowicze Ci pomogli!

Po trzecie: szprychy 2.0-1.8-2.0 to np. DT Competition 1,80zł/szt(czarne za 2,50zł) czyli 65zł przy 36 szprychach, 2.0-1.5-2.0 to np. DT Revolution 2,60zł/szt(czarne 3zł) 94zł, z tymże niektórzy odradzają DT revo do stosowania przy tarczach, jednak kilka osób użytkuje ich z tarczami i nie ma większych problemów.

Możesz też kupić aluminiowe nyple 0.5zł/szt(1zł z pro-lock'iem) czyli jakieś 18-36zł.

Obręcze, które podałeś chyba powinny styknąć.

Pokombinuj sobie z ustawieniami szprych, nypli i obręczy, tak żeby wyszło Ci 200zł.

Po czwarte: Tutaj możesz nieco przeczytać o tych zaplotach: http://www.light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=117

Pozdrawiam.

Napisano

Ja bym brał na Twoim miejscu Mavic 717 szprychy DT COMPETITION lub REVOLUTION . Kolo będzie dość sztywne niskiej wagi . W Bikestacji masz obręcz 717 za około 150 zł

Napisano

macie racje, prosze wybaczyć mi moją niekompetencje:D

wazę 80kg i mam V'ki

ptaszek#

nie chcę Cie martwić, ale jak bym wziął mavica 717(z dziką rozkoszą) za 150zł to za 50zł ze szprychami i nyplami raczej bym się nie wyrobił:) (wyraźnie napisałem ze na "resztę" chciałbym przeznaczyć 200zł)

pozdrawiam cię serdecznie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...