lukasz324 Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 Na pewno nie trzeba drugiej nóżki do tego bo co - licznik sam by odgadywał gdzie go zamontowałeś? dokładnie tak licznik sam rozpoznaje na której podstawce jest zamontowany!! Poczytaj uważnie instrukcję jak w Twoim liczniku zmienia się z WS I na II a na pewno się da!!! dla tych którzy nadal twierdzą że sie "da" oto fragment z instrukcji: "-Zmiana między KOŁEM 1 a KOŁEM 2 następuje automatycznie. Należy zastosować (opcjonalnie) oprawkę kiererownicy z WS 2." i najlważniejsze "- Przełączanie przez wprowadzenie nie jest możliwe" !!! dziękuje za uwagę
Selvan82 Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 Dokopałem się do angielskiego manuala w pdf i rzeczywiście wygląda na to, że w tym modelu jest tak jak piszesz - masz rację lukasz324 i zwracam honor. Sigma w takim razie dała nieźle ciała idąc wstecz w stosunku do modelu 1200 w którym zmiany dokonujemy za pomocą przycisku. Pewnie stwierdzili, że można dodatkowo zarobić na opcjonalnej nóżce WS2 o której mowa jest w instrukcji. Szkoda, bo to spory minus dla tego licznika.
Riqar Napisano 1 Maja 2007 Napisano 1 Maja 2007 Słabo się znam , ale ja bym wybrał sigme (wcześniej wspomnianą) lub coś z VDO lub Cateye. Obecnie mam sigmę BC800, a kupiłem go tylko dlatego, że na tym forum ponad 90% wypowiadało się pozytywnie o tej firmie i jej produktach (licznikach). Już nie raz leżałem na ziemi, parę razy dorwał mnie deszcz i tak jak mówili, licznik cały, zadrapania to są jak to przy upadkach bo nie jest pancenry, ale działa wyśmienicie. Jeśli chodzi o kupno dodatkowej podstawi i światełko to wg. mnie jest to sprawa indywidualna ale kupuj tej firmy, bo masz pewność że nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto
frondziak Napisano 20 Maja 2007 Napisano 20 Maja 2007 ktoś tu zachwalał Cateye Tomo XC. Czy ten licznik zachowa mi ustawienia np. dystans całkowity podczas wymiany baterii ?
michalj Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 Od kilku dni mam sigmę 1606l. Jak na razie jest super!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.