Skocz do zawartości

[gripy] najwygodniejsze

kusak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

właśnie, jakie polecicie gripy, żeby były wygodne i tanie (do ~20 zł)

aktualnie mam gumowe velo, i nie powiem - do dupsztyla.

pozdr <3

Napisano

Zgadzam się z przedmówcą, śmigam z tymi gripami już drugi sezon i są naprawdę rewelacyjne - Polecam! ;) Wygodne, nic mi się na razie nie starły, nie stwardniały i największym plusem super cena.

Napisano

Też wypowiem się za Setlazami. Fenomenalnie wygodne i bardzo pewny chwyt reki na rowerze, zapewne Boplighty i Authory sie zbytnio wygodą nie różnią ale Setlazy wydają mi sie przyjemniejsze od nich.

Napisano

kupiłem w końcu jakieś nonamey piankowe za 7 zł i musze przyznać, że są super. Jak widać - nie trzeba dużo wydawać, żeby dużo dostać :)

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Witam.

Szukam dobrych gripów do mojego roweru, bez limitu cenowego, dające jak najlepszy komfort jazdy (wykluczające np? żelowe rękawiczki) poradzicie coś??

Napisano

Setlazy, jakiekolwiek. Do 30zł masz na allegro, gripy są bardzo grube i porządnie uszyte, zapewniają o wiele lepszą wygodę niż np. pianki boplight czy Wcs {sprawdzone}.

Napisano

Chwytów Prodigy nie polecam. Po ok. 3-4 tygodniach ściera się ta wierzchnia warstwa gumy i pozostaje nadal miękki, ale brzydki i bardzo śliski w mokrych warunkach chwyt :P

Napisano
Chwytów Prodigy nie polecam. Po ok. 3-4 tygodniach ściera się ta wierzchnia warstwa gumy i pozostaje nadal miękki, ale brzydki i bardzo śliski w mokrych warunkach chwyt dry.gif
Aha, wiec odpadaj gripy prodigy'a.

A te? http://www.cyklotur.pl/x_C_I__P_53079961-5...01__PZTA_2.html Ma ktoś takie chwyty ? Mam wątpliwości co do trzymania się -->

obszywanej nylonowym, plecionym materiałem o porowatej fakturze i deseniu szachownicy
.

Pozdr. Błażej

Napisano

MATHIEO Te gripy WYGLĄDAJĄ fajnie i cena tez jest dobra, ale jak jest z ich ścieraniem? Aha ! Ten napis nie jest denerwujący w dotyku ?

Napisano

mają na razie 500 km z hakiem i w ogóle się nie starły , jak jeździsz w rękawiczkach to długo ci posłużą a nawet bez to też długo

Bo u mnie nie ma śladów zdarcia praktycznie nówki. Ten napis merida własnie pomaga nie wkurza bo jak by był bez to takie dziwne uczucie by było. Jednakże widziałem dużo użytkowników którzy używają tych gripów (włącznie ze mną ).

Więc POLECAM

Napisano

ja mam jakies standardowe żelowe i mają ponad 9kk i sa już starte lekko ale chwyt nadal duper;) nie dałbym tyle kasy za gripy max 15zł:D no chyba że ktoś skacze na biku;) ja jeżdze na wyprawy i podróżuje po Polsce i wygoda jest ważna wiec wiem co mówie...

co do pytań o jakies napisy na gripach to powiem tak jak masz rękawiczki to możesz to olać;P nie czujesz ich przecież:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...