nikodem Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Przymierzałem się do wymiany mojej badziewiastej korby na LX głównie aby zyskać na wadze i shock Jestem posiadaczem korby takiej jak na tej aukcji a więc SR Suntour PFF http://www.allegro.pl/item180666780_absolu...a_allegro_.html nigdy nie ważyłem mojej korby, ale patrząc na to co podają na tej aukcji to waży ona 879g podczas gdy LX wg sklepu p.Arnika 922g a więc na wymianie tylko bym utuczył mojego bike :/ Czy to możliwe, żeby korba suntoua ważyła 879g? Czy ktoś ważył osobicie ten model korby? jeśli tak to jaki wynik otrzymał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Lx ma wagę z suportem A Twoja korba to mega kowadło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Dodaj wage suportu do wagi korby i dopiero porowmaj z lx.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Dla porównania korba LX 2004 bez zintegrowanego suportu waży ok 660g Więc jakieś 220g mniej niż Twoja Suntour Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 tak podejrzewałem, że coś jest nie tak dzięki za odp. temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 ps. dziś zważyłem kumplowi ramię korby z pedałem - bo mu odpadło (na kwadrat). Z pedałem ważyło te ramie 510 g, jeżeli pedał ważył w okolicy 180 g, to samo jedno ramie musi ważyc około 330 g Oba, bez suportu i bez tarcz aż 660 g. Te ramie to stal oblana czyms w rodzaju gumy/plastiku jakies tanie badziewie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.